Fotós hírek

Epson Stylus Pro GS6000

Budapest, 2008. augusztus 25. - A Stylus Pro GS6000 az Epson új 64 hüvelykes, 8 színkomponensű nyomtatója, amely a mind kül-, mind beltéri anyagok nyomtatására használt készülékek közül a legszélesebb színtérrel rendelkezik. Az új tintakészlet révén a nyomatok csúcsminőségűek, tartósak és különösen látványosak, így a másolóüzletek és a sign-piac szereplői a magasabb minőséget igénylő alkalmazási területekre is elmerészkedhetnek, amilyen például a reptéri vagy a kiállítási grafikáké, illetve a művészeti reprodukcióké. A felhasználók ráadásul könnyen válthatnak a különböző bevonatos, illetve bevonat nélküli nyomathordozók között, így a készülék ideális választás többféle alkalmazási területre is.

A kiváló minőségben és tartósságban nagy szerepet játszik az UltraChromeT GS, az Epson új eco-solvent típusú, nyolc színkomponensű tintakészlete (cián, bíbor, sárga, világos cián, világos bíbor, fekete, narancssárga és zöld), amelynek segítségével pontosan reprodukálhatók a gyakran használt spot színek. A tintapatronok költséghatékony, 950 ml-es kiszerelésben vásárolhatók meg. A vállalat a fejlesztés során a környezeti szempontokat is figyelembe vette: az UltraChrome GS nem tartalmaz káros illékony szerves anyagokat, így a helységben nem szükséges külön szellőztetőrendszer használata. Az UltraChromeT GS az első tinta, amelynek csomagolásán nem kell feltüntetni az "egészségre ártalmas" jelzést. Az Epson törekvésének megfelelően a készülék igen kevés karbantartást igényel, így igazán felhasználó- és környezetbarátnak mondható.

A Stylus Pro GS6000 maximális felbontása 1440x1440 dpi, cseppmérete pedig 3,7 pikoliter. Akár 25m2 kinyomtatására is képes óránként, és az Epson változtatható cseppméret és MicroWeave rácsképzési eljárás technológiáinak köszönhetően gyorsan száradó, a karcolásnak, víznek és UV-sugárzásnak laminálás nélkül is akár 1,5 évig ellenálló nyomatokat készít, amelyek igény szerint természetesen laminálhatók is. A készülék használható akár 30 kilogrammos tekercsekkel is, valamint automatikus csévélővel, GigaBit Ethernet és USB 2.0 csatlakozókkal rendelkezik.

Krizer Zoltán, az Epson professzionális grafikai termékekért felelős menedzsere elmondta: "Az Epson a tinták és a nyomtatótechnológiák terén megszerzett óriási tapasztalata révén olyan megoldást fejlesztett ki, amely kiválóan alkalmas nagy volumenű termelésre is. A kiváló minőségű, rugalmas, gyors és megbízható GS6000 egyaránt kiváló választás kiállítási, eladáshelyi, fotográfiai, művészeti, valamint marketinganyagok nyomtatására."

Az Epson Stylus Pro GS6000 legfontosabb tulajdonságai:
  • Nyolc színkomponensű UltraChromeT GS eco-solvent típusú tintakészlet és Micro Piezo nyomtatófej
  • Tartós nyomatok bel- és kültéren egyaránt
  • Kiváló minőség és gyors nyomtatás - 1440x1440 dpi és 25,3 m2 óránként
  • Felhasználó- és környezetbarát működés - a tinta nem tartalmaz káros illékony szerves anyagokat, nem szükséges külön szellőztető rendszer
  • Egyszerű kezelhetőség a sokoldalú papírkezelésnek és a számos csatlakozónak köszönhetően
  • Ajánlott fogyasztói ár: 7.990.000 Ft - kapható szeptembertől

Nyomtatás