Fotós hírek

AZ ÖT LEGJOBB

Közzétéve itt: Hírek

A Sony W-széria egyszerre öt új készülékkel gazdagodik, melyek fejlett és gyors képfeldolgozást, és nagy felbontást ígérnek, kis mérettel párosulva.

 

 

2008-ra öt új, stílusos fényképezőgéppel frissül a Sony közkedvelt Cyber-shot W-sorozata, melyek a fantasztikus HD-képminőséget egyszerű használattal párosítják.
A legmodernebb színekben kapható új készülékek tiszta vonalvezetése és divatos megjelenése kiemelkedik a tömegcikkek világából, és a 100%-ig alumíniumból készült házuk belsejében a legújabb Sony technológiák gondoskodnak az emlékek még ragyogóbb megörökítéséről.
A sorozat zászlóshajója a 10,1 megapixeles W170, melynek extra méretű és felbontású (2,7”-os és 230 ezer képpont felbontású), fényes Clear Photo LCD-kijelzője kültéri, napos időben történő használat esetén is kiemelkedő kontrasztot kínál. Ötszörös optikai zoommal ellátott, kiváló minőségű Carl Zeiss nagylátószögű objektívje a 28 mm-es nagylátószögének köszönhetően (35 mm-es megfelelő) tágabb perspektívájú tájfotók és csoportképek készítésére is alkalmas.
Kimondottan Cyber-shot újításként a W170 olyan intelligens jelenetfelismerő rendszerrel rendelkezik, amely számos fényképezési szituációban kiküszöböli a különböző jellemzők találomra történő beállítását. Emelt szintű üzemmódban két felvétel kerül rögzítésre – az egyik standard automatikus, a másik pedig optimalizált beállításokkal –, ami még nagyobb garanciát kínál jólsikerült felvételek készítésére. A W170 további lényeges jellemzői közé tartozik a Mosolykereső, az Arcfelismerés, valamint a rossz fényviszonyok között is tiszta képeket eredményező Super Steady Shot optikai képstabilizátor.
A 8,1 valós megapixel felbontású W150 ugyanolyan nagy és fényes, 2,7”-os Clear Photo LCD plus kijelzővel készül, mint a W170-es csúcsmodell. Ezenkívül 5-szörös zoomos Carl Zeiss nagylátószögű objektív, Mosolykereső, Arcfelismerés, Super Steady Shot képstabilizátor és Intelligens jelenetfelismerés jellemzi.
A W130 8,1 valós megapixel felbontással, Mosolykereséssel, Arcfelismeréssel, Super Steady Shot képstabilizátorral és 4-szeres optikai zoomos objektívvel rendelkezik, míg a hasonló W120 felbontása 7,2 valós megapixel.
Belépő szinten a W110 kínál szintén 7,2 valós megapixele felbontást, valamint 4-szeres optikai zoomot, Mosolykeresést és Arcfelismerést.

A Cyber-shot W-sorozat fő jellemzői
Valamennyi új modellben a Sony által kifejlesztett BIONZ képfeldolgozó biztosítja a fejlettebb arcfelismerést, amely most nemcsak gyorsabb követést, hanem távolabbi arcok felismerését is lehetővé teszi, továbbá képes automatikusan különbséget tenni a gyerekek és felnőttek között, valamint az expozíció, a bőrtónus, valamint a vörösszem-csökkentés beállításával nagyszerű portrékat eredményez.
A másik Sony újdonság, a Mosolykeresés, addig blokkolja a zár kioldását, amíg a fénykép alanya el nem mosolyogja magát. Így minden fotóról garantáltan boldog arcok tekintenek vissza. Az új Mosolyszint funkció révén pedig beállítható a kép elkészítéséhez szükséges küszöbérték – a finom mosolygástól egészen a széles vigyorig.
Ugyancsak a BIONZ processzor működteti a dinamikatartomány-optimalizálót, amely az expozíció és a kontraszt automatikus szabályzásával gondoskodik a természetes hatású képekről. Ez különösen erős ellenfényben készített felvételeknél hasznos, amikor a fényes és az árnyékos felületek részletei könnyen elveszhetnek.
A fényérzékenység maximális ISO-értéke minden modell esetében 3200, mellyel beltérben vagy gyenge megvilágítás mellett, vaku nélkül is alacsony zajszintű fotók készíthetők. Ezt egészíti ki a Super SteadyShot optikai képstabilizátor dupla elmosódásgátló megoldássá, amely kézből történő fotózás, különösen rossz fényviszonyok vagy nagyobb zoombeállítás esetén is tiszta képeket eredményez.
A szintén minden modellen megtalálható HD-kimenet segítségével az emlékek nagy méretben, BRAVIA televízión vagy más HD-képes kijelzőn is feleleveníthetők, melyeken a PhotoTV HD-kompatibilitásnak köszönhetően (opcionális adapter kábel csatlakoztatásával) hihetetlen Full HD képminőségben, rendkívüli részletességgel és valószerűséggel élvezhetők a felvételek.
Kiváló képminőségük és fejlett felvételkészítési funkcióik ellenére a W‑sorozat készülékei bámulatosan egyszerűen használhatók. A kezdő fotósok minden bizonnyal értékelni fogják a praktikus képernyős funkciókalauzt, valamint az Egyszerű üzemmódot, amely a képminőség feláldozása nélkül teszi egyszerűvé a legjobb beállítások elérését. Ezenkívül az összes modellen megtalálható az optikai képkereső, hogy a digitális váltás minél egyszerűbb lépés legyen a kompakt gépek új tulajdonosai számára.

 

5 modell a W-sorozatból: W170, W150, W130, W120, W110

 

Nyomtatás