Fotós hírek

Olympus µ 1050 SW

 

 

Hamburg, 2008. augusztus 25. – Készítsen kiváló fotókat és hívja fel magára a figyelmet az Olympus folyamatosan bővülő, ellenálló µ sorozatának legújabb tagjával. Az újratervezett µ 1050 SW gyakorlatilag bármilyen kalandra készen áll: bátran leejthetjük, bedobhatjuk a medencébe, vagy beáshatjuk a hóba, különösebb aggodalom nélkül. Az Érintésvezérléses kezelőrendszernek köszönhetően egyszerűen, egyetlen érintéssel elvégezhetőek a beállítások és ellenőrizhetőek a felvételek. A microSD csatlakozófelülettel együtt kapható modell még több rugalmasságot kínál a képek tárolásában. A teljesen új µ 1050 SW szeptember végén jelenik meg delfinszürke, óceánkék, rózsaszín és éjfekete színben.

 

Verhetetlen

A 10,1 megapixeles µ 1050 SW fényképezőgéppel azt tehetünk, amit csak akarunk: eldobhatjuk, összevizezhetjük, vagy akár fagypont alatti hőmérsékleten használhatjuk. Az Olympus legellenállóbb kompakt sorozatának 1,5 méterig ütésálló, 3 méterig vízálló és -10°C-ig fagyálló tagja elegáns, új külső megjelenésével még elragadóbb, és bárhová elvihető. Az új fejlesztésű érintésvezérléses kezelőrendszer lehetővé teszi a gombnyomások helyettesítését egyetlen érintéssel: a beállítások és a felvételek ellenőrzése a µ 1050 SW  extra nagyméretű,  6,9 cm/2,7” átmérőjű HyperCrystal II LCD kijelzőjén elvégezhető a burkolat megérintésével. A 3x-os optikai zoom (38-114 mm*) belső hajtogatott fényútjának jóvoltából mindig biztonságot nyújt – ami a fényképezőgép egyedülállóan kompakt konstrukciójának egyik kulcsa.


Technológiák tárháza

A µ 1050 SW lehetővé teszi, hogy a felhasználó nyugodtan koncentrálhasson a kiváló fotók készítésére. Mindig megbízhatóan éles képeket garantál a Digitális képstabilizáló, amely automatikusan beállítja az ISO érzékenységet az életlenség kompenzálásához alacsony zársebességek mellett. Mindemellett az integrált Továbbfejlesztett arcfelismerés érzékeli a fotóalanyokat (max. 16 arcot), míg az Árnyékkompenzáló technológia érzékeli a kép árnyékos részeit, valamint optimalizálja az expozíciót és az élességet – így az eredmények közelebb állnak ahhoz, amit az emberi szem lát. Mi több, a különböző beállításokkal elérhető hatások – mint például az expozíció-kompenzáció – előnézetben megtekinthetőek a Beállítások előnézete funkció jóvoltából. A BrightCapture technológiának köszönhetően a képek mindig egyszerűen komponálhatóak meg és ellenőrizhetőek az LCD kijelzőn, akár gyenge fényviszonyok esetén is. A TruePic III képfeldolgozó processzor továbbfejlesztett zajcsökkentéssel, jelentősen gyorsabb képfeldolgozási sebességekkel és realisztikusabb színreprodukcióval háromszorosan javítja a képi eredményeket.

Minden egyéb

Mindenki számára létezik egy µ 1050 SW fényképezőgép. A delfinszürke, óceánkék, rózsaszín és éjfekete színekben kapható, egyedülálló külső megjelenésű modell lehetővé teszi, hogy a felhasználó korábban sosem látott módon fejezhesse ki önmagát. A 39 nyelven elérhető menüt gyakorlatilag bárki a világon, anyanyelvén kezelheti. Mi több, a készülékhez mellékelt csatlakozófelületnek köszönhetően az emlékek xD-Picture Card memóriakártyán kívül microSD memóriakártyán is tárolhatóak.

Az ütésálló**, vízálló*** fagyálló (-10°C-ig) Olympus µ 1050 SW 2008. szeptember végén kerül kereskedelmi forgalomba.


Olympus µ 1050 SW – fő jellemzők:

· A nagy pontosságú 3x-os optikai zoommal (38-114 mm*) bármilyen felvétel készíthető a nagyszerű tájképektől a lenyűgöző portréfotókig, nehéz körülmények között is

· Fotózás nehéz, nedves és hideg körülmények között  – 1,5 méterig ütésálló**, 3 méterig vízálló*** és -10°C-ig fagyálló

· Nagyfokú kényelem érintésvezérléssel

· A továbbfejlesztett Arcfelismerő technológia akár 16 személy arcának felismerésére, élességének és expozíciójának tökéletes beállítására alkalmas, plusz a kép egyéb területein is javítja az expozíciót

· A 6,9 cm/2,7" átmérőjű HyperCrystal II LCD kijelző ragyogó napsütésben is kiváló előnézeti lehetőséget biztosít

· 10,1 megapixel a poszter méretű nyomtatáshoz

· Digitális képstabilizáció csökkenti az életlenséget gyenge fényviszonyok mellett is

· A TruePic III image képfeldolgozó processzor gyorsabb adatkezelést és jobb képminőséget biztosít

· Őrizze meg emlékeit hanggal rögzíthető filmfelvételeken (VGA felbontás, 30 fps sebesség)

· Film előfelvételi üzemmód

· xD-Picture Card és microSD memóriakártyákkal kompatibilis

* 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva

** A MIL szabványnak megfelelően (az Olympus vizsgálati feltételei mellett)

*** Az IEC 529 IPX8 szabványának megfelelően

A microSD az SD Card Association bejegyzett védjegye

Speciális üzemmód, amely automatikusan növeli a fényképezőgép ISO érzékenységét, ami rövidebb záridőt tesz lehetővé – így segít elkerülni a fényképezőgép bemozdulása, illetve gyorsan mozgó témák által okozott életlenséget.

HyperCrystal LCD

A kiváló minőségű, teljesen áteresztő technológiával készült LCD kijelzők alsó részén elhelyezett plusz réteg visszaveri a külső fényforrásokból érkező fényt. Ez javítja az LCD fényerejét, így akár a közvetlen napfényben megjelenített képek is élesek, és a hagyományos kijelzőkhöz képest jobb kontraszttal jelennek meg. Különösen nagy látószöget is lehetővé tesznek becsillanás és árnyék nélkül, így a képek több szögből is megkomponálhatóak és egyszerre több személlyel megoszthatóak.

Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. A Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia akár 16 arcot is képes érzékelni.

Árnyékkompenzáló technológia

A sötét részeket tartalmazó képek expozícióját javító technológia. Az emberi szemhez hasonlóan működő szenzor alkalmazásával a kompozíciók sötét részeit (pl. fa árnyéka) a fényképezőgép azonosítja, majd beállítja az expozíciót. Az eredmény egy realisztikusabb és részletes kép.


BrightCapture technológia

Gyenge fényviszonyok mellett jobb eredmények elérésére kifejlesztett technológia. Kétféle módon működik: 1) A szenzor minden rendelkezésre álló pixel információját felhasználja a kép megjelenítéséhez az LCD kijelzőn, amely a hagyományos típusokhoz képest négyszer világosabb, így gyenge fényviszonyok mellett is egyszerűbbé teszi a komponálást. 2) Bizonyos üzemmódokban emeli az érzékenységet (egyes esetekben csökkenti a felbontást), ami jól exponált felvételeket eredményez pontos színreprodukcióval, nagy kontraszttal és felbontással, akár a vaku használata nélkül is. A BrightCapture technológiát alkalmazó üzemmódok a Gyertyafény, Éjszakai üzemmód és Felvétel rendelkezésre álló fénynél.

Az Olympus legújabb generációs képfeldolgozó rendszere. Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb élreprodukció) és a feldolgozási sebességet.

Beállítások előnézete

Lehetővé teszi különböző beállítások előnézetét a felvétel elkészítése előtt. Így a felhasználó biztos lehet abban, hogy a rögzített felvétel tökéletes lesz. A kép osztott ablakban jelenik meg az LCD kijelzőn valós időben, így egyszerűen összehasonlíthatóak a különböző opciók, és elkészíthető a lehető legjobb felvétel.

Film előfelvételi üzemmód

Lehetővé teszi rövid (hét másodperces) filmfelvételek készítését úgy, hogy az exponáló gomb teljes lenyomása előtti két másodpercet is felvehetjük. Ilyen módon megörökíthető a fontos pillanat már az exponáló gomb megnyomása előtt. Az optikai zoom és az autófókusz funkció a felvétel teljes ideje alatt elérhető.

Az érintésvezérléses üzemmód olyan egyedülálló kezelőfelület, amely a váz megérintésével hozzáférést enged a fényképezőgép funkcióihoz. A gyorsnézet, a lejátszott képek görgetése és egy a felhasználó által meghatározott funkció (vaku vagy árnyékkompenzáló) a fényképezőgép bizonyos pontjainak megérintésével érhetőek el.

Beépített Panoráma üzemmód

Ez az üzemmód 130°-os panorámaképek azonnali megkomponálását teszi lehetővé a fényképezőgépben. A képernyőn megjelenő útmutatásnak megfelelően a különálló képek rögzítésével izgalmas panorámaképek illeszthetőek össze bármilyen tájkép vagy égbolt realisztikusabb és emocionálisabb megörökítéséhez. Ez az üzemmód kizárólag xD-Picture Card memóriakártyával használható.

A fényképezőgéphez mellékelt speciális tartozék jóvoltából a fényképezőgép az xD-Picture Card memóriakártyákon kívül microSD memóriakártyákkal is kompatibilis.

Nyomtatás