Fotós hírek

A régóta várt Sony Alpha 7S III a kiemelkedő képalkotási teljesítményt ötvözi az “S” széria érzékenységével

Az új Alpha 7S III 4K 120P1. 10-bit 4:2:2 rögzítéssel, + 15 fényérték dinamika tartománnyal2. és megnövelt AF teljesítménnyel segíti a felhasználókat az alkotásban

 

Alpha 7S III

• Az új 12.1 megapixeles hátsó-megvilágítású full-frame Exmor R™ CMOS képszenzor és az újonnan fejlesztett BIONZ XR™ képfeldolgozó processzor nyolcszoros feldolgozó erővel rendelkezik,3. jelentősen kisebb rolling shutter mellett4.


• Ultra-magas érzékenység a 40 és 4096005. között állítható ISO tartománnyal, és javított képminőség a közép és magas érzékenységi tartományokban lévő 1 fényérték mértékű zajcsökkentés6. miatt


• 4K 120p1., 10 bit 4:2:2 színmélységű videófelvételi lehetőségek, All Intra recording, XAVC HS formátum H.265 kodekkel


• +15 fényérték dinamikai tartomány filmek felvételéhez7.


• Az Alpha szériában elsőként 16-bit RAW video HDMI kimenet


• Gyors Hybrid AF-rendszer 759 pontos fázisérzékeléssel, mely a képszenzor 92%-át fedi le8.


• Az új hőelvezető rendszer és az új kialakítású dupla kártya foglalat egy-órányi 4K 60p 10-bites 4:2:2 felvételt tesz lehetővé9.


• A vázba épített 5 tengelyes képstabilizátor lehetővé teszi a kézből történő videózást,az Active Mode-nak10.  köszönhetően, akár a kamera kézből való mozgatása közben is stabil felvételt kapunk


• A világ legvilágosabb11. és legnagyobb12. 0.64-típusú 9.44 millió pontos OLED elektromos képkeresője


• Oldalra nyíló, állítható szögű LCD képernyő a megnövelt rugalmasságért


• Teljesen újratervezett menürendszer érintőképernyővel és érintésvezérléssel


• Nagy-sebességű folyamatos képrögzítés akár 10 képkocka/másodperc sebességgel,13.  akár 1000 folyamatos tömörítetlen RAW kép erejéig, folyamatos AF/AE követéssel14.


• A dupla CFexpress Type A memóriakártya-foglalat kompakt vázban is nagy sebességű adatfeldolgozást tesz lehetővé

 

 A Sony bejelentette a várva várt Alpha 7S full-frame tükör nélküli széria legújabb darabját – az Alpha 7S III-at (ILCE7SM3).

 
Az új, 12.1MP (megapixel, hozzávetőleges érték) hátsó-megvilágítású full-frame képszenzor ultra-magas érzékenységgel, +15 fényérték dinamika tartománnyal,15. többféle 4K 120p1. és 10-bites 4:2:2 színmélységű videófelvételi lehetőséggel, újonnan kialakított hőelvezető rendszerrel, dupla memóriakártya-foglalattal (amely az akkumulátor töltöttségének függvényében, több mint egy órányi 4K 60P filmfelvételt tesz lehetővé), új autofókusz rendszerrel, érintőképernyős kezelőfelülettel és oldalra nyitható LCD képernyővel rendelkező Alpha 7S III a professzionális videósok és állókép készítők legfejlettebb munkaeszköze.

 

Az Alpha 7S III megtestesíti a Sony azon filozófiáját, hogy megoldjuk a felhasználóink által megfogalmazott igényeket” - mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója. „Mindig figyelembe vesszük a felhasználók visszajelzéseit, és arra törekszünk, hogy várakozáson felüli innovatív megoldásokat alkalmazzunk, erre új fényképezőgépünk a tökéletes példa. A klasszikus S széria érzékenysége ötvözve a megnövelt teljesítménnyel és felhasználói élménnyel – ezek a tényezők teszik páratlanná az Alpha 7S III-et, amely számtalan új lehetőséget teremt napjaink alkotói számára.”

Az Alpha 7S III teljesen új felépítéssel rendelkezik, amely így kivételes videó- és állóképrögzítést tesz lehetővé.

A vadonatúj 35mm full-frame 12.1MP (megapixel, hozzávetőleges érték) hátsó-megvilágítású Exmor R™ CMOS képszenzor harmadára csökkenti a rolling shutter effektust és több fejlett fénygyűjtő technológiát alkalmaz, amely magas érzékenységet és alacsony zajszintet biztosít, így a felhasználók kedvezőtlen fénykörülmények mellett is tudják használni a fényképezőgépet, nagy teljesítményű világítási berendezések nélkül is.

Az S sorozatban először most először építették be a képérzékelőbe integrált fáziseltolásos AF pontokat.

Az új BIONZ XR képfeldolgozó processzor pedig a korábbihoz képest nyolcszoros feldolgozó erőt biztosít,16. ezzel minimálisra csökkentve a feldolgozási késést, így kihasználhatóvá válik a fényképezőgép összes videó- és állókép rögzítési funkciója.

Az új rendszerben megtalálható továbbá a világ legvilágosabb és legnagyobb, 9.44 millió pontos OLED elektromos képkeresője.

Ezen felül a Sony Alpha 7S III a világ első kamerája, amely dupla CFExpress Type A memóriakártya-foglalattal rendelkezik, amely a kompakt méret ellenére nagy sebességű adatátvitelt tesz lehetővé.

 

Professzionális videós munkafolyamati megoldások


Az Alpha 7S III 4K minőségű 120 képkocka/másodperc sebességű1. videórögzítésre képes, 10-bites mélységben és 4:2:2-es színmintával.

Az új fényképezőgép számos fejlett filmes rögzítési móddal rugalmasabb és hatékonyabb munkafolyamatot tesz lehetővé, mint például az All-intra17.  és a MPEG-H HEVC/H.265 (XAVC HS™)18. .

Az Alpha 7S III három színtér beállításának (S-Gamut, S-Gamut3, és S-Gamut3.Cine) köszönhetően könnyedén összekapcsolható más professzionális képalkotó eszközzel.

Az S-Gamut3 és S-Gamut3.Cine móddal a felhasználók könnyedén bele tudják illeszteni a több kamerás felvételi rendszerekbe az Alpha 7S III-at, amely az utómunka folyamatokat is egyszerűbbé teszi.

Az S-Log3 gamma görbék mellett az Alpha 7S III HLG (Hybrid Log-Gamma) képprofil támogatással rendelkezik.

Az Alpha 7S III a HDMI Type-A19. csatlakozón keresztül képes a 4K 60p 16-bites RAW felvételt20. rögzíteni külső eszközre.

 

Javított képminőség


Az Új CMOS képszenzornak és a BIONZ XR™ képfeldolgozó processzornak köszönhetően az Alpha 7S III a legendás S széria érzékenységét, jelentősen fejlesztett színreprodukcióját és textúra renderelését jeleníti meg a megnövelt képminőség érdekében.

A normal ISO tartomány 80 és 102400 között mozog, amely kiterjesztett tartományban video esetében 80-409600, fotó esetében 40-409600 között állítható, amely még rugalmasabb ISO-t és széles dinamikai tartományt eredményez, minden beállítás mellett alacsony zajszinttel, a közép és magas tartományokban javuló képminőséggel.

 A lombozat és az emberi bőrszín színei fényforrástól függetlenül természetesebben jelennek meg.

Az árnyalatok leképezése szintén fejlődött az élethűbb bőrtónusok és portrék megjelenítéséhez.

A megnövelt AWB (Auto WB) az új “Visible light + IR Sensor” együtt segít a precíz fehéregyensúly létrehozásában, beleértve a természetes- és műfény környezetben is.

 

Sokoldalú lehetőségek

 

Fejlett hybrid autófókusz rendszer


Az Alpha 7S széria történetében először, az Alpha 7S III Fast Hybrid AF-fel rendelkezik, amely ötvözi a fázis- és a kontrasztérzékeléses AF-et, ezáltal a felhasználók kiemelkedő sebességgel, pontossággal és gördülékenységgel követhetik az alanyt, kis mélységélesség esetén is.

A Sony E-bajonet objektívjei lehetővé teszik a fókusz precíz beállítását.

A valós idejű követés és a valós idejű Eye AF mozgással teli környezetekben is folyamatosan az alanyon tartja a fókuszt.

A Sony fejlett valós idejű Eye AF technológiája az előző rendszerekhez képest 30 százalékkal növeli az pontosságot, az új képfeldolgozó processzornak köszönhetően, amely így pontos és megbízható követést biztosít abban az esetben is, ha az alany nem az objektív felé néz.

A valós idejű követés rendkívül egyszerűen, a képernyő megérintésével elindítható, a valós idejű AF a szem érzékelésénél automatikusan bekapcsol.

 

Rugalmas autofókusz beállítások filmkészítéshez


A felhasználói visszajelzések révén a fényképezőgép számos AF funkcióval rendelkezik, többek között a hétállású AF Transition Speed funkcióval, és a hétállású, AF Subject Shift Sensitivity beállítással, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók testreszabják, hogy az autofókusz milyen értékig maradjon a jelenlegi alanyon, vagy váltson másikra.

A Touch Tracking nem csupán a valós idejű követést teszi lehetővé, de jelentősen megkönnyíti a kamera használatát akár gimbalon akár kézből történik a felvétel esetében.

Mostantól elérhető az érintés vezérelt fókusz használata manuális fókusz módban az LCD kijelzőn, vagy távoli vezérléssel az Imaging Edge alkalmazás használatával21..


Az új hőelvezető rendszer felépítése


Az Alpha 7S III-at úgy alakították ki, hogy megfelelő hőelvezetéssel rendelkezzen, és minimálisra csökkentse a túlmelegedést, akár több órás 4K 60p 10-bites 4:2:2 videófelvétel során is.

Az újonnan kialakított hőelvezető felépítés a kívánt határértékeken belül tartja a képszenzor és a képfeldolgozó processzor hőmérsékletét és megakadályozza a túlmelegedést.


Filmezési segédfunkciók


Az Alpha 7S III az első fényképezőgép az Alpha szériában, amely aktív móddal rendelkezik, az öttengelyes képstabilizáló pedig a kifejezetten körülményes kézi filmfelvételek során segít.

Ezen felül az Alpha 7S III az első E-bajonet váz, amelyik változtatható szögű kijelzővel rendelkezik, amely tökéletessé teszi a gimbalon való használathoz.

A képernyő oldalirányba, felfelé és lefelé egyaránt fordítható, és egy 3” méretű 1.44 millió pontos érintőképernyős LCD monitorral rendelkezik, amely fényes kültéri körülmények mellett is tökéletes láthatóságot biztosít.

Az Alpha 7S III 10 féle Creative Look funkció fotózáshoz és videózáshoz egyaránt alkalmas, így a felhasználók könnyedén választhatnak az elő beállítások között, vagy testre is szabhatják azokat.

A fényképezőgép Multi Interface Shoe-jához egy digitális audio interfész került, ami tisztább hangrögzítést tesz lehetővé a Sony kompatibilis csatlakoztatható mikrofonjaival.

Az XLR-K3M XLR adaptor kittel a Sony Alpha 7S III 4 csatornás 24-bites digitális hangrögzítést tesz lehetővé, az Alpha fényképezőgépek történetében elsőként.

Hasonlóan más MI Shoe kiegészítőkhöz, a rögzítéshez nincs szükség kábelekre vagy akkumulátorra, amely korlátlan szabadságot eredményez a filmkészítés során.

A fényképezőgépben megtalálható számos további, a filmkészítést segítő funkció, mint például az újratervezett monitoros megjelenítő, (mely a vörös keretnek köszönhetően tökéletesen láthatóvá teszi, ha felvétel van folyamatban, függetlenül attól, hogy kézből, állványról vagy gimbalról készül a felvétel), a testreszabható Zoom beállítások, a felvétel közben állítható fehéregyensúly, az elforgatott megjelenítés, az intervallum felvételés az állóképek exportálása filmekből.

 

Kiemelkedő állóképkészítés

 

Az Alpha 7S III gyors Hybrid AF-rendszerrel rendelkezik, amely 759 pontos fázisérzékeléssel a képszenzor 92%-át lefedi.

A fényképezőgép rendkívül pontos AF funkciója pontosan és megbízhatóan fókuszál az alanyra, még EV-6 esetén is, amikor az alanyok szabad szemmel is nehezen láthatók.

A folyamatos 10 képkocka/másodperc (élő mód esetén 8 képkocka/másodperc) sebességű folyamatos fotózás több, mint 1000 tömörítetlen RAW kép készítésére képes13., mechanikusan és elektromosan egyaránt.

Az Alpha 7S III a világ első 9.44 millió pontból álló 0,64” méretű Quad-XGA képkeresővel12., nagyfelbontású OLED kijelzővel és finomhangolt optikával rendelkezik, amely a legnagyobb felbontást biztosítja saját kategóriájában12..

Az Alpha 7S III képkeresője 0.90-szeres nagyítással rendelkezik22., 41 fokos átlós látómezőt, 25mm-es betekintési távolságot és alacsony torzítást garantál a képmező teljes tartományában.

Ezen felül por, pára és nedvességálló, elképesztően reszponzív, és számos beállítással rendelkezik.

Az Alpha 7S III képkeresőjét a hatékony professzionális munkafolyamatokhoz alakították és finomhangolták.

A Sony digitális fényképezőgépeinek története során elsőként az Alpha 7S III HEIF-fel (High Efficiency Image File Format) rendelkezik, amely gördülékeny 10-bites váltásokat és fejlett tömörítési technológiák használatát is lehetővé teszi, melynek köszönhetően az eredeti képminőség megtartása mellett jelentősen csökken a képfájl mérete.

A HEIF típusú állóképek visszanézhetők a kompatibilis Sony HDR (HLG) TV-ken az Alpha 7S III közvetlen HDMI csatlakozójának köszönhetően23..

 

Sokoldalú kialakítás a profik számára


CFexpress Type A memóriakártya a nagysebességű adatátvitelért

Szintén elsőként a világon12., az Alpha 7S III két CFexpress Type A kompatibilis foglalattal rendelkezik, mely támogatja az UHS-I és az UHS-II SDXC/SDHC kártyákat is.

A foglalat a kompakt méret mellett gyors írási és olvasási sebességet biztosít.

A CFexpress Type A memóriakártyák ideálisak nagysebességű RAW állóképek folyamatos készítéséhez, valamint magas bitrátájú24. 4K 120P filmek felvételéhez.

A memóriakártya az írási sebesség legújabb generációját képviseli, amely gyorsan törli az állóképek és filmek által képzett bufferfájlokat a fényképezőgépről, így az SD kártyához képest akár 1,7-szer gyorsabbá25. válhat az adatok számítógépre másolása.

 

Átalakított menürendszer fejlett érintőképernyővel


Az Alpha 7S III átalakított menürendszerével könnyebbé válik a navigáció, az érintésvezérlés gyorsabb és intuitívabb irányítást biztosít.

A rendszerben külön beállítások tárolhatók álló- és mozgóképek készítéséhez, amely gyors váltásokat tesz lehetővé álló- és mozgóképeket egyaránt készítő alkotók számára.

 

Megbízhatóság és teljes alkotói szabadság


A professzionális felhasználóknak többre van szüksége a finomhangolt funkcióknál és a megnövelt teljesítménynél, a professzionális munkavégzéshez megbízhatóságra és tűrőképességre is szükség van.

Az Alpha 7S III újratervezett markolattal rendelkezik a nagyobb kényelem és a biztos fogás érdekében, a megnövelt por- és nedvességállóság pedig biztosítja a maximális megbízhatóságot a kihívást jelentő felvételi környezetekben is.

A megbízható HDMI Type-A csatlakozó mellett az Alpha szériában elsőként a Alpha 7S IIImogatja az USB PD (Power Delivery) funkciót, mellyel a fényképezőgépet külső áramforrásra lehet csatlakoztatni, így a felhasználók hosszabb ideig tudnak felvételeket készíteni, az akkumulátor minimális terhelésével.

 

 Fejlett kapcsolódási lehetőségek a professzionális munkafolyamatért

 

Az Alpha 7S III kialakítása és beállításai lehetővé teszi fotós és videós újságírók, valamint sportfotósok számára, hogy a fejlett kapcsolódási lehetőségeknek köszönhetően a lehető leggyorsabban továbbítsák álló- és mozgóképeiket.

A fényképezőgép 5GHz /2.4GHz wireless LAN (IEEE 802.11ac) támogatással rendelkezik, valamint több bemeneti és kimeneti csatlakozóval is rendelkezik, a több antenna pedig javítja a kommunikáció minőségét.

Az átvitel sebessége kétszeres a Sony Alpha7R IV-hez viszonyítva, ezen felül USB tethering26.  funkcióval is rendelkezik.

5G (a mobilhálózatok technológiájának ötödik generációja) kompatibilis eszközhöz USB porton keresztül csatlakoztatva – mint például a Sony Xperia 1 II – lehetőség nyílik az 5G hálózaton keresztül folytatott gyors és stabil FTP fájlátvitelre27.,  LAN kapcsolódási lehetőségekkel kiegészítve28..

Az USB Type-C™ csatlakozó pedig SuperSpeed USB 5Gpbs (USB 3.2) átvitelt is lehetővé tesz, a nagyméretű képfájlok gyors és egyszerű átvitele és kezelése érdekében.

 

Elérhetőség


Az új Alpha 7SIII full-frame cserélhető objektíves fényképezőgép 2020 szeptemberétől lesz elérhető Európában.

Magyarázat

 

1.A nézet 10%-a levágva


2.S-Log3 filmek, a Sony belső felmérései alapján


3.A BIONZ X™ képprocesszorhoz viszonyítva


4.Az Alpha7S II-hez viszonyítva


5.40 - 409,600 állóképekhez és 80 - 409,600 filmekhez. Sony tesztkörnyezetben


6.Az Alpha7S II-hez viszonyítva


7.S-Log3 filmek, a Sony belső felmérései alapján


8.Aktív módban a felvételi szög keskenyebb lehet. Ha a fokális hossz 200 mm vagy több, ajánlott az alapértelmezett beállításokat használni


9.Sony tesztkörnyezet. XAVC S-I 10-bit 4:2:2, 25 deg C

 

10.Aktív módban a felvételi szög keskenyebb lehet. Ha a fokális hossz 200 mm vagy több, ajánlott az alapértelmezett beállításokat használni


11.2020. júliusig bezárólag, a Sony felmérései alapján. A full-frame tükör nélküli kamerák körében végzett felmérései alapján.

 

12.2020. júliusig bezárólag, a Sony felmérései alapján. A full-frame tükör nélküli kamerák körében végzett felmérései alapján.7


13.10 képkocka/másodperc folyamatos “Hi+” módban, és 8 képkocka/másodperc folyamatos “Hi” módban.A maximális sebesség a fényképező beállításaitól is függ.


14.CFexpress Type A memóriakártya szükséges

 

15.S-Log3 filmek, a Sony belső felmérései alapján


16.A BIONZ X™ képprocesszorhoz viszonyítva


17.Amennyiben a formátum menüben a XAVC S-I 4K vagya HD is beállítás került kiválasztásra.


18.Kompatibilis memóriakártya szükséges


19.Használatához a Sony prémium nagysebességű DLC-HX10 HDMI kábele ajánlott


20.Atomos Ninja V HDR monitor-rögzítő támogatás várható.2020. júliusáig bezárólag


21.Használatához az Imaging Edge mobilalkalmazás 7.4-es vagy később verziója szükséges


22.50mm-es objektív, végtelen -1m-1dioptria


23.A HEIF formátum megjelenítéshez és szerkesztéshez „HEIF Converter” asztali alkalmazás várhatóan 2020 szeptemberétől lesz elérhető


24.4:2:2 10-bites All-I mód, lassított felvétel rögzítése esetén


25.Sony tesztkörnyezetben


26.Használatához Power Delivery által támogatott okostelefon szükséges


27.Nem minden okostelefonnal biztosított a kapcsolódási lehetőség. Az USB alapúFTP fájlátvitel4G hálózaton keresztül is lehetséges


28.Kompatibilis USB-Ethernet eszköz szükséges

Nyomtatás

A NIKON NÉGY DÍJAT KAPOTT A 2020-2021 EISA AWARDS KERETÉBEN

A Nikon örömmel jelenti be ma, hogy négy terméke sikeres volt az EISA Awards 2020-2021 (2020–2021-es EISA-díjátadó) keretében.

A Nikon Z 50 elnyerte a „Best Buy Camera” díjat, és a Nikon D780 a „FullFrame Camera” díjat.

A NIKKOR-objektívek szintén győztesek voltak: az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR elnyerte a „Professional Telephoto Zoom Lens” díjat, a NIKKOR Z 85mm f/1.8 S pedig a „PortraitLens” díjat.

A Z 50, az APS-C/DX-fényképezőgépe és a Nikon egyik vezető tükör nélküli terméke elismerést kapott könnyű és kompakt kialakítása miatt, valamint a versenyképes árkategóriájáért.

A Nikon legújabb firmware 2.0 frissítése azt is jelenti, hogy a fényképezőgép tartalmazza az állatérzékelő AF funkciót, amely népszerű funkció más Nikon-fényképezőgépeken.

Eközben a D780 új hibrid AF rendszere azt jelentette, hogy a kategóriájában erős versenyző volt, és a fényképezőgép sebessége és videózási képessége is segített abban, hogy nyerjen.

Ez a négy díj bemutatja a Nikon folyamatos elkötelezettségét az olyan innovatív eszközökkel kapcsolatban, amelyek lehetővé teszik, hogy a fotósok a lehető legtöbbet tudják megvalósítani, kreatív és technikai szempontból is.

 

Az EISA megjegyzései a Nikon Z 50 „Best Buy Camera” 2020–2021 díjával kapcsolatban

 

Nikon Z 50

A versenyképes árat és a kiváló minőséget nyújtó Nikon Z 50 az EISA 2020-2021 Best Buy Camera-díjasa.

Ez a kompakt, tükör nélküli, APS-C (DX) érzékelővel rendelkező fényképezőgép egyszerűen használható, és tökéletes választás az utazáshoz a jól felépített és időjárásálló vázzal.

Finom képminőséget nyújt nagyszerű dinamikus tartománnyal, amely részletgazdag helyreállítást tesz lehetővé mind a csúcsfények, mind a mély árnyékok terén.

A Z 50 ugyanazt az EXPEED 6 processzort használja, mint a Nikon teljes képméretű modelljei, amely 4K videófelvételt tesz lehetővé 30 kép/mp-es, vagy akár 120 kép/mp-es Full HD módban.

 

Az automatikus élességállítás gyors, pontos, és nagyon hasznos, szemérzékelő AF funkcióval és (a firmware-frissítésének köszönhetően) állatérzékelő AF funkcióval is rendelkezik.

 

Az EISA megjegyzései a Nikon D780 „FullFrame Camera” 2020-2021 díjával kapcsolatban

 

Nikon D780

A Nikon D780 egy teljes képes DSLR, amely egy 24,5 millió képpontos BSI CMOS-érzékelővel rendelkezik.

A gyors EXPEED 6 képfeldolgozó rendszerrel kombinálva akár ISO 51 200-as natív érzékenységet nyújt, így még több lehetőséget biztosít a kreatív fényképezéshez.

Dönthető LCD-érintőképernyője segít a fotósoknak és videósoknak, hogy elkészítsék a kívánt felvételt, akár magas vagy alacsony szögből.

A Nikon D750 utódja számos frissítést tartalmaz, mint például a rendkívüli képfeldolgozás, a jobb videózási képességek (akár 30 kép/mp-es 4K UHD N-Loggal), a lassított felvételek és a time-lapse funkció.

Ráadásul a rendkívül továbbfejlesztett hibrid AF rendszer gyors automatikus élességállítást biztosít az LCD-képernyő használatával történő fényképezés és videózás közben.

 

Az EISA megjegyzései az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR „Professional Telephoto Zoom Len” 2020-2021 díjával kapcsolatban

Professional Telephoto Zoom Lens

Ez a nagy teljesítményű zoomos telefotó kiválóan alkalmas a kihívást jelentő körülmények között történő professzionális használatra.

A teljes fókusztávolságban állandó, nagy maximális rekesze számos helyzetben kínál előnyöket, beleértve a portrék, a beltéri és kültéri sportok, valamint a természet fényképezését.

A NIKKOR még az f/2,8-as maximális rekesznél is kivételes felbontást biztosít a teljes képes DSLR fényképezőgépeken, minimális színeltéréssel, a Nikon újrövid hullámhosszú fénytöréses (SR) üvege használatának köszönhetően.

 

Ragyogóan kezelhető a hatékony képstabilizálással és az átfogó időjárási védelemmel.

A Nikon 1,4x és 2x telekonverterrel való kompatibilitása további rugalmasságot biztosít.

 

Az ESIA megjegyzései a NIKKOR Z 85mm f/1.8 S „Portrait Lens” 2020-2021 díjával kapcsolatban

 

 Portrait LensA Nikon tükör nélküli Z rendszerének lenyűgöző kiegészítéseként ez egy kiváló portréobjektív a klasszikus 85 mm-es gyújtótávolságnál, amely nagyon szoros versenyben emelkedik ki.

A Nikon eddigi legjobb 85 mm-es objektívjeként csodálatosan teljesít f/1,8 esetén, és pont megfelelő lágyságúak a szélek és az árnyékok, amelyre az igényes portréfotósoknak szüksége van, míg az optikai teljesítmény technikailag tökéletes, amikor a rekeszt pár lépéssel bezárják.

Továbbá ez az objektív nem torzít, gyors automatikus élességállítási sebességet biztosít, és magas színvonalú – ellenáll az időjárásnak, így bármilyen körülmények között használható.

Az évente odaítélt EISA Awards-díjakkal azokat az új termékeket ismerik el, amelyek a legfejlettebb technológiát és a legvonzóbb funkciókat ötvözik a csúcskategóriás teljesítménnyel.

Az EISA Awards keretében a legkedvezőbb árú, nagy értékű termékektől a modern fogyasztói elektronika legtörekvőbb kifejezéséig terjedően értékelnek.

A díjkategóriák évről évre változnak, ami a terméktervezés és a kapcsolatok evolúcióját tükrözi, de minden EISA Award-nyertes kategóriája legjobbja marad.

 

További információért keresse fel az EISA webhelyét: https://www.eisa.eu/

Nyomtatás

Új Olympus zoomobjektív kivételesen kompakt méretben és könnyű kivitelben

Bemutatkozik az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO: Kiemelkedő gyorsaság és agilitás, bármilyen fotós feladat esetén

2020. február 12, Hamburg –A márka ígéretéhez híven, miszerint minden fotóst meg kell szabadítani a nehéz felszerelés béklyóitól, az Olympus ma bemutatja a világ legkompaktabb és legkönnyebb csúcsteljesítményű standard zoom objektívjét fix rekeszértékkel.1
Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO kiemelkedő optikai teljesítményt kínál minden gyújtótávolságnál – így éles képeket garantál a képszélekig – emellett időjárásálló, rendkívül kompakt és könnyű kivitellel büszkélkedhet.

Az átlagos cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele akkora mérettel és tömeggel jellemezhető Olympus rendszer hatalmas előnye a lenyűgöző mobilitás.

A nagy felbontású és nagy teljesítményű objektívek, valamint a rendkívül hatékony képstabilizátor rendszer tűéles, csúcsminőségű fotók és videók készítését teszi lehetővé a legkülönfélébb helyeken és helyzetekben.

Kategóriájában a világ legkompaktabb objektívjeként az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO tökéletesen illik az M.Zuiko PRO sorozat lenyűgöző kínálatába.

Nagy teljesítményű standard zoom-objektív, amely a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelével büszkélkedhet – a nagyszerű mobilitás érdekében
Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO optikai konfigurációját az ED 12-40mm F2.8 PRO objektívből örökölte, mely kiváló felbontásáról ismert.

Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO speciális lencséinek hatékony elrendezésével a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelét érte el, mely a (35mm ekvivalens értékek szerint) 24mm nagylátószögtől a 90mm gyújtótávolságig kiváló teljesítményt nyújt.

A könnyű kis objektív gyors és precíz autofókuszt biztosít bármilyen téma esetén.

olympus, objektív

A por-, csepp- és fagyálló konstrukció 9 tömítésből álló rendszerrel véd a környezeti hatások és az időjárás viszontagságai ellen – így akár esőben, vagy zord körülmények között is nyugodtan, csak a felvételek kompozíciójára összpontosítva készíthetünk fotókat és videókat.

Fix rekeszérték a teljes zoomtartományban és nagy felbontás a képszélekig

Az aszférikus lencsék hatékony elrendezése, valamint a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat alkalmazása – mely kiváló képalkotó teljesítményt garantál – látványosan küszöböli ki a torzítás, a szellemkép és a becsillanás hatásait, így éles, kiváló rajzolatú és nagy felbontású felvételek készítését teszi lehetővé.

A képszélek fényveszteségének csökkentésével a kép sarkaiban is tiszta részleteket kapunk.

Mivel a legnagyobb rekeszérték a teljes gyújtótávolság-tartományban azonos, így az expozíció vezérlése jóval egyszerűbb zoom használata és videofelvételek készítése közben is.

Nagyszerű makrók 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x)

Az objektívet használó fotós intenzív makró-élményt élhet át 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x)a teljes zoomtartományban!

A legkisebb fókusztávolság 12 cm nagylátószög mellett és 23 cm a tartomány tele-végénél, így a makró felvételi lehetőségek széles skáláját biztosítja –például a nagylátószögű makrófelvétel lehetőségét, mely széles háttérrel hangsúlyozza a különleges perspektíva hatását, vagy a telemakrót, mely jelentős háttér-életlenítéssel segít az elképzeléseink megvalósításában.

A változatos makró effektek sorát gyarapítja a Focus Stacking  funkció, mely egyetlen képet készít - még a fényképezőgépben - a kompozíció előterétől a háttérig lenyűgöző mélységélességgel, éles részletekből.

A részletek több, eltérő élességállítással rögzített felvétel kombinációjával alkotnak egy tökéletes képet.

Elérhetőség – árak

Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO objektív március végétől, fekete színben,214.990. Forint

ajánlott fogyasztói áron  érhető el.

Mint minden Olympus fényképezőgép és objektív, az ED 12-45mm F4.0 PRO is ingyenes hat hónapos jótállási idő-hosszabbítással kapható – ehhez mindössze a MyOlympus rendszerébe kell regisztrálnunk:http://my.olympus.eu


Olympus kiegészítők kínálata (opcionálisan elérhető)

Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO egy több mint húsz M.Zuiko objektívből álló sorozat legújabb tagja.

Ezek az objektívek bármilyen Olympus OM-D és PEN fényképezőgéppel kompatibilisek, továbbá minden olyan, más gyártótól származó fényképezőgéppel is, melyek a Mikro-NégyHarmad (Micro Four Thirds) rendszer szabványainak megfelelnek.

Az Olympus ezen kívül a kiegészítők igen széles és változatos skáláját kínálja, a pontosan méretre szabott tokoktól és objektívzsákoktól kezdve az elektronikus vakukon át a hangrögzítőkig, mikrofonokig és az ingyenes képszerkesztő, illetve munkafolyamat-menedzsment programokig – mint például az okostelefonokra fejlesztett OI.Share, vagy az Olympus Workspace.

További információ

Nyomtatás

MEGHATÁROZÓ ERŐ. GYORSABB MUNKAFOLYAMAT. ABSZOLÚT MEGBÍZHATÓSÁG A NIKON D6.

Hollandia, Amszterdam 2020. február 12.: A Nikon ma bemutatja új DSLR zászlóshajóját: a D6-ot.

A nehéz témákat érintő hírektől a nemzetközi sportig: ez a teljes képméretű fényképezőgép azon szakemberek igényeire ad választ, akik semmit nem bíznak a véletlenre.

A Nikon eddigi legnagyobb teljesítményű AF rendszerével és a valósidejű képátvitelhez szükséges gyors fényképezőgép-csatlakozásokkal a D6 lehetővé teszi a profi fotósok számára a megkötések nélküli alkotást és kivitelezést.

Az új AF-motor minden eddiginél gyorsabb. 105 kijelölhető, kereszt típusú érzékelő a D5-nél 1,6-szor nagyobb lefedettséggel emeli a pontosságot egy teljesen új szintre.

fényképezőgép, Nikon, fekete

Ehhez adjon hozzá páratlan követési teljesítményt még a legmostohább fényviszonyok mellett is, és kiváló hatékonyságú témabemérést.

A kijelölhető csoportos AF-mező mintázatok nagyobb választéka a felhasználók számára lehetővé teszi az AF-beállítás bármilyen feladathoz történő optimalizálását, és több tiszta felvétel készítését az eseményekről.

A fényképezőgép-csatlakozások biztosítják a kategória legnagyobb adatátviteli sebességét, amely fényképezés közben sem lassul le.

A gördülékeny munkafolyamatok több lehetőséget kínálnak a legfontosabb felvételek kiválasztására és sorrendbe állítására, így nyújtva a fotósoknak előnyt ott, ahol minden egyes másodperc számít.

A fényképezőgép nagy felbontású kijelzői mostantól jobb láthatóságot és olvashatóságot biztosítanak, és a D6 is azzal a robusztus vázzal rendelkezik, amely a D5-öt abszolút kedvenccé tette a profik körében.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A D6 a Nikon D5 lenyűgöző utódja. A Nikon új zászlóshajója túlszárnyalja elődjét az iparág-meghatározó AF-képességek és a sokoldalú csatlakoztathatóság révén. Nem irányíthatja a történéseket, a világítást vagy a környezetet. De irányíthatja a D6-ot, és ez a DSLR hihetetlen felvételeket készít a meghatározó pillanatokról – hiba nélkül.”

Főbb jellemzők

Iparág-meghatározó 105 mezős AF. 105 kijelölhető, kereszt típusú érzékelő –4,5 fényértéket elérő érzékenységgel a középső élességponton, és –4 fényértéket elérő érzékenységgel minden más ponton. Csoportos AF-mező egyéni beállításokkal a páratlan színvonalú követéshez. Továbbfejlesztett jelenetfelismerési rendszer a korszerűbb témaérzékeléshez.

Győztes felvételek. A D6 segítségével a felhasználó megadhatja az élességállítás kezdőpontját az automatikus AF-mező használatával történő fényképezéskor, és az automatikus AF-mező vagy 3D-követés funkció használatakor lehetővé teszi az alany szemére történő fókuszálást.

Rendkívüli gyorsaság és pontosság. Használja ki az akár 14 kép/mp sebességű sorozatfelvételi sebességet teljes AF/AE használatával, vagy az akár 10,5 kép/mp sebességet AE-követéssel Néma fényképezés módban.

Csúcsmodellhez méltó képminőség. F-bajonettes objektívek. 20,8 MP-es, teljes képméretű CMOS-érzékelő. EXPEED 6 képfeldolgozó rendszer. 180 000 képpontos RGB-érzékelő. 100–102 400 széles ISO tartomány range, kiterjeszthető ISO 328 000-ig, és csökkenthető egészen ISO 50-ig.

Gyors fényképezőgép-csatlakozások.Wi-Fi, Bluetooth és beépített GPS. A fényképezőgép vezetékes LAN-hálózata támogatja a 1000BASE-T szabványt, és kb. 15%-kal gyorsabb kommunikációt érhet el, mint az elismert D5.

0,72-szeres optikai kereső OLED-elemekkel. Lehetővé teszi minden részlet pontos ellenőrzését nagy látószögnél is, késedelem nélkül. A billenés- és dőlésszögkijelzők a keresőben jelennek meg.

Egyszerűsített munkafolyamat. Az éles és precíz, 3,2 hüvelyk méretű érintésérzékeny monitoron keresztül még lehetősége van a legfontosabb felvételek ellenőrzésére, kiválasztására és átvitelére. Küldje a legfontosabb felvételeket a sor elejére, amikor a képeket vezetékes LAN-hálózaton keresztül vagy a fényképezőgép Wi-Fi-kapcsolatán keresztül továbbítja egy számítógépre.

Sokoldalú kártyafoglalatok. A kettős kártyafoglalatokba XQD és CFexpress kártyákat egyaránt helyezhet – melyek a jelenleg elérhető leggyorsabb kártyák. Használja ki a gyors olvasási, írási és átviteli sebességet.

Ergonómiai fejlesztések. A nagyobb felbontású kijelzők jobb láthatóságot és olvashatóságot biztosítanak. A legfontosabb portok könnyedén elérhetők, még akkor is, ha vezeték nélküli jeladóval fényképez.

Strapabíró és biztonságos. A robusztus váz minden környezetre felkészült, és a D6 kompatibilis a megbízható Kensington-zárakkal.


Nyomtatás

KÉT KIEMELKEDŐ TELEFOTÓ ZOOM OBJEKTÍV

2020. január 7.: A Nikon két új, professzionális telefotó zoom objektívet mutat be.

Az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR objektívet D-SLR - fényképezőgépekhez, illetve a NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S objektívet a Nikon Z tükör nélküli fényképezőgépekhez.

Ezek a strapabíró, telefotó zoom objektívek a fix objektívvel egyenértékű optikai teljesítményt biztosítva új magasságokba emelik a lécet az objektívtervezésben.

Akár egy sportrendezvényen fotózik, akár éjszaka a szabad ég alatt, az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR kiemelkedő felbontóképességével és AF - teljesítményével lenyűgözően teljesít.

Ez a figyelemre méltó objektív a régóta várt gyújtótávolság-tartomány bevezetését is elhozta.

Mostantól a 300 mm-rel fényképezni kívánó fotósokat már nem köti egyetlen gyújtótávolság.

Emellett az optikai teljesítményt sem kell kockára tenniük telekonverterrel felszerelt zoom objektív használatával.

A nagy fényerejű, teljes képes NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S a Nikon tükör nélküli objektívhármasának második tagja.

Akár sportot, eseményt vagy riportot rögzít, ez az S sorozatú telefotó zoom objektív az állóképektől a videókig mindenhol kitűnően teljesít.

Az élességállítás gyors, gördülékeny és hangtalan.

Az élesség a kép teljes területén kivételes – még akkor is, ha a legnagyobb rekeszérték mellett készít felvételeket.

Amikor videót rögzít, az élességállítás közbeni látószög-instabilitás (az ún. „fókuszlégzés”) szinte teljesen megszűnik.

További előrelépést jelent az optikai teljesítményben, mindkét professzionális minőségű objektív a Nikon új SR, illetve ED üvegelemeit használja a színeltérés leküzdésére.

Ennek eredményeként az elszíneződés nagy mértékben csökken, és a nehezebben kezelhető kék fény (rövid hullámhosszú spektrum) ellensúlyozása is hatékony.

Így minden eddiginél élesebb, kivételes kontrasztú képeket készíthet.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta:

„A Nikon zoom objektívjei közül eddig legfejlettebb optikai kialakítással rendelkező új telefotó zoom objektívek új mércét állítanak a professzionális objektívek teljesítménye terén. A Nikon átgondolt ergonómiai megoldásai és kiváló időjárásálló tömítőrendszere teszik teljessé a képet: bármit is fényképez, készen áll a távolság áthidalására.”

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Professzionális, F-bajonettes telefotó zoom objektív.

Az objektív f/2,8-as maximális rekeszértékkel biztosítja a sokoldalú 120–300 mm-es gyújtótávolság-tartományt.

Sima, precíz AF. A fix objektívekéhez hasonló teljesítményének köszönhetően képes lépést tartani a gyorsan vagy szabálytalanul mozgó témákkal.

Az elektromágneses írisz pontos expozíciót biztosít nagy képkockasebességgel készített felvételek mellett is.

Fejlett optikai kialakítás. 25 objektívelem 19 csoportban, a Nikon ED és SR üvegelemeivel, valamint ARNEO és Nanokristály bevonatokkal.

A színeltérés, a becsillanás, a szellemkép és az erős fényforrások hatékonyan kiküszöbölése.

Kiváló stabilitású VR. A Nikon rázkódáscsökkentő (VR) rendszere négy lépésköznek megfelelő előnyt nyújt akkor is, ha a telekonverter be van kapcsolva.

A híres Nikon ergonómia. A hozzárendelhető funkciógombok, valamint a vízszintes és függőleges tájolás közötti zökkenőmentes váltás nyújtotta előnyök.
Beépített állványtalp. Az optimális egyensúly érdekében az objektív eleje felé néz, ami kényelmesebbé teszi a szállítást.

Strapabíró kialakítás. Az objektív a stabil felépítésének és alapos szigetelésének köszönhetően kiválóan teljesít a sportpályák mellett, legyen szó bármilyen időjárásról is.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Professzionális, Z-bajonettes telefotó zoom objektív. Az objektív f/2,8-as maximális rekeszértékkel biztosítja a sokoldalú 70–200 mm-es gyújtótávolság-tartományt.

Remek teljesítmény. Kivételes élesség és kontraszt a kép teljes területén. Az élességállítás gördülékeny, gyors és hangtalan.

Fejlett optikai kialakítás.

21 objektívelem 18 csoportban, a Nikon ED és SR üvegelemeivel, valamint tükröződésgátló ARNEO és Nanokristály bevonatokkal.

A színeltérés, a becsillanás, a szellemkép és az erős fényforrások hatékonyan kiküszöbölése.

Készen áll a videózásra.

A „fókuszlégzést” szinte teljesen semlegesítettük, a sima és stabil rekeszvezérlés pedig természetes hatású expozícióváltást biztosít az egész jelenetben.

OLED információs panel az objektíven.

Gyorsan ellenőrizheti a rekeszértéket, a fókusztávolságot, a pontos gyújtótávolságot és a mélységélességet az objektíven.

Fn gomb.

Az objektív Fn gombjához az AF-rögzítéstől a fénymérésen át a sorozatkészítésig akár 21 különböző funkció is hozzárendelhet.

Megbízható: Strapabíró, kompakt kialakítás a portól és a nedvességtől védő szigeteléssel.

Nyomtatás