Akt fotográfia

Gondolatok az aktfényképezésről III.

Az elmúlt időszakban igyekezetem ötleteket, megoldási javaslatokat adni a fotográfia útjára csak most lépők és eme ösvényen már régóta haladók számára. Remélem, hogy gondolataimból kiviláglott: előbb a fejben szülessen meg a kép és csak ezt követően nyomjuk meg az exponáló gombot.

 

Cikk folytatása

Nyomtatás

Gondolatok az aktfényképezésről II.

Kedves, fotográfiát szerető, Tisztelt Olvasó!


Remélem, az előző írásom felkeltette érdeklődését az akt mint fotográfiai műfaj iránt. Az eszmefuttatásom végén felvetettem néhány gondolatot:
miként kezdjem el, milyen modellt válasszak? Mitől lesz a ruhátlan emberi testről készült képem akt? Hol fényképezzek, szabadban vagy stúdióban? Milyen technikát használjak? Fekete-fehér, vagy színes? Mit szólnak hozzá az ismerőseim, barátaim a házastársról nem is beszélve.

Cikk folytatása

Nyomtatás

Gondolatok az aktfényképezésről I.

Kedves fotográfiát szerető Olvasó!


Amikor megkeresett a Fotó Art szerkesztősége az aktfényképezésről szóló új rovat vezetésének igényével, nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz eldöntenem, honnét induljak. Heteket töprengtem:

Először írjak az akt történetéről, neves, sokak által ismert alkotásokat és alkotókat felvillantva a művészet több ezer éves történetéből? Esetleg hagyjuk el ezt és csak a fényképezés megjelenésétől kezdve mutassak be műveket és alkotókat? Az aktfotográfiának mindenképp előzménye a képzőművészet.

Cikk folytatása

Nyomtatás

Hasonló téma