Fotós hírek

A NIKON Z 6 ESSENTIAL MOVIE SZETT: AHOL A TÜKÖR NÉLKÜLI VIDEÓKÉSZÍTÉS KEZDŐDIK

Közzétéve itt: Hírek

Hollandia, Amszterdam, 2019. szeptember 10.: A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 EssentialMovie szettet.

Azt a szabadságot szem előtt került megtervezésre, amely biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

Azáltal, hogy a videókészítők a saját igényeik szerint állíthatják össze a további elemeket, nem szükséges fizetniük a számukra felesleges felszerelésért.

A Nikon Z 6 tükör nélküli fényképezőgép szett – és az FTZ bajonett adapter, amely lehetővé teszi az F-bajonettes NIKKOR objektívek széles választékának zökkenőmentes beépítését –, teljes képes, rendkívül magas minőségű 4K videókat képes készíteni magas bitsebesség mellett.

A fényképezőgépbe épített öttengelyes rázkódáscsökkentés az elektronikus VR-rel együtt dolgozik a stabil felvételekért.

Az Atomos nyílt protokoll támogatásának köszönhetően pedig zökkenőmentesen beépíthető a mellékelt Atomos Ninja V. Az idén megjelenő firmware frissítés támogatja az Apple ProResRAW-felvételt a fényképezőgép RAW-kimenetéről az Atomos Ninja V használatakor, és így maximálisan rugalmas gradációt biztosít.

A SmallRig gyorszáras fényképezőgép-tartókeret felső markolattal rendelkezik a lágyabb képmozgáshoz és a könnyű nyomon követéshez.

A független filmkészítőknek készült, elsőrangú, nélkülözhetetlen szett megjelentetésével a Nikon egy kis helyigényű, de óriási hatással bíró, alacsony költségű megoldást kínál.

A rugalmasság már az alapoknál elérhető, így további felszerelések hozzáadásával bármilyen videófelvételi stílushoz hozzáigazítható a fényképezőgép.

A Nikon Europe BV termékmarketing-igazgatója, Dirk Jasper, így összegezte az új szett megjelenését: „A Z 6 EssentialMovie szettel a Nikon a várva várt megoldást nyújtja a haladó és a professzionális videótartalom-készítők számára, akik kamatoztatni szeretnék a Nikon Z 6 magas szintű videókészítési képességeit.

Mivel a videósok alapvető igényeire összpontosít, és nem tartalmaz felesleges tartozékokat, ez az ideális kezdőszett az egyéni videófelvételi munkafolyamat kialakításához a Nikonnal – és a hamarosan elérhető RAW-felvételkészítési képesség előnyeit is biztosítja, amely által jövőálló befektetésnek számít.”

A Z 6 Essential Movie szett már előrendelhető, és szeptember közepétől kezdődik meg a kiszállítás.

MIT TARTALMAZ?

 

Nikon Z 6 fényképezőgépváz: 24,5 MP, 100-51200 ISO, 6K felbontásról teljes képpontkiolvasással méret csökkentett, 4K-s felvételek, akár 120 kép/mp-es FHD, 10 bites N-Log és időkóddal ellátott felvételek, 8 bites belső felvétel akár 144Mbp/s sebességgel, objektívbe épített lassítási és időzítési képességek.

Nikon FTZ bajonett adapter: lehetővé teszi a NIKKOR F-bajonettes objektívek használatát a minőség romlása nélkül, beleértve a filmes objektívek széles választékát.

 

 

 

 

Atomos Ninja V: rugalmas megfigyelés és felvételkészítés előnyei szerkesztésre kész ProRes és DNxHR formátumban.

 

 

 

SmallRig gyors száras fényképezőgép-tartókeret: beépített Manfrotto-kompatibilis gyors száras rendszert alkalmaz, így másodpercek alatt átszerelhető az egyik állványról vagy monopodról a másikra.

Nikon EN-EL15b akkumulátorok: két darab lítium-ion akkumulátor, amelyekkel mindig készen áll a következő jelenet felvételére.

HDMI-spirálkábel: támogatja a nagy sebességű HDMI 2.0-t a 4Kp60 ProRes és a RAW nagy képkocka sebességű felvételekhez.

5200 mAh akkumulátorok: két darab akkumulátor és egy gyorstöltő gondoskodik arról, hogy az Atomos még a leghosszabb felvételkészítéseket is kibírja.

SmallRig fényképezőgép tartókeret: felső markolat a könnyű nyomon követéshez.

SmallRig MagicArm: az Atomos Ninja V a MagicArm rögzítőszerkezettel szerelhető a fényképezőgép-tartókeretre.

Megjegyzések:
További részletek az Apple ProRes RAW támogatását lehetővé tevő firmware frissítésről a 2019. augusztus 27-én megjelenő sajtóközleményben: „A Nikon külön 3D keresési táblázatot tesz közzé az N-Log funkcióhoz, valamint bejelenti a RAW-videókimenet támogatását a Nikon Z 7 és Z 6 esetében”. A kiadványok a helyi Nikon webhely Sajtó részlegében találhatók meg.

Nyomtatás