Fotós hírek

A Sony bemutatja az FX3 full-framekamerát melyet filmezésre terveztek

Közzétéve itt: Hírek


A Sony bemutatja az FX3 full-frame kamerát melyet filmezésre terveztek, továbbfejlesztett kezelhetőséggel az alkotók igényeire szabva

A Cinema Line sorozat legkompaktabb és legkönnyebb kamerája, mely ideális választás az alkotói szabadságra vágyó tehetségeknek

Az FX3 főbb funkciói:
●    10.2 megapixeles full-frame, hátsó megvilágítású CMOS Exmor R™ szenzorral és BIONZ XR™ képfeldolgozó motorral
●    Ultranagy érzékenység, amely akár 409 600 ISO-ig is bővíthető a gyenge fényviszony mellett és +15 fényérték dinamikai tartomány
●    Az FX9 és FX6 esetében is használt, 4K 120p  rögzítésére képes S-Cinetone™ pictureprofile, melyet a Venice kolorimetria ihletett
●    Kompakt és könnyű kialakítás kézi, gimballal készültés drónos felvételek készítéséhez
●    Több furatos (1/4-20 UNC) váz, mely megkönnyíti a tartozékok rögzítését
●    Lecsatolható XLR kezelőegység két XLR/TRS audiobemenettel
●    Kézből való felvételt támogató „ActiveMode” képstabilizáció
●    Az Alpha™ fényképezőgépeknél használt gyors hibrid autofókusz, érintéskövetés (Real-Time Tracking) és Real-timeEye AF
●    Megszakítás nélküli 4K 60p folyamatos rögzítés hatékony hőelvezetéssel és beépített hűtőventilátorral

A Sony bejelentette az FX3 (ILME-FX3 modell) kamerát, amely a Sony iparágvezető digitális mozitechnikai legjobbjait ötvözi az Alpha™ tükör nélküli fényképezőgépek fejlett képalkotási funkcióival, a kiemelkedően filmszerű látvány érdekében.

A Sony Cinema Line termékcsalád legújabb darabja, az FX3 filmes megjelenést, professzionális működést és megbízhatóságot kínál egy eszközben, amely megfelel azoknak a fiatal alkotók igényeinek, akik új módszereket keresnek kreatív elképzeléseik megvalósításához. Az új modell kiemelkedő képminőséget és kezelhetőséget kínál kis méretű és egyszemélyes felvételek készítéséhez. Az FX3 első osztályú fókusszal, optikai képstabilizátorral, kézi felvételkészítéssel és fejlett hőelvezetéssel rendelkezik a hosszabb felvételi idő érdekében. Mindezt egy kompakt, könnyű vázban, amely biztosítja a teljesítményt és a mobilitást, hogy megfeleljen a mai tartalomkészítők egyre növekvő igényeinek.

„Az FX3-at úgy alakították ki, hogy valóra váltsa a kreatív elképzeléseket” – mondta YannSalmonLegagneur, a Sony Europe termék-marketing és digitális képalkotásért felelős igazgatója – „Ez lehetővé teszi az alkotók számára, hogy magával ragadó tartalmakon keresztül juttassák el vizuális koncepcióikat a mozi világába. A Sony Cinema Line sorozatán keresztül továbbra is támogatjuk a világ alkotóit.”

Az FX3 a Sony iparágvezető képérzékelő technológiájával büszkélkedhet a nagy feldolgozási sebesség és a kiemelkedő képminőség elérése érdekében. A full-frame, háttérvilágítású Exmor R CMOS szenzor full-frame 10,2 megapixeles (kb. effektív) filmfelvétel (és 12,1 effektív megapixel állóképeknél) és a BIONZ XR képfeldolgozó motor együtt dolgozik a magas érzékenység és alacsony zajszint megteremtéséért. A sztenderdISO tartomány 80–102 400 (filmfelvételkor 409 600-ig bővíthető), a dinamikaartomány pedig lenyűgözően széles, 15+ fokozat.

Válaszul a kifejezőbb mélység iránti növekvő igényre, az FX3 az FX9 és FX6 Cinema Line kamerákkal együtt lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az S-Cinetone segítségével utómunkálatok nélkül hozzanak létre mozifilmes látványvilágot. A Sony zászlóshajójának számító VENICE kameraáltal ihletett színtudomány alapján az S-Cinetone természetes középtónusokat, lágy színeket és sima kiemeléseket kínál, amelyek elengedhetetlenek a film megjelenéséhez.

A 4K rögzítéssel másodpercenként akár 120 képkockát rögzíthetünk. A rendkívül sima, lassított  (akár ötszörös), QFHD (3840 x 2160) felbontású, autofókuszos képalkotás új kifejező képességet biztosít.

Kényelmes egyéni felvételekhez tervezve
A legkompaktabb és legkönnyebb Cinema Line kamera ideális kézi felvételek készítéséhez, valamint gimbalra és drónra szerelt rögzítéshez egyaránt. Súlya mindössze 715 gramm, beleértve az akkumulátort és a memóriakártyákat, a váz77,8 mm magas, 129,7 mm széles és 84,5 mm mély – kiemelkedések nélkül. A kamera markolatát gondosan úgy tervezték, hogy optimális rugalmasságot, stabilitást és kényelmet biztosítson a hosszú felvételeknél.

A mobilitás és a hatékonyság érdekében tervezett FX3 váz öt menetfurattal rendelkezik (1/4-20 UNC), hogy könnyen felszerelhetők legyenek a kompatibilis kiegészítők, miközben elég könnyűek maradnak a kézi felvételekhez, valamint megkönnyítik a hordozhatóságot és a beállításokat. A mellékelt XLR tartó egység különféle eszköz nélkül biztonságosan csatlakozik a testhez a multifunkciós tartón keresztül, és további három menetes furatot biztosít a kiegészítők számára: kettőt a tetején és egyet az alján. Külső monitorok, felvevők, vezeték nélküli mikrofonok, tartók vagy más kiegészítők is biztonságosan rögzíthetők.

A kiváló minőségű hangzás érdekében az XLR tartóegység két XLR/TRS audiobemenetet tartalmaz az FX3-hoz. Az opcionális XLR mikrofonnal a digitális hangadatokat közvetlenül át lehet vinni a fényképezőgépre a kiemelkedő hangminőség érdekében. A kamera beállításai különböző hangrögzítési formátumokat biztosítanak, beleértve a 4 csatornás 24 bites felvételt is. Mivel az XLR adapter a tartó részét képezi, és nem igényel további kábeleket vagy elemeket, egyszerű beállítást kínál.

Az FX3 gyors hibrid autofókuszt (AF) kínál, a filmfelvételek során a 627 pontos fázis-különbség alapú rendszert használja. A fényképezőgép még sokoldalúbbá válik az érintéskövetés (Real-Time Tracking) funkcióval, ahol egyszerűen a kívánt téma megérintésével a fényképező képernyőjén elindul az automatikus élességállítás és a nyomon követés. A pontos és egyenletes fókusz megtartását a valós idejű Eye AF technológia biztosítja, amely akkor is pontosan meghatározza a szemet, ha az alany meredek szögben néz lefelé vagy felfelé. A professzionális felhasználók visszajelzései alapján az eszköz további beépített és finomított AF-funkcióval bővült, beleértve az AF átmeneti sebességét, az AF tárgyváltás érzékenységét, az intuitív vezérlést és az AF támogatást kézi fókuszáláskor. Az FX3-ban megjelenő AF-funkciók célja, hogy minden helyzetben biztosítsák a stabil, rugalmas és pontos fókuszt, és egyszerűen használhatóak legyenek egyéni felvételekhez.

Az FX3 öttengelyes optikai vázstabilizátorral rendelkezik, emiatt rendkívül hatékony kézi felvételek készítéséhez. A nagy pontosságú stabilizáló egység és a giroszkópos érzékelők lehetővé tették az ActiveMode beépítését, amely minden formátumban – beleértve a 4K formátumot is – filmfelvételek készítésére szolgál. A vázonbelüli képstabilizálás során a hatékony stabilizálás objektívek széles skálájával érhető el, beleértve azokat az E-mount objektíveket is, amelyek nem rendelkeznekbeépített optikai képstabilizátorral. Ezeken túl az FX3 rögzíti a képstabilizáló metaadatokat is, amelyeket az utómunka során a CatalystBrowse/Prepare  használatával praktikusabban beállíthat.

Bővíthetőség és működőképesség a tartalomkészítők számára
Kezelhetőség
Az FX3 kompromisszummentes megoldást nyújt professzionális eszközök és kezelhetőség tekintetében. A filmforgatás során leggyakrabban használt gombok, mint az ISO, az írisz, a fehéregyensúly-szabályozó a markolatnál és a váz tetején találhatók. A kialakítás egykezes irányítást tesz lehetővé az egyéni tartalomgyártók számára. Ezen felül a kiemelkedő hatékonyság érdekében a felhasználók a készülék 15 gombjára összesen 140 funkció állíthatnak be.

A markolat tetején elhelyezkedő zoomkar nem csak a kompatibilis zoom objektívet szabályozza, de a Clear Image Zoom funkció használatával tápellátás nélküli eszközökkel és csúcskategóriás objektívek használatát is lehetővé teszi kisebb képminőségromlás mellett – ezzel csökkentve az adott projektekben használt objektívek számát. A kar továbbá a manuális zoomgyűrűhöz képest jóval gördülékenyebb közelítést tesz lehetővé.

Az aktív felvételt jelző fények a kamera felső és hátsó részén is megtalálhatóak, így a felhasználók könnyedén felismerhetik, amikor a kamera forog. Az oldalt nyitható, állítható szögű érintőképernyő egyszerű irányítást tesz lehetővé, és alkalmas gimballal készültfelvételekhez, bonyolult szögekhez és egykezes irányításhoz. A rugalmas ExposureMode funkció az FX-széria többi kamerájához hasonlóan egyszerű Auto/Manual váltást tesz lehetővé a rekesznyílás, a zársebesség és az ISO esetében, melyek egymástól függetlenül állíthatók. AzAuto beállítások testreszabott gombok hosszú megnyomásával ki- és bekapcsolhatók.

Megbízhatóság
A tartalomgyártóknak a fejlett funkciókon és teljesítményen kívül megbízhatóságra és tartósságrais szükségük van. Az FX3 aktív hűtőventilátorának és a hatékony hőelvezetőrendszer ötvözetének köszönhetően megszakítás és túlmelegedés nélküli 4K 60P rögzítést tesz lehetővé. Az újonnan fejlesztett ventilátor kiemelkedő hatékonyságú hűtést biztosít.

Az új kamera por- és nedvességálló kialakítással  és tartós magnéziumötvözetűvázzal rendelkezik. Ezen felül az USB PD (PowerDelivery) funkció gyorsttöltést  is lehetővé tesz a folyamatos rögzítés érdekében.

Bővíthetőség
Az FX3 kompatibilis számos rögzítési funkcióval, mint például az S-Log3 gamma S-Gamut3.Cine színbeállítással a gazdag színskála és gradiáció érdekében, amely széles dinamika- és színtartományú rögzítést tesz lehetővé. Továbbá a kamera támogatja az XAVC S™ és a XAVC S-I formátumú felvételt 4K-ban (QFHD) és a XAVC HS™ (MPEG-H HEVC/H.265, kizárólag 4K) formátumot. A 4K 60p 10-bit 4:2:2-ben vagy 16-bites RAW formátumban készített felvételek az FX3 HDMI Type-A kábel segítségével könnyedén áthelyezhetők külső eszközökre .

A két CFexpressType A kártyahelynek köszönhetően az FX3 továbbá gyors, minden korábbinál nagyobb felvételi szabadságot biztosító rögzítést tesz lehetővé. A felhasználók az adatokat egyszerre rögzíthetik mindkét kártyára, a „relay” mód pedig automatikusan a második kártyára vált, ha az első tár megtelik rögzítés közben.

Az új kamerát fejlett kapcsolódási lehetőségekkel látták el, a nagysebességű vezeték nélküli LAN (2.4 GHzor 5 GHzband ) és a vezetékes LAN kapcsolódás USB-to-Ethernet adaptorral még nagyobb segítséget nyújt az alkotók számára a munkafolyamathoz. Az FX3 továbbá távoli rögzítést is lehetővé tesz asztali számítógépekkel az Imaging Edge Desktop™ alkalmazás “Remote” funkciójával Wi-Fi, vagy USB 5Gbps sebességű Type-C®használatával.

A Cinema Line-ról
A professzionális videokamerákból álló Cinema Line széria a Sony digitális mozifilm gyártásban szerzett tapasztalatai alapján biztosítja a filmszerű látványt, a fejlett működőképességet és a megbízhatóságot, mely eleget tesz a kifinomult alkotók különleges szükségleteinek is.
A Cinema Line szériához tartozik a film- és sorozatipar által elismert Venice digitális videokamera, valamint az FX9 professzionális kamera, mely dokumentumfilmek és színházi felvételek esetében rendkívül népszerű. Az új FX6 érkezésével a Sony valamennyi vizuális alkotóművész számára kínál gazdag eszköztárt.

Ár és elérhetőség
Az új FX3 full-frameCinema Line kamera 2021 márciusában válik elérhetővé a Sony kijelölt üzleteiben.
Exkluzív információk és beszámolók a Cinema Line-ról, az új FX6-ról, valamint a Sony további képalkotó termékeiről ahttps://www.sony.net/cinema-line éshttps://www.sony.co.uk/alphauniverse weboldalakon találhatók, ahol a Sony edukációs anyagokkal várja a tartalomgyártással és fotográfiával foglalkozó érdeklődőket.
Részletes információkért kérjük, látogasson el az alábbi linkre:
https://www.sony.co.uk/electronics/interchangeable-lens-cameras/ilme-fx3

Az FX3 termékvideója az alábbi linken érhető el:
https://www.youtube.com/watch?v=2YXh88hwqnM


A Sony Corporation-ról
A Sony Corporation a jelenkor legfejlettebb technológiáin alapuló kreatív szórakoztató vállalata. A Sony célja, hogy videójátékai, zenei és mozifilmes tartalmai, elektronikai és félvezető termékei, valamint pénzügyi szolgáltatásai a kreativitás és a technológia segítségével érzelemmel töltsék meg a világot. További információkért látogasson el a http://www.sony.net/ weboldalra.

Nyomtatás