• Főlap
 • Hírek
 • Hírek
 • Az új Sony α9 fényképezőgép forradalmasítja a professzionális fotó piacot

            

Legfrissebb hírek

 • BEMUTATJUK A FÉNYKÉPEZŐGÉPET, AMELY TÁVCSŐNEK ÉRZI MAGÁT. EZ A COOLPIX P1000 MEGAZOOM

  Hollandia, Amszterdam,2018. július 10. A Nikon bemutatja a vadonatúj COOLPIX P1000 gépet – a világ egyetlen olyan kompakt fényképezőgépét, amely 125-szörös optikai zoommal rendelkezik. A Hold felszínétől a vadvilágig és a távoli repülőgépekig olyasmiket örökíthetnek meg a felhasználók, amelyek eddig elérhetetlenek voltak.Ezzel a rendkívüli, 16 MP-es felbontású fényképezőgéppel gyerekjáték csodás fényképeket Read More
 • A Sony bemutatta a régóta várt 400mm gyújtótávolságú, F2.8 fényerejűMaster™fixobjektívjét

  Az új, nagy rekesznyílású szuper teleobjektív kategóriája legkönnyebbje, kiemelkedő autofókusszal, újszerű optikai dizájnnal és kivételes képminőséggel A Sony bejelentette a FE 400mm F2.8 GM OSS nagy rekesznyílású, fix gyújtótávolságú szuper teleobjektívjét (SEL400F28GM). Hosszan tartó kutatás és tesztelés eredményeként megszületett a Sony új FE 400mm F2.8 GM OSS fix lencsés, nagy Read More
 • A Nikon bejelentette az AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR fejlesztését

  Az új, rögzített gyújtótávolságú telefotó objektívek kiváló gyorsaságot és optikai teljesítményt nyújtanak Amsterdam, Hollandia, 2018. június 14.:A Nikon ma bejelentette az AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR továbbfejlesztését – amely egy olyan rögzített gyújtótávolságú szuper-telefotó objektív, amely kompatibilis a Nikon FX-formátumú digitális SLR fényképezőgépeivel.A nagy teljesítményű AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E Read More
 • 1

A legnépszerűbb

 • Expozíciós érték, rekesz, fényérték

  Aki a fotózással valamilyen szinten foglalkozik, előbb vagy utóbb találkozik ezekkel a kifejezésekkel. Van, amiről hallott, rémlik is valami, de pontosan nincs tisztában a jelentésükkel. Beszélgetések kapcsán gyakran kiderül, hogy Read More
 • Belépő- és középszintű digitális SLR-fényképezőgépek

  Ismét arra vállalkoztunk, hogy a piac jelenlegi DSLR-fényképezőgépeit jobban megvizsgáljuk. Ezt azért tartjuk fontosnak, hogy a több mint egy évvel ezelőtti paletta frissítéseként megjelent új gépek minőségéről is kapjanak tájékoztatást Read More
 • Éjszakai természetfotózás

  Bár elsősorban madárfotósnak tartom magam, de ha az éjszaka közepén felhív valamelyik barátom, hogy nála már komoly vihar van, ami gyanúsan felém közelít, hirtelen törlődnek álmaim, és soványdisznó-vágtában rángatom magamra Read More
 • 1

Máté Bence írásai

 • A tél túl gyorsan köszöntött be

  A tél túl gyorsan köszöntött be. A több száz hektáros halastórendszer tavai két nap alatt befagytak.A madaraktól hangos hullámzó vízfelületet pillanatok alatt dermesztő csendesség váltotta fel. A madarak számára ez Read More
 • Analóg? Digitális!

  2004 végéig aktívan védekeztem egy gyógyíthatatlan betegség, a digitális szindróma ellen. A Canon Hungária Kft. fertőzésének köszönhetően viszont három hónapja mégis elkaptam a kórt és immáron magam is vírushordozóvá váltam. Read More
 • Egy hónap Norvégiában I. rész

  Daróczi Csabával 2002 óta dédelgettük egy bő hónapos norvégiai fotós túra tervét, melynek időpontját az oktatási rendszer drasztikusan szabályozta. Ezt még tetézte az, hogy felesége, Enikő határozottan ellenezte elképzelésünket. Végül Read More
 • 1

Főoldal

Az új Sony α9 fényképezőgép forradalmasítja a professzionális fotó piacot

 

Az új Sony α9 fényképezőgép forradalmasítja a professzionális fotó piacot!

A legújabb full-frame tükör nélküli fényképezőgép páratlan sebességet és rugalmasságot kínál a fotósok számára


•    A világ első  full-frame fényképezőgépe rétegelt CMOS érzékelővel és 24.2 MP-es felbontással
•    Elsötétülés mentes sorozat fényképezés akár 20 kép/mp sebességgel241 RAW  vagy 362 JPEG képig
•    Csendes , vibrációmentes exponálás akár 1/32 000 mp-es  záridővel
•    693 db AF mezőből álló fókuszrendszer másodpercenként 60 AF/AE követés számítással
•    A professzionális funkciók mellett rendelkezik Ethernet csatlakozóval, Dual SD kártyafoglalattal és nagykapacitású Li-ion akkumulátorral
•    Beépített 5 tengelyes képstabilizátor 5.0 fényérték kompenzációval

A Sony bemutatta az Alpha MILC széria legújabb és leggyorsabb tagját,azα9-t (ILCE-9).


Az új α9 a Sony legmodernebb professzionális fényképezőgépe. Páratlan teljesítményével semmilyen más képalkotó eszköz nem tudja felvenni a versenyt.Az α9 olyan professzionális funkciókkal rendelkezik, amelyekkel más SLR fényképezőgép nem. Képes gyors és elsötétedés mentes sorozat fényképezésre akár 20 kép/mp sebességgel, mindezt másodpercenként 60 AF/AE követés számítással  és akár 1/32 000 másodperces záridővel. A fényképezőgép a világ első 35mm-es full-frame rétegelt Exmor RS™ CMOS érzékelőjével rendelkezik, amely akár 20x gyorsabb kiolvasási sebességre képes, mint az előző generációs Sony full-frame tükör nélküli fényképezőgépek .  
A maximális teljesítményről - a speciális érzékelő mellett -a legújabb BIONZ X processzor és a front-end LSI segédprocesszor gondoskodnak.

A Sony α9 minden eddiginél gyorsabb és halkabb fókuszrendszere 693 fázisérzékelős AF pontból áll, amely a teljes képmező közel 93%-átfedi le.Az AF rendszer a leggyorsabban mozgó témákat is megbízható pontossággal követi.

Az új Sony α9 vibráció- és torzításmentes elektronikus zárja mechanikus elemek nélkül működik, amely nélkülözhetetlen olyan körülmények között, amelyek megkívánják a csendes exponálást.  A hosszabb távú üzemidőről és megbízható működésről a W sorozatú akkumulátoroknál több mint kétszer nagyobb kapacitású Z sorozat gondoskodik. A fényképezőgépben az Ethernet csatlakozó (vezetékes LAN kapcsolat) mellett dupla SD kártyafoglalat is található, amelyből az egyik támogatja az UHS-II szabványt. Az eszközrészletes beállítási lehetőségeket és teljes testre szabhatóságot biztosít a professzionális felhasználók számára.

 

Páratlan sebesség és fókuszkövetés

Az α9 nagysebességű működéséről az új rétegelt 24.2 MP-esii Exmor RS képérzékelő,a BIONZ X képfeldolgozó processzor, valamint a front end LSI gondoskodnak.   

A továbbfejlesztett alkatrészek adatfeldolgozási sebessége nőtt, amelyek gyorsabb AF/AE számítást tesznek lehetővé, valamint csökkentik az EVF képkereső késleltetését. A processzor és a front end LSI felelősek a nagyobb méretű pufferért is, ezáltal a fotók  akár 20 kép/mp sebességgel készülhetnek, folyamatos AF/AE követéssel akár 362 JPEG vagy 241 RAW képig.

A fényképezőgép AF rendszere minden eddiginél pontosabban követi a gyors mozgást, másodpercenként akár 60 AF/AE követési számítást képes elvégezni, függetlenül az exponálási és képi beállításoktól.  Továbbá állóképek  készítésekor  az elektronikus  képkereső elsötétedés nélkül  működik, ezáltal a felhasználó képi hibáktól mentes élőképet kaphat témájáról.  Az “itt és most” elektronikus VF-fel még a legjobb optikai képkeresők sem vehetik fel a versenyt. A beállítás elérhető minden állókép felvételi módban, beleértve a 20 kép/mp sebességű sorozatfelvételt is.

A 693 db fázisérzékelős AF pontból álló fókuszrendszer a képmező közel 93%-át lefedi, így a fényképezőgép fókusza a legnehezebb körülmények között is pontos és stabil. A gyors Hybrid AF a leggyorsabban mozgó témákat is képes megörökíteni. A rendszer ötvözi a fázisérzékelős AF gyors és kiváló követési teljesítményét a kontraszt AF precizitásával, így közel 25 százalékkal nagyobb  teljesítményre képes, mint a Sony α7R II fókuszrendszere.

Professzionális tudáskompakt vázban

Az új Sonyfull-frame fényképezőgép továbbfejlesztett funkciói maximálisan kielégítik a professzionális felhasználók igényeit.

A Sonyα9 egy3686k képpont felbontású, nagy fényerősségű Quad-VGA OLED Tru-Finder képkeresővel rendelkezik, amely valósághű pontossággal jeleníti meg a témákat. Az új Tru-Finder a Sony α sorozat eddigi legnagyobb felbontással rendelkező képkeresője, amelynek optikai felépítésébe kétoldalas aszférikus lencsetagot építettek, ami 0.78x nagyítást,valamint saroktól sarokig tartó  élességet tesz lehetővé. Az EVF-etegy ZEISS® T* tükröződésmentes bevonattal látták el, a külső lencsék tisztán tartását pedig egy fluor tartalmú bevonat segíti.

Az α9 EVF fényereje kétszer erősebb, mint az α7R II XGA OLED Tru-Finder képkeresője, közel valósághű fényerejével a fotózás élménye még természetesebb és egyszerűbb. A Tru-Finder képfrissítésének beállítását aktuális témánkhoz igazíthatjuk, 60 kép/mp vagy 120 kép/mp között választhatunk.


Az α95-tengelyes képstabilizátorrendszerrel rendelkezik, amel y5FÉ előnyt biztosít, így az új érzékelő tudása legjavát nyújtja alacsony megvilágítás mellett is.  A képstabilizátor működését az - exponáló gomb félig nyomva tartásával - a képkeresőn vagy az LCD kijelzőn folyamatosan nyomon követhetjük, így pontosabb képbeállítást és fókuszt érhetünk el fényképezés közben.

Az α9-ben található Ethernet csatlakozóval (vezetékes LAN kapcsolat) nagy sebességgel tölthetjük fel fényképeinket FTP  szerverünkre, ami fotóstúdióknak, valamint hírműsorok készítéséhez és sportesemények megörökítéséhez kifejezetten előnyös  funkció. A sync terminal adapter segítségével külső vakuegységeinket és kábeleinket közvetlenül csatlakoztathatjuk az eszközhöz, ezáltal működésüket gond nélkül szinkronizálhatjuk.  

Új funkciók, még gyorsabb működés

A Sonyα9 helyzettől függetlenül gyorsabb és könnyebb fókuszálást kínál. A fényképezőgép hátoldalán található egy többfunkciós  joystick, amelynek felfelé, lefelé, balra vagy jobbra mozgatásával könnyedén változtatható a fókuszzóna, rugalmas spot  vagy kibővített rugalmas spot fókuszterület beállítások mellett is. Az új modell hátoldalán lévő touch-screen típusú LCD kijelzőjén ujjunkkal könnyedén kiválaszthatjuk a megfelelő fókuszpontot vagy témát.  

Az E-bajonettes Sony fényképezőgépek esetén először az α9-en találhatók külön üzemmód-és fókusztárcsák, valamint az új “AF ON” gomb, amelynek lenyomásával közvetlenül aktiválhatjuk az autofókuszt állóképek vagy videók készítése közben.  

Az új funkciók között található az “AF Area Registration” lényege, hogy az egyedileg hozzárendelt gomb megnyomásával elmenthetjük és előhozhatjuk a gyakran használt fókuszterületeit. Az egyéni gombokra igény szerint specifikus beállításokat (exponálás, záridő beállítás, különböző üzemmódok, stb.) rendelhetünk, így szükség esetén azonnal elérhetjük őket. A fényképezőgép a képernyő aktuális tájolásához igazodva menti el vagy áll vissza automatikusan az utoljára használt fókuszpontra.

Az eszköz egyszerűen testre szabható a “My Menu” funkcióval, amelynek segítségével összeállíthatjuk saját, akár 30 elemből álló menüsorunkat, így szükség esetén könnyedén elérhetjük gyakran használt beállításainkat.  

Kétszer hosszabb üzemidő, dupla memóriaméret

A hosszan tartó teljesítményről a Sony legújabb akkumulátora (NP-FZ100) gondoskodik, amely több mint kétszer hosszabb  üzemidőt biztosít, mint az előző generációs Sony full-frame modellekben található telepek.  

A vásárlói visszajelzésekhez igazodva a fényképezőgép két különálló médiakártya foglalatot kapott, amelyből az egyik támogatja az UHS-II szabványt. RAW, JPEG állóképeinket és videóinkat mindkét kártyára egy időben, vagy külön-külön is elmenthetjük. A hatékonyabb adatkezelés és adatvesztés elkerülése érdekében mozgóképeinket egyszerre mindkét kártyára is elmenthetjük.

Magas érzékenység és széles dinamikatartomány

A hátsó megvilágítású, 24,2 MP-es full-frame rétegelt CMOS érzékelő segítségévelaz α9 valósághű fényerejű felvételek készítésére képes. A képérzékelő érzékenységi tartománya ISO 100 – 51200 között állítható, amely kiterjeszthető 50 – 204800 -ig, így bármilyen beállítás esetén a legjobb képminőséget kapjuk, minimális zajjal.

A továbbfejlesztett BIONZ X processzor a legjobb képminőség elérése érdekében csökkenti a képi zajokat a magasabb érzékenységi tartományban,valamint segít, hogy ne kelljen gátat szabnunk az ISO érzékenységnek azokban a szituációkban, amikor a lehető legjobb képminőségre van szükségünk.

Az új α9 tömörítetlen, 14 bites RAW rögzítésére is képes, így a felhasználók a lehető legtöbbet hozhatják k iaz érzékelő rendkívül széles dinamika tartományából.

4K videofelvétel

Az új α9 a teljes képkocka teljes szélességében 4K (3840x2160p) felvételével nagyon sok lehetőséget rejt magában. Ebben a módban a kamera pixel összevonás nélküli teljes képpont olvasást alkalmazva 6K információt gyűjt be a kivételes minőségű, részletességű és mélységű 4K felvételek érdekében. A felvételre a népszerű Super 35mm-es méretben is van lehetőség.

Ezenfelül a fényképezőgép Full HD felvétel készítésére is alkalmas 120 fps képfrissítési ráta és 100 Mbps mellett, aminek köszönhetően a felvételek visszanézhetők és akár 4-5-szörösen lassított, de továbbra is Full HD, AF követős felvételekké szerkeszthetők.


Új tartozékok

A Sony többek között az alábbi új tartozékokat dobta piacra az α9 támogatására:

-  NP-FZ100 Újratölthető Akkumulátor: Az NP-FW50 W sorozatú akkumulátor 2,2-szeresével rendelkező nagy kapacitású akkumulátor. Támogatja az InfoLITHIUM® technológiát, aminek köszönhetően a fényképezőgép LCD kijelzőjén az akkumulátor töltöttségi szintje százalékos pontossággal és öt sávos ikonon is látható.
-  VG-C3EM Függőleges Markolat: Az α9 dizájnjához is illeszkedő eszköz, amely megduplázza az akkumulátor élettartalmát és lehetővé teszi, hogy egy USB csatlakozó segítségével a kameratesten keresztül is tölteni lehessen a készüléket.
-  NPA-MQZ1K Több Akkumulátoros Adapter Készlet: A külső adapter készlet képes egyszerre négy Z szériás akkumulátor külső tápegységeként, illetve gyors töltőként is üzemelni. A készlet két darab újratölthető NP-FZ100 akkumulátort tartalmaz.
-  GP-X1EM Markolat Kiterjesztés: A bővítő designjában passzol az α9-hez, miközben a fényképezőgép még stabilabb tartását teszi lehetővé.
-  FDA-EP18 Szemkagyló: Egy záró mechanizmussal ellátott szemkagyló.
- BC-QZ1 Akkumulátortöltő: Gyors töltésű akkumulátortöltő, ami egy új Z szériás akkumulátort megközelítőleg 2,5 óra alatt képes feltölteni.
-  PCK-LG1Képernyővédő Üveglap: Kemény, ütésálló üvegszűrő foltmentes bevonattal az ujjlenyomatok ellen. Kompatibilis az érintőképernyővel és a kihajtható LCD kijelzővel.


Elérhetőség
Az α9 cserélhető objektíves fényképezőgépet 2017 júniusában kezdik el Európa-szerte forgalmazni.

Az új a9-cel készített exkluzív és izgalmas tartalmak megtalálhatók a http://www.alphauniverse.com oldalon, amely azért jött létre, hogy hasznos tanácsokkal lássa el és inspirálja a Sony α márka minden rajongóját és vásárlóját. Az újdonságok közvetlenül a Sony Photo Gallery-n, a YouTube-on, valamint a Sony Camera Channel-en is elérhetők lesznek.
Nyomtatás