Canon EXPO 2015.

 

Megnyitotta kapuit a Canon 5 évente megrendezett kiállítása, a Canon EXPO 2015. A három napos expón 15 000 négyzetméteren nézhetik meg a látogatók a legújabb technikai fejlesztéseket, és a jövőbeli technológiákat.

Otthoni képalkotó technológiák és digitális szolgáltatások jövőjét mutatja be a Canona Canon EXPO 2015-önBudapest, 2015. október 13. – A Canon Europe a 2015-ös párizsi Canon EXPO-n ad áttekintést az otthoni képalkotó technológiáa (consumer imaging) gyorsan fejlődő világának jövőjéről. A vállalat régóta kutatja azokat az új lehetőségeket, amelyek abban segíthetik a fogyasztókat, hogy emlékeik felevenítése még nagyobb élmény lehessen, ezért olyan izgalmas koncepciókat és technológiákat mutat be az EXPO 2015-ön, amelyek alapvetően változtatják meg a képek elkészítésének, tárolásának és megosztásának módját.


Alessandro Stanzani, a Canon Europe Consumer Imaging csoportjának vezetője elmondta:


„A Párizsi rendezvényen való megjelenésünk jól tükrözi elköteleződésünket amellett, hogy a felhasználói élmény fokozásával mindenkinek élvezetesebbé tegyük a képkalkotás folyamatát. A legújabb generációs Connect Station vezeték nélküli adattárolónk segítségével újra át lehet élni a megörökített élményeket, a 4 milliós ISO érzékenységű kameránk pedig azt is megmutatja, amit az emberi szem egyszerűen nem képes felfogni. Az EXPO 2015-ön sok izgalmas dolgot mutatunk be, amellyel megváltoztatjuk az embereknek a képalkotáshoz fűződő viszonyát és lehetőségeit a jelenben és a jövőben egyaránt.”

 

Támogatás a képalkotás minden fázisához


Ahogy évről évre növekszik az elkészített fotók és videók száma, illetve jelentősége, a Canon folyamatosan próbálja kitolni a képalkotó technológiák határait, és úttörő szerepet játszik az új felhasználói élmény és a kreatív lehetőségek kiszélesítésében. A cég  termékportfólójának kialakításával arra törekszik, hogy a képalkotás folyamatának minden egyes fázisában támogatást nyújthasson a vásárlóknak, és lehetővé tegye mindenki számára, hogy a legtöbbet hozzák ki a fotóikból és videóikból – függetlenül attól, hogy milyen eszközön rögzítették azokat.


A Canon olyan új digitális megoldásokat és alkalmazásokat mutat be, melyekkel  lehetővé válik az egyre növekvő mennyiségű kép és videó kezelése, illetve rendezése. A Lifecake 2015. áprilisi felvásárlásához kapcsolódóan várható a Canon felhőalapú képkezelő szolgáltatásának, az iristának  is a megújulása, mind funkciók, mind pedig az image tekintetében. Továbbá az Expo-n jelenik meg először a hdbook EZ – egy okostelefonokhoz, tabletekhez és PC-khez tervezett olyan alkalmazás, amely intelligens módon válogatja ki a legjobb képeket a fotó- és a videokönyvtárakból, majd azokat egy személyre szabott fotóalbumba rendezi néhány perc alatt.

 

További technológiai elképzelések, termékek, megoldások és szolgáltatások:


•    8K-s fényképezőgép: a legújabb generációs, ultramodern 8K-s szórakoztató technológia gyártását támogató fényképezőgép koncepció képes mindent hihetetlen minőségben megörökíteni, kezdve az amazóniai esőerdőkben készített lenyűgöző természetfilmektől egészen az izgalmas sportmérkőzésekig
•    120MP-es fényképezőgép: ezzel a fényképezőgép prototípussal szuper nagy felbontású, háromdimenziós érzetet keltő és azt élethűen visszaadni képes fotókat is lehet készíteni. A megoldás akkor válik gazán tökéletessé, ha 3D nyomtatással vagy hologramos technológiával kombináljuk
•    250MP CMOS szenzor: a Canon ultra-nagy felbontású, a 4K -nál 30-szor részletesebb képet adó szenzora rekordszámú pixellel  büszkélkedhet a CMOS szenzorok között  – akár 18 km-ről is képes rögzíteni a magasban szálló repülőgépek oldalán a feliratot
•    4 millió ISO érzékenységű kamera: a Full HD színes videofilmeket még szélsőségesen alacsony fényviszonyok között is rögzíteni képes új, ultranagy érzékenységű Canon fényképezőgép a lehetetlen lefilmezését is lehetővé teszi
•    Intelligent Imaging for Life: Akár a nappali is egy interactive vászonná válhat, ahol ismét megjelennek a nemrég rögzített élmények. Ez az innovatív és könnyen kezelhető technológia lehetővé teszi, hogy teljesen új formában jelenítsük meg, és kezeljük a fotóinkat és videóinkat, beleértve a képeknek egy interaktívan működő asztalról történő megosztását, szerkesztését és nyomtatását is
Akik nem tudnak ellátogatni a Canon EXPO-ra személyesen, azok virtuálisan tapasztalhatják meg a technológiai koncepciókat és képalkotó megoldásokat, valamint beszámolókat olvashatnak a rendezvény legizgalmasabb eseményeiről: http://www.canon-europe.com/expo


A jövő hálózati kamera technológiája és megoldásai a Canon EXPO 2015-önBudapest, 2015. október 13.: A Canon ma mutatja be legújabb, igazi áttörést jelentő hálózati képalkotó megoldásait (NVS – Network Visual Solutions) a Canon EXPO 2015-ön Párizsban. A vállalat fejlesztéseit a felhasználói igények folyamatos változása határozza meg, hiszen a felügyeleti és biztonsági technológiák iránt egyre fokzódó igény érezhető, mind a biztonsági piacon, mind pedig azon túl.  

Európában első alkalommal mutatják be a Canon nagy érzékenységű, ultra-telefotó objektívvel felszerelt hálózati koncepció kameráját. Ez az erős nagyítású objektív lehetővé teszi, hogy a hagyományos telefotó hálózati kamerák fényerejének nyolcszorosát is elérjük, ami azt jelenti, hogy még rendkívül rossz fényviszonyok mellett, kiegészítő infra megvilágítás nélkül is tiszta és pontos képet kapunk a megfigyelési tevékenység vagy a képrögzítés közben.

A Canon az EXPO-n bemutatásra kerülő NVS megoldásokat a növekedés egyik hajtómotorjának tekinti az elkövetkező öt évben. Csak az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) közel 18 milliárd euróra becsülik a video-megfigyelési piac forgalmát 2018-ra , a Canon célja, hogy tovább erősítse vezető szerepét ezen a dinamikus és gyorsan bővülő piacon.

A Canon Csoportba tartozó Axis és Milestone vállalatok legújabb innovációi mellett a Canon a legmodernebb NVS technológiáját és megoldásait is bemutatja a rendezvényen. A három vállalat szemléltetni fogja saját termékkínálatának egyedi előnyeit, valamint rámutatnak, hogy együttműködésük révén milyen újításokat és többletértéket biztosítanak a vásárlók számára a jövőben.


A biztonsági felügyelet továbbfejlesztésére használt Canon NVS technológiák mellett azt is bemutatják az  EXPO-n, hogy miként lehetne kihasználni az NVS nyújtotta előnyöket az olyan szerteágazó alkalmazási területek fejlesztésére is, mint a turizmus és a sport. A Canon NVS technológiáiról további információt a következő weboldalon talál: http://www.canon-europe.com/expo vagy kövesse: @CanonEXPOParis

A Canon a párizsi EXPO 2015-ön mutatja be a B2B üzletág növekedését megalapozó új és jövőbeli technológiákat


Budapest, 2015. október 13.: A Canon a párizsi Canon EXPO-n mutatja be a legújabb és a jövőbeli B2B technológiákat. A kiállított technológiák betekintést engednek a látogatók számára a vállalat B2B stratégiájába és a bővülés alapjául szolgáló célterületekbe – így például a 3D-s nyomtatás, a grafikai megoldások és a hálózati kamerák piacába.


A Canon a korábban bemutatott, hatékonyságot növelő megoldásait ezúttal életszerű munkakörnyezetben lehet megtekinteni, ahol jól szemléltetik, hogy miként használják ezeket a mai üzleti világban, és mi mindenre lesz lehetőség még a jövőben.


„Az összes új és jövőbeli technológiánk megtervezésénél a vevőt tartjuk szem előtt, és a konkrét iparági igények alapján folytatjuk a fejlesztési tevékenységet, kezdve a gyártási folyamatok hatékonyabbá tételétől egészen a produktivitás növeléséig és a munkafolyamatok egyszerűsítéséig.” mondta Jeppe Frandsen, a Canon Europe Kereskedelmi Célú Nyomtatási Csoportjának vezetője.


Erre a megközelítésre az EXPO-n bemutatott professzionális nyomtatási részleg az egyik legjobb példa, ezt ugyanis a Canon nem egy feldolgozóipari ágazatnak tekinti, hanem egy valódi szolgáltató szektornak, és szoros együttműködést folytat a B2B vevőkkel az új megoldások kifejlesztése során. Ennek eredményeképpen a Canon  különböző nyomtatási alkalmazások fejlesztésére összpontosít, így például a csomagolás, a könyvnyomtatás, a textilipar, a lakberendezési tárgyak és a levélreklámok terén.  A Canon Infinistreamhez, az ImageStream 3500-höz és 2400-hez, a ColorWave 910-hez és a VarioPrint i300-hoz hasonló megoldásokat kifejezetten az ilyen igények kielégítésére tervezték.

A Canon EXPO 2015-ön bemutatott megoldások között találjuk a következőket:


3D nyomtatás
A Canon a 3D Systems-zel kötött partneri megállapodással teszi meg az első lépéseket a fiatal, de ígéretes 3D-s piacon. Az EXPO-n két 3D Systems nyomtatót mutatnak be, amelyek intelligens módon hangolják össze az adatokat, a képrögzítést és mindezek feldolgozását.

Mixed Reality
A Canon Mixed Reality megoldása – MREAL – észrevétlenül kapcsolja össze a valós környezetet a számítógép által létrehozott virtuális képekkel (CGI). A Mixed Realityt arra tervezték, hogy a feldolgozóiparban jelentkező legfontosabb kihívásokra reagálni tudjanak. Ezt a technológiát egyébként a Canon a prototípusok legyártása és Japánban történő bemutatás óta használja. A Canon EXPO-n az MREAL rendszer egy autóipari gyártókörnyezetben jelenik meg, ahol a látogatók első kézből próbálhatják ki, és tapasztalhatják meg a technológiát egy valós méretű gépjármű vázszerkezeten.  

Canon imagePRESS C10000VP
Az imagePRESS C10000VP a Canon EXPO-n mutatkozik be először az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban: ez a Canon első olyan színes digitális nyomdagépe, amely percenként 100 nyomat elkészítésére is képes. A készülék új mércét állít fel a képminőség és a produktivitás terén: olyan technológiai újításokat mutat be, amelyek növelik a teljesítményt, megbízhatóan állandó színminőséget és még nagyobb nyomatpontosságot garantálnak, valamint rugalmas hordozó- kezelést és utófeldolgozási lehetőségeket kínálnak. A kereskedelmi nyomtatási szolgáltatásokat kínáló vállalkozások és a vállalaton belüli reprográfiai részlegek részéről a minőség romlása nélküli nagyobb nyomtatási volumen iránti folyamatosan növekvő igények kielégítéséhez tervezett imagePRESS C10000VP-t egy kereskedelmi nyomdai környezetben mutatják be az EXPO-n, ezzel is szemléltetve, hogy a Canon miként támogatja a vevőit abban, hogy a képalkotó technológiákat üzleti lehetőséggé alakítsák át.

ColorWave 910

A nemrég bemutatott Océ ColorWave 910 a piacon kapható leggyorsabb digitális széles formátumú színes nyomtató, amely óránként 1000 m2-es nyers nyomtatási teljesítményre is képes. Ez a következő generációs „egymenetes tintasugaras” nyomtató hatékony CAD/GIS és plakátnyomtatást tesz lehetővé, valamint kétféle, teljesen integrált utófeldolgozási lehetőséget is kínál: egy Online könyvtárat és az Océ Dual Tray High Capacity Stacker nevű kirakót.

 

A Canon ColorWave 910-es készülékét is kereskedelmi nyomdai környezetben mutatják be a Canon EXPO-n.


PRISMAdirect – egy modern munkafolyamat-kezelő rendszer

A PRISMAdirect, amely szintén az EXPO-n mutatkozik be az EMEA régióban, egy olyan rugalmasan bővíthető, egyedülálló folyamatkezelő megoldás, amely lehetővé teszi a vállalati reprográfiai részlegek számára, hogy leegyszerűsítsék a nyomdai munkafolyamat egészét. A PRISMAdirectet egy kerékpárgyártó vállalatot modellező üzleti környezetben mutatják be az EXPO-n, így szemléltetve a vevők számára, hogy miként lehet a munkafolyamatokat továbbfejleszteni a kiemelkedő eredmények és a versenyelőny megtartása érdekében.

XEED 4K500ST – a világ legkisebb és legkönnyebb 4K-s projektora
A 2015. szeptemberi bejelentését követően a Canon EXPO lesz az első alkalom, hogy a Canon következő generációs 4K projektorát bemutatják Európában. Az alkalmazások egész sorához tervezett LCOS projektor képes a videófilmeket 5000 lumenes fényerőséggel, az állóképeket pedig 4096 x 2400-es felbontással megjeleníteni, ami a 4K digitális mozikivetítők 4096 x 2160 pixeles felbontását is meghaladja. A látogatók a kiállításon egy olyan valóságos mozikörnyezetbe léphetnek, ahol megtapasztalhatják a 4K-s felbontás előnyeit, s eközben kulturális szempontból elképesztően nagy jelentőségű helyszíneket fedezhetnek fel a világ számos tájáról.

i-SENSYS MF729CX – A4-es multifunkcionális nyomtató, amely páratlanul rugalmas munkavégzést tesz lehetővé
A 2015 szeptemberében bemutatott i-SENSYS MF729Cx-t arra tervezték, hogy a nagyobb vállalatoknál kialakított kisebb munkacsoportok nyomtatási és dokumentum-kezelési feladatait támogassa. Az alapfunkciók – azaz a nyomtatás, a másolás és a szkennelés – mellett az új, kisméretű és könnyen kezelhető eszköz további mobil nyomtatási lehetőségeket is kínál. A látogatók megfigyelhetik, hogy a Canon technológiák, megoldások és szolgáltatások optimalizálása milyen segítséget nyújt a vásárlók számára abban, hogy ötleteik megjelenhessenek a piacon, az üzletfejlesztést maximalizálni tudják, és optimalizálhassák az adminisztrációs rendszereiket.


A Canon EXPO 2015-ről
A párizsi Canon EXPO 2015 egy olyan globális kiállítás, amelyet ötévente rendeznek meg a lenyűgöző Grande Halle de la Villette-ben Párizsban. A több mint 15 000 négyzetméteres kiállító területen új termékeket mutatnak be otthoni és irodai használatra, valamint nagyszerű újításokat láthatunk egy sor új üzleti területen a fogyasztók számára szánt képalkotó termékeken, irodai berendezéseken, nyomtatóeszközökön, a műsorszolgáltatáson, a kommunikáción, a gyógyászati rendszereken és a biztonsági megoldásokon belül.


A Canon a párizsi EXPO 2015-ön mutatja be a képalkotás világának új lehetőségeit


Budapest, 2015. október 13. – A Canon, ma nyitotta meg EXPO 2015 nevű kiállítását Párizsban. Ezen az ötévente megrendezett világméretű eseményen a vállalat áttekintést ad az új stratégiai irányvonalakról, és olyan izgalmas technológiákat mutat be, amelyekkel tovább tágíthatóak a képalkotás jelenleg meglévő és vélt határai. A párizsi Expo-t Fujio Mitarai, a Canon Inc. elnök-vezérigazgatója nyitotta meg.


A képalkotás világa is elképesztő gyorsasággal fejlődik az Internet of Things korában. A jövőben szinte minden mindennel összekapcsolódik majd okos eszközökön keresztül, ami a beépített kamerákra, a szenzorokra és az általuk generált képekre, adatokra fog épülni. Éppen ezért a Canon arra számít, hogy az Internet of Things nagymértékben az „Imaging of Things”-től, azaz a képalkotás világától függ majd.

A Canon vállalatok hálózatát építette ki, és így egy olyan ökoszisztémát teremtett, amellyel az innovációs lehetőségek és a globális szinten fellelhető kreatív tehetségek jobban kiaknázhatóak.

Ebben a vállalathálózatban minden regionális központ saját helyi kutatás-fejlesztési és gyártási tevékenységet folytat, valamint a saját piacához szabott szolgáltatásokat és háttértámogatást kínál. Európa a nyomtatásra és a hálózati videó-felügyeleti (NVS) rendszerekre (biztonsági kamerákra és megoldásokra) fog összpontosítani, amit alátámaszt az is, hogy a Canon már igen erős pozíciókat épített ki ezeken az üzleti területeken többek között az Océ, az Axis és a Milestone Systems felvásárlásának köszönhetően. Ennek eredményeképpen a fényképezőgépek terén megszerzett nemzetközi hírneve mellett a Canon mára a világ legnagyobb nyomtatási és hálózati videó-felügyeleti rendszereket gyártó vállalatává nőtte ki magát.

Rokus van Iperen, a Canon európai, közel-keleti és afrikai tevékenységéért felelős elnöke és ügyvezetője megnyitón hangsúlyozta: „Akár fotókról, filmfelvételekről, adattárolásról, szerkesztésről vagy nyomtatásról van szó, abban mi részt akarunk venni, és ehhez minden szükséges üzleti feltételt megteremtünk.”

A Canon a legfontosabb piacain elfoglalt erős pozíciójára építve képzeli el az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió üzletfejlesztését a jövőben, többek között a következő technológiáknak köszönhetően:


•    NVS – A Canon, az Axis és a Milestone együttműködése a kiegészítő technológiákra és megoldásokra építve próbál választ adni a megfigyelő rendszerek iránt felmerülő és folyamatosan fokozódó igényekre. Az áttörő jelentőségű új megoldások – például az EXPO-n is bemutatott nagy érzékenységű, ultra-telefotó objektívvel felszerelt hálózati kamera – jól mutatják, hogy mi mindenre van lehetőség a biztonsági kamerák piacán


•    3D nyomtatás – A Canon megtette az első lépést ezen az új, de annál ígéretesebb piacon, és partneri viszonyt létesített a 3D Systems-zel Európában. A feldolgozó, az építészeti, az oktatási és a műszaki szektorban tevékenykedő vásárlók számára a Canon olyan megoldásokat kínál, amelyek intelligens módon hangolják össze az adatokat, a képrögzítést és mindezek feldolgozását


•    Grafika – A Canon folyamatosan invesztál a digitális nyomtatási technológiákba annak érdekében, hogy igény szerint, költséghatékonyan lehessen nyomtatni az egyre összetettebb alkalmazásokból is. Például az Océ Colorwave 910, a piacon jelenleg kapható leggyorsabb digitális széles formátumú színes nyomtató az EXPO-n jelenik meg először


•    B2B megoldások és szolgáltatások – A Canon B2B megoldásai különféle ágazatok – így például a pénzügyi szolgáltatások, a biztosítások, a feldolgozóipar és az egészségügy – vásárlóinak igényeit szolgálják ki. A Canon az EXPO-n mutatja be, hogy mi mindenre van lehetőség az olyan területeken, mint a dokumentumkezelés, az adatkezelés és a marketingkommunikáció. A PRISMA direct-hez hasonló rendszerek segítségével demonstrálja, hogy miként lehet javítani a munkafolyamatokat a hatékonyabb gyártás érdekében


•    Digitális szolgáltatások végfelhasználóknak – A Canon termékek és szolgáltatások teljes ökoszisztémáját kínálja a képalkotás folyamatának valamennyi fázisában. A legfőbb kezdeményezések között találjuk a fotótárolásra szolgáló felhőalapú szolgáltatását, az irista-t, a családközpontú alkalmazását, a Lifecake-et és a hdbook EZ-t, egy okostelefonokhoz tervezett alkalmazást, amely intelligens módon válogatja ki a legjobb képeket a fotó- és a videokönyvtárakból, majd azokból egy személyre szabott fotóalbumot hoz létre

 

A párizsi Canon EXPO 2015 legizgalmasabb technológiai újításai

A Canon sok modern, a jövőbe mutató képalkotó technológiai koncepciót is bemutat Párizsban, köztük:


•    Egy 250 megapixeles CMOS szenzort, amely a méretéhez képest rekordszámú pixellel rendelkezik. Ha fényképezőgépre szerelik, az új szenzor képes akár 18 km-ről is rögzíteni a magasban szálló repülőgépek oldalán látható feliratot – ez akkora távolság, ameddig az emberi szem már nem képes ellátni
•    Az új ultra-telefotó objektívvel szerelt hálózati kamerát, amely a hagyományos telefotó hálózati kamerák fényerejének nyolcszorosát produkálja, s ezzel először infra megvilágítás nélkül sem jelent gondot az éjszakai filmezés


•    Az Intelligent Imaging for Life nevű koncepciót, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a nappaliban lévő interaktív asztalról nyomtassák ki, vagy osszák meg másokkal fotóikat, s így a család minden tagja egyszerűen megtalálhatja a fotóit, illetve megoszthatja az emlékeiket másokkal. Továbbá egy sor jövőbeli, ultranagy felbontású képalkotó technológiát, köztük a 8K-s fényképezőgépeket, kijelzőket és projektorokat.


Akik nem tudnak ellátogatni a Canon EXPO-ra személyesen, azok virtuálisan tapasztalhatják meg a technológiai koncepciókat és képalkotó megoldásokat, valamint beszámolókat olvashatnak a rendezvény legizgalmasabb eseményeiről: http://www.canon-europe.com/expo

További információért látogassa meg az erre a célra szolgáló Canon EXPO közösségi csatornákat:
Facebook: https://www.facebook.com/canonexpoparis
Twitter: https://twitter.com/CanonExpoParis
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCF0RD-s-izJtYO4840HbTuw

A Canon EXPO 2015-ről

A párizsi Canon EXPO 2015 egy olyan globális kiállítás, amelyet ötévente rendeznek meg a lenyűgöző Grande Halle de la Villette-ben Párizsban. A több mint 15 000 négyzetméteres kiállító területen új termékeket mutatnak be otthoni és irodai használatra, valamint nagyszerű újításokat láthatunk egy sor új üzleti területen a fogyasztók számára szánt képalkotó termékeken, irodai berendezéseken, nyomtatóeszközökön, a műsorszolgáltatáson, a kommunikáción, a gyógyászati rendszereken és a biztonsági megoldásokon belül. 
 

Weboldlunk cookie-kat (sütiket) használ, a felhasználói élmény növelése érdekében. A sütikről és a teljes adatvédelmi nyilatkozatunkról itt olvashat bővebben: Az Ön személyes adatainak védelme.

Honlapunk tovább böngészésével elfogadja ezek használatát.