Fotós hírek

A Panasonic az új LUMIX GH6 mikro négyharmados, tükör nélküli fényképezőgépét fejleszti

Közzétéve itt: Hírek


A LUMIX G sorozat zászlóshajója az innovatív
videós önkifejezéshez
A Panasonic az új LUMIX GH6 mikro négyharmados, tükör nélküli fényképezőgépét fejleszti


Wiesbaden, Németország – 2021. május 25. –
A Panasonic Corporation büszkén jelenti be az új mikro négyharmados érzékelővel és új képprocesszorral dolgozó LUMIX GH6 fényképezőgép fejlesztését. A LUMIX G sorozat zászlóshajója 2021 végén kerül kereskedelmi forgalomba a világ piacain.
A LUMIX márka 2001-es indulását követően a Panasonic 2008-ban jelent meg a világ első digitális, tükör nélküli fényképezőgépével*1. Azóta rengeteg innovatív fényképezőgépet és cserélhető objektívet vezetett be, kiaknázva a tükör nélküli kamerarendszer egyedülálló mobilitását és nagy videóteljesítményét. Ezeket a fényképezőgépeket és objektíveket a fotózás mellett filmkészítésre is használják. A képalkotási kultúra fejlődésében 20 éve fontos szerepet játszó LUMIX fényképezőgépek és objektívek sokszínű, elégedett felhasználói táborában profi fotósok és filmesek is megtalálhatók.
A videostreaming iránti igény növekedésével a tartalomkészítők számára egyre fontosabb szempont az általuk nyújtott videós tartalmak kiváló minősége és egyedisége. Nagy felbontás, széles dinamika tartomány, valósághű textúra, lenyűgöző effektusok (pl. lassított felvétel) és a kis méretnek köszönhetően szabadon beállítható felvételi szög –  mind olyan képesség, amit a tartalomkészítők elvárnak a számukra ideális fényképezőgéptől.  
A LUMIX GH6 fejlesztése ezeket a követelményeket figyelembe véve folyik tovább. Az eszköz egyértelműen a LUMIX G sorozat zászlóshajója, a GH termékcsalád kivételes mobilitásáról és innovatív videóteljesítményéről ismert, legújabb modellje. A nagy sebességű érzékelővel és Venus Engine képprocesszorral dolgozó GH6 a videós önkifejezés következő generációját képviseli. 10 bites 4:2:2 DCI 4K/60p rögzítési képességével*2 korlátlan videófelvétel-készítést tesz lehetővé a tanúsított üzemi hőmérsékleten*3. Megbízhatóan készít folyamatos felvételt a kívánt időtartamon keresztül. 10 bites 4K 120p HFR-t (High Frame Rate – nagy kamerasebesség) és VFR-t (Variable Frame Rate – változtatható kamerasebesség) biztosít lassított/gyorsított videónál. Az új fejlesztésű mikro négyharmados érzékelő nyújtotta lehetőségeket maradéktalanul kiaknázva, a GH6 10 bites 5,7K 60p videó rögzítésére is képes. A különböző felvételkészítési üzemmódokkal és fotózást segítő funkciókkal rendelkező GH6 hibrid fénykép-/videókészítésre is használható a tartalomkészítők igényei szerint, többféle célra (pl. filmek, zenei videók, dokumentumfilmek, közösségi médiába szánt rövid klipek).
A G Sorozat a fényképezőgépen kívül új cserélhető objektívvel is bővül, és folyamatban van a LEICA DG 25-50mm F1.7 fejlesztése. 10 mm-től 50 mm-ig (35 mm-es egyenértékre átszámítva 20 mm-től 100 mm-ig) terjedő tartományt fed le, a piacon kapható és a tartalomkészítők által nagyra értékelt LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH objektívval együtt. A két objektív azonos rekesszel, nagy felbontóképességgel, formai kialakítással és működési tulajdonságokkal rendelkezik, így a tartalomkészítők ezzel a két objektívvel minimális munkaráfordítással, egyszerűen létrehozhatják saját egyedi képalkotási terméküket.
Míg a mikro négyharmad szabványra épülő Lumix G sorozat nagy mobilitást biztosít, a LUMIX S sorozatnál a Full-Frame érzékelő nagy felbontóképességet tesz lehetővé. A Panasonic a fenti két sorozaton túlmutatva is elkötelezetten törekszik a maximális termékérték és az olyan fénykép-/videókészítési eszközök biztosítására, amelyekkel a felhasználók szabadjára engedhetik kreativitásukat, és tovább tágíthatják a napjaink új digitális korszakára jellemző, folyamatosan változó fotózási/videózási kultúra határait.

*1 Cserélhető objektívű fényképezőgépeknél, 2008. szeptember 12-i állapot szerint. A Panasonic tanulmánya.
*2 A Digital Cinema Initiatives (DCI) által meghatározott 4K (4096×2160) formátumnak felel meg.
*3 A rögzítési idő az akkumulátor és a memóriakártya kapacitásától függ. A fényképezőgép a saját védelme érdekében leállíthatja a rögzítést, ha a hőmérséklet meghaladja a tanúsított üzemi hőmérsékletet.
A mikro négyharmad és négyharmad (Micro Four Thirds és Four Thirds) megnevezések, valamint az azonos nevű logók az OLYMPUS CORPORATION Japánban, az Egyesült Államokban, az Európai Unió országaiban és más országokban nyilvántartásba vett vagy bejegyzett védjegyei.
A kialakítás és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.



A Panasonicról
A Panasonic Corporation vezető szerepet tölt be a világon a széles felhasználási körökbe tartozó, a szórakoztatóelektronikai, építő- és autóipari ágazatok, valamint a B2B vállalkozások által használt innovatív technológiák és megoldások fejlesztésében. A vállalat, amely 2018-ban ünnepelte alapításának századik évfordulóját, 522 leányvállalatot és 69 társult vállalatot működtet világszerte. A 2021. március 31-én zárult pénzügyi évben 54,02 milliárd euró (6698,8 billió jen) konszolidált, nettó árbevételt ért el. A vállalat különböző részlegei egymással együttműködve keresik az innovációval létrehozható új értékeket, hogy jobb életet és jobb világot teremtsenek vásárlóik számára. További részletekért látogasson el a https://www.panasonic.com/global weboldalra.

Nyomtatás