Fotós hírek

PIXMA Pro9500 Mark II

Közzétéve itt: Hírek

Hollandia, Amstelveen, 2009. március 25 A Canon a mai napon hozta forgalomba új fotónyomtatóját, amellyel professzionális fotósok készíthetnek kiállítási minőségű fotónyomatokat. A PIXMA Pro9500 Mark II sokoldalú, 10 pigment alapú tintát alkalmazó nyomtató, amely kiváló minőségű, hosszú élettartamú, A3+ vagy 14” széles méretű nyomatokat készít.

Fotónyomatok igény szerint
A kiváló színpontosság és nagy színtér létrehozásához a PIXMA Pro9500 Mark II egy 10 színenként cserélhető pigmenttintából álló rendszert használ, amely tartalmaz matt fekete és fotó fekete tintákat is, így patroncsere nélkül lehet fényes és matt nyomathordozókra is nyomtatni.

Megfelelő nyomathordozó minden képhez
Az értékesíthető fotók létrehozásánál fontos szempont a megfelelő nyomathordozó kiválasztása. A potenciális haszon maximalizálása érdekében a PIXMA Pro9500 Mark II a legtöbb Canon és más gyártmányú nyomathordozóra nyomtat. Fantasztikus minőségű képek nyomtathatók a Canon magas fényű nyomathordozóira is fémes vagy differenciál hatások nélkül; de használhatók a Canon félfényes és matt fotópapírjai, valamint a művészi hatású nyomathordozói is.
A PIXMA Pro9500 Mark II támogatja az ICC profilokat a speciális nyomathordozókhoz. Ilyen a Baryta, a vászon, és a többi művészi hatású nyomathordozó olyan vezető gyártóktól, mint a Canson, Hahnemühle, Innova, Moab, Somerset, Crane, PCM és Pictorico. További rugalmasságot jelent, hogy felhasználói ICC profilok is létrehozhatók a Canon Colour Management Tool Pro 2 szoftverével, egyes X-Rite spektrofotóméterekkel.

A csatornánként 16 bites nyomtatás 276 milliárd szín használatát teszi lehetővé, ezzel fantasztikus árnyalatok jeleníthetők meg a színes és a monokróm nyomatokon is. A külön monokróm tinták csökkentik az elszíneződés kialakulásának lehetőségét, és lehetővé teszik az egyenletesebb és simább semleges és szürkeárnyalatos tónusok megjelenítését.
A PIXMA Pro9500 Mark II új funkciója a Környezeti fény korrekció, amely a Canon Kyuanos technológiáját használja . A felhasználó kiválaszthatja, hogy milyen megvilágításban lesz bemutatva a kinyomtatni kívánt fotó; ezután a nyomtató a nyomat színeit automatikusan úgy módosítja, hogy az eredmény a fotós elvárásainak a lehető legjobban megfeleljen.
Hosszú élettartamú nyomatok
A nyomat élettartama alapvető fontosságú a bemutatása vagy értékesítése folyamán. A PIXMA Pro9500 Mark II a Canon LUCIA pigment alapú tintáit használja, amelyeket kifejezetten a hosszú, több generáción átívelő élettartamú fotók nyomtatásához fejlesztettek ki.

Gyakorlott fotósok számára készült
A professzionális fotósok közvetlenül integrálhatják a PIXMA Pro9500 Mark II nyomtatót a munkafolyamatba a Canon Easy-PhotoPrint Pro beépülő modul segítségével, amely lehetővé teszi a közvetlen nyomtatást az Adobe Photoshop programból, és a mellékelt Adobe Photoshop Elements szoftverből . A Canon EOS felhasználók a beépülő modullal közvetlenül nyomtathatnak RAW fájlokat a Canon Digital Photo Professional szoftverből.
A PIXMA Pro9500 Mark II egy professzionális fotós munkamennyiségét képes ellátni. Masszív felépítése révén – merev, 1,6 mm vastag acélvázra épült – nagy munkaterhelést képes elviselni, és megbízható, egyenletesen jó minőséget produkál.
„A PIXMA Pro9500 Mark II olyan fotósoknak készült, akik komolyan foglalkoznak fotóik kiállításával és értékesítésével. A nyomtatási eredmények még fényes nyomathordozókon is kiválóak.” - mondta Rainer Fuehres, a Canon Consumer Imaging, Europe vezetője.

Főbb jellemzők: PIXMA Pro9500 Mark II
·    A3+ és 14” széles formátumú professzionális tintasugaras nyomtató
·    10 színenként cserélhető tintapatron
·    Lucia pigment alapú tinták a hosszú élettartam eléréséhez
·    Kiváló minőség fényes nyomathordozókon is
·    Szembeszökően jó minőségű semleges monokróm nyomatok
·    Archív nyomatok művészi hatású papírokra
·    Mellékelt Adobe Photoshop Elements szoftver és Canon Easy-PhotoPrint Pro beépülő modul
·    Csatornánként 16 bites fotónyomtatás
·    Környezeti fény korrekció funkció
·    Más gyártmányú nyomathordozók támogatása
·    Egyenesutas papíradagolási lehetőség max. 1,2mm vastagságig
·    DVD/CD közvetlen nyomtatás

Nyomtatás