Fotós hírek

TIPA díjas Canon termékek

 

 

Budapest, 2008. június 25. –A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata idén négy kategóriában is elnyerte az Európában legnívósabbnak tartott szakmai fényképészeti és képalkotási díjat. A Technical Image Press Association (TIPA) szakmai elismeréseit 1991. óta minden évben a TIPA szerkesztőinek titkos szavazása alapján ítélik oda. A termékeket a fogyasztók számára is fontos szempontok – a minőség, a teljesítmény és az ár – alapján értékelik.
Canon EOS 450D


Canon EF-S 55-250 mm f/4-5,6 ISCanon PIXMA MP970CanoScan 8800F


A Canon EOS 450D a legjobb professzionális tükörreflexes fényképezőgép

A Canon EOS 450D a megtisztelő címet annak köszönheti, hogy fejlesztései eredményeként soha nem látott képminőséget és sokoldalúságot nyújt a felhasználóknak. Az 12,2 megapixeles CMOS képérzékelővel, EOS integrált tisztítási rendszerrel, 3,0” méretű, élő nézet megjelenítésére alkalmas LCD kijelzővel, valamint az új, 9 pontos autófókusz rendszerrel rendelkező modell a fotózást tudásszinttől és tapasztalattól függetlenül teszi még nagyszerűbb élménnyé. A Canon a felhasználók szélesebb körének készült digitális tükörreflexes fényképezőgépei közül elsőként az EOS 450D modell esetében lehetséges az élő nézet megjelenítése, amellyel kevésbé ideális szögből – például talajszintről vagy állványról – is könnyebben készíthetők fényképek. A TIPA szakértői szerint is könnyű, egyszerűen használható és gyors készülék másodpercenként 3,3 felvételt képes készíteni

A Canon EF-S 55-250 mm f/4-5,6 IS a legjobb belépő szintű objektív

A széles fókusztartományt biztosító teleobjektív beépített optikai képstabilizátor mellett négy fokozatban teszi lehetővé a beengedett fény mennyiségének szabályozását. Ezek az értékek kompenzálják a szerény f/4-5,6 apertúrát, valamint a használat szempontjából az egyébként lassú objektívet gyors, hatékony eszközzé teszik. Az élesség és a torzítás szabályozását a 10 csoportban elhelyezett 12 lencse biztosítja, és a Canon tükörreflexes fényképezőgépeire szerelve 88-400 mm-nek megfelelő zoomolási tartományt kínál. Súlya mindössze 390 gramm, vagyis elég könnyű ahhoz, hogy a fényképészek felszerelésük állandó részének tekintsék.

A Canon PIXMA MP970 a legjobb multifunkciós fotónyomtató

A Canon prémium-kategóriás multifunkciós készülékének fotónyomtatási képességei, fejlett képolvasási és másolási funkciói a TIPA szakmai zsűrijét is lenyűgözték. A FINE nyomtatófej-technológia 1 pikóliteres tintacseppekkel működik, így a 9600x2400 dpi nagyságú felbontás mellet is gazdaságos tintafelhasználást biztosít. A nyomtató hét különálló tintatartály használatának köszönhetően a korábbiaknál szélesebb színskálát biztosít, melynek eredménye a fotók tökéletesebb színvisszaadása. A ChromaLife100 rendszer segítségével a nyomatok, albumban való tárolás esetén akár 100 évig megőrzik minőségüket. A képolvasási funkció akár 4800 dpi felbontásra is képes, és a fehér LED-ek használata miatt nincs bemelegedési idő. Az MP970 filmbeolvasásra is alkalmas, így az analóg 35 mm-es filmekről (akár negatív, akár pozitív), valamint keretezett diákról is készíthető nyomat, vagy digitalizált változat.

A CanoScan 8800F a legjobb síkágyas fényképolvasó

A CanoScan 8800F olyan megoldást kínál, amellyel teljes mértékben kielégíthetik a felhasználók archiválási igényeiket, mivel a készülék a hagyományos dokumentumok és fényképek mellett akár tizenkét 35 mm-es dia vagy negatív beolvasására is képes egyszerre. Az optikai felbontás 4800x9600 dpi nagyságot is elérheti. A CanoScan 8800F 3-as szintű FARE (Film Automatic Retouching and Enhancement – automatikus filmretusálás és javítás) technológiát használ, amely segíti a por, karcolás, elhalványulás, valamint szemcsésedés automatikus csökkentését. A CanoScan 8800F modell az első Canon képolvasó, amelyet nagy fényerejű fehér LED-ekkel szereltek fel. Ez a technológia gyakorlatilag nullára csökkenti a bemelegedési időt, és így az energiatakarékos üzemmódból is azonnali képolvasást biztosít.

Nyomtatás