Fotós hírek

Nikon D60

Közzétéve itt: Hírek

 

 

A Nikon Corporation örömmel jelenti be a D60 fényképezőgépet, amely az egyik legkisebb a vállalat által valaha gyártott digitális tükörreflexes gépek közül. A D60-nal könnyed, élvezetes szórakozássá válik a kiváló képek készítése, ugyanakkor az új modell számos funkciót kínál azoknak is, akik szeretnék jobban megismerni a kreatív fotózás lehetőségeit.

A D60 zárja fantasztikus gyorsasággal reagál, így olyan pillanatok megörökítésére is alkalmas, amelyekről a lassabb gépek lekésnének. A modell az egyszerű használhatóság és a kreatív lehetőségek terén egyaránt kiválóan teljesít. A beépített Nikon technológiáknak köszönhetően a képek minősége kiváló, színeik elevenek, részletgazdagságuk pedig a teljes képterületen kiemelkedő. E remek eredmények elérésében segít a 10,2 megapixel felbontású képérzékelő, a világhírű, borotvaéles képeket készítő NIKKOR objektívek, valamint sok más modern Nikon funkció, amelyek tovább gazdagítják a fotózás élményét. A Nikon fejlett 3D színes mátrixmérés II rendszere következetesen kiegyensúlyozott felvételeket garantál, természetes színekkel és kontraszttal. A Nikon új digitális képfeldolgozó koncepciója, az EXPEED pedig finomabb tónusátmenetet és pontosabb színvisszaadást eredményez. A Nikon gyors, halk és pontos automatikus élességállítási rendszere jelentősen növeli a D60 teljesítményét, és kiemelkedő tisztasággal ragadja meg a fontos pillanatokat.

A tiszta élességet szolgálják a Nikon poreltávolító technológiái is. A D60 innovatív Képérzékelő-tisztító funkciója és exkluzív Levegőáramlás-vezérlő rendszere megakadályozzák, hogy a képérzékelő közelében a képminőséget rontó porszemcsék rakódjanak le. A két technológia használatával a készített felvételek minősége még jobb lesz.  Az új poreltávolító funkciók mellett a D60 további ötletes megoldásokkal segíti azt, hogy a fotózás minden eddiginél szórakoztatóbb és kreatívabb legyen. A fotósok a módválasztó tárcsa egyszerű elforgatásával biztosíthatják, hogy a gyakori fényképezési helyzetekben kiváló, dinamikus felvételek szülessenek. A Retouch (Retusálás) menü még több kreatív lehetőséget tartogat. Az elkészített felvételekből igazán karakteres képek varázsolhatók – gyorsan, egyszerűen és számítógép alkalmazása nélkül. A kisméretű, kényelmesen használható D60 számos előnyt kínál tulajdonosának: fantasztikus képminőséget, egyszerű kezelhetőséget, a tisztább képeket biztosító Beépített poreltávolító rendszert, valamint egy sor kreatív funkciót. Az eredmény: szórakoztató, lélegzetelállító, ihletett fotók. A Nikon D60 megnyitja az utat a kiemelkedő minőségű fényképezés felé.

A Nikon D60 főbb jellemzői
Kitűnő képminőség és felbontás
A D60 10,2 megapixeles képérzékelője kiváló minőségű és felbontású felvételeket készít, amelyek kitűnően vághatók és nagyíthatók. Az EXPEED, a Nikon egyedi digitális képfeldolgozó koncepciója kifinomult részletgazdagságot és sima, természetes tónusátmeneteket garantál.

Beépített poreltávolító rendszer

A D60 Levegőáramlás-vezérlő rendszere levegőt áramoltat keresztül a tükörkamrán az alul lévő kis csatornák felé, így megakadályozza, hogy a bekerült por leülepedjen a képérzékelő előtt. A Képérzékelő-tisztító funkció ugyancsak az érzékelő közelében előforduló porosodást csökkenti olyan különleges vibráció segítségével, amely automatikusan vagy a felhasználó által megszabott időben is bekapcsolható. A poreltávolító technológiák jóvoltából a fotós magabiztosan cserélhet objektívet, és jobban kihasználhatja a NIKKOR objektívek széles választéka által kínált lehetőségeket, miközben nem kell aggódnia a fényképezőgép porosodása miatt.

Aktív D-Lighting: finomabb átmenetek

A D60 új Aktív D-Lighting funkciója képes arra, hogy felvételkészítés közben módosítsa a kép végső megjelenését. Ez az automatikus művelet a csúcsfényes és árnyékos képterületeket érinti, amelyeken kompenzálja a rossz megvilágítás hatásait, és így optimalizált, részletgazdag képeket készít.

Értelemszerű, egyszerű

Nikon D40 sorozat jegyeit viseli magán. A fényes és tiszta kereső a pontos komponálást segíti, a nagyméretű, 6,35 centiméteres, széles megtekintési szögű LCD-monitoron pedig bárki könnyen használni tudja a jól kezelhető menürendszert, és egyszerűen megtekintheti képeit. Az új Szemérzékelő funkció a kereső használatakor automatikusan kikapcsolja az LCD-monitort. Amikor pedig a fotós szeme eltávolodik a keresőtől, az LCD-monitor automatikusan újra bekapcsol.

Működés egy kisméretű vázba rejtve

A D60-nak nemcsak a kis mérete figyelemreméltó, hanem ergonomikus formája is, amelyet úgy alakítottak ki, hogy természetesen és kényelmesen simuljon a fotós kezébe. A váz kialakítása a híres

Retouch (Retusálás) menü

A D60 Retusálás menüje számos exkluzív beépített képszerkesztő funkciót tartalmaz. A Szűrőeffektusokkal tetszés szerint növelheti a színek (vörös/zöld/kék) intenzitását, a Csillagfény-effektussal pedig a képen lévő fényforrásokból (vagy fényes pontokból) kiinduló fénycsóvákat hozhat létre. Mód van a NEF (RAW) fájlok fényképezőgépen belüli feldolgozására is. Ilyenkor a gép a felvételkészítés után „előhívja” a RAW-formátumú képeket, lehetővé téve, hogy a fotós beállíthassa azok különböző paramétereit, például a képminőséget, a képméretet és a fehéregyensúlyt. Az új Animált videoklip funkcióval JPEG-formátumú állóképek sorozatából animált videót lehet készíteni, a képek egymás utáni visszajátszásával. A gép kínál egy Gyors retusálás opciót is, amely számítógép használata nélkül javítja a képeket úgy, hogy felerősíti a kontrasztjukat és a színtelítettségüket. A D60 sokoldalú Retusálás menüje még tovább gazdagítja a digitális tükörreflexes fényképezés szórakoztató élményét.

A Nikon D60 további jellemzői

Nyomtatás