Fotós hírek

Ragadd meg a kreativitás lehetőségeit az új Olympus PEN E-PL10 fényképezőgéppel!

Megérkezett az Olympus PEN E-PL10, mely az esztétika és a technológia ötvözeteként emeli a fotózást egy újabb szintre

 

Olympus PEN E-PL10
FŐBB JELLEMZŐK:

> Kompakt és könnyű váz, kifinomult design

> Elmosódásmentes eredmény éjszaka is vagy akár teleobjektívvel használva

> Lehajtható kijelző

> Egyszerű használhatóság – a kreatív lehetőségek széles skálájával

> 16.1 MP Live MOS szenzor a híres SSWF szenzortisztító technológiával

> Vázba épített képstabilizátor akár 3.5 FÉ lépésnyi korrekcióval1

> Nagysebességű TruPicVIII képprocesszor a tiszta képekhez (minimális zajjal)

> 4K videofelvétel-kompatibilitás, állókép-rögzítéssel

> 8.6 FPS –nagysebességű sorozatfelvétel

> Méretek: Sz 117,1mm x Ma 68mm x Mé 39mm.Tömeg kb. 332g (csak váz), 380g (akkumulátorral és SD kártyával)

> Elérhető fehér, barna és fekete színekben EUR 5993 (csak váz) és EUR 6993jovasolt fogyasztói áron (M.Zuiko Digital ED 14-42 EZ objektívvel kitben) az Olympus webshopjában:

https://olympusmintabolt.hu

 

2019 November 20, Hamburg – Az Olympus bemutatja új Olympus PEN E-PL10 fényképezőgépet az európai piacokon.

A kreatív lehetőségek széles skálájával büszkélkedő, kompakt méretű, könnyű és gyönyörű kivitelű E-PL10 tökéletes választás mindazok számára, akik okostelefonnal és belépő szintű fényképezőgéppel már magabiztosan fotózva keresik a továbblépés lehetőségét.

A 14-42mm zoomobjektívvel is egy fél liter víz súlyánál könnyebb E-PL10 sokoldalú használhatóságával és kifinomult megjelenésével egy egyszerre nagyteljesítményű fényképezőgép és stílusos kiegészítő is egyben.

Nem kell kompromisszumot kötni sem a design, sem a képminőség terén– hiszen a szenvedély megköveteli a minőséget.

A már elérhető Olympus PEN E-PL10 fehér, barna, illetve fekete színben, vázként, vagy objektívvel kitben is választható.

Az Olympus PEN E-PL10 kifejezetten a fotózás mai igényeinek megfelelően került kifejlesztésre, kiváló csatlakoztathatósággal, könnyű kivitelben,nagy tudással, kategóriájának élvonalát jelentő képstabilizátor rendszerrel és képminőséggel – egy kifejezetten kreatív tartalmak megalkotására optimalizált egységben.

E klasszikus design-műalkotás egyszerű kezelhetőségének köszönhetően csak a végeredményre összpontosíthatunk, nem a műszaki adatokra – mivel kiváló teljesítményt biztosít.

A szenvedély megköveteli a minőséget: az Olympus technológiai megoldásai lenyűgöző képek és videofelvételek készítését teszik lehetővé.

Az E-PL10 olyan, kiváló minőségű képek és videofelvételek készítését teszik lehetővé, mely minden leendő tartalomkészítő igényeit kielégíti.

A vázba épített képstabilizátor1.  technológia, a 16MP Live MOS szenzor és – az Olympus professzionális modelljeiből ismerős – TruePic VIII képprocesszor által a fényképezőgép kiváló eredményt garantál minimális képzaj mellett akár éjszaka, sötétben, beltéri témák megörökítésénél is – vagy 4K, illetve Full HD videofelvételek készítésekor, valamint teleobjektívvel használva.

Könnyed kezelhetőség és egyszerű csatlakoztatás: szelfikre optimalizált,lenyitható kijelző, okostelefon-elérhetőség Bluetooth és Wi-Fi segítségével.

Az E-PL10 géppel – annak egyszerű és intuitív kezelhetőségének köszönhetően – nem maradhatunk le a tökéletes pillanatokról.Csak megérintjük a témát az LCD kijelzőn az élesség állításhoz és a kép elkészítéséhez (Touch AF Shutter).

Ha a kijelzőt lenyitjuk, a gép automatikusan Selfie módra kapcsol az egyszerű szelfikészítés érdekében.

Használhatunk e-Portrait üzemmódot is a ragyogóbb, simább bőr tónusokért, vagy videofelvétel üzemmódba kapcsolhatunk egy egyszerű mozdulattal az érintőkijelzőn.

A kijelző különböző pozícióba állításával különleges látószögekből is készíthetünk kiváló felvételeket.

A beépített Wi-Fi és Bluetooth csatlakozás gondtalan, gyors adatátvitelt biztosít okostelefonra – az ingyenesen letölthető Olympus Image Share (OI.Share) alkalmazásnak köszönhetően bárhol és bármikor.

A legújabb OI.Share alkalmazás „How to” videókat, valamint a különféle fotós helyzetekre ajánlott hasznos tippeket és trükköket is – gyakorlatilag egy virtuális használati segédletet - tartalmaz, kifejezetten az E-PL10 géphez.

Engedd szabadjára kreativitásod: a lehetőségek széles skálája áll rendelkezésünkre a Művészi szűrőkön keresztül az M.Zuiko objektívek teljes választékáig.

A Művészi szűrő („Art Filter”) funkció – melyet az Olympus úttörőként épített be gépeibe a képek még különlegesebb, még kreatívabb átformálása érdekében –mindmáig a PEN használók egyik nagy kedvence.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a 16-féle különböző Művészi szűrőből, az Olympus egy új funkciót, a Fine Tune2 (finomhangolás) opciót építette be a fényképezőgépbe, mely a Művészi szűrők hatásszintjének beállítását teszi lehetővé – miközben a lehetséges eredményt már láthatjuk is a kijelzőn.

Auto módban a gép felismeri a különféle fotós szituációkat és automatikusan kiválasztja az optimális beállításokat.

Az Advanced Photo üzemmód még inkább támogatja az Olympus PEN rajongók kreatív elképzeléseinek megvalósítását olyan beállítás-egységekkel, melyek egyébként haladó fotós tudást igényelnének.

A Multi Exposure beállítással bárki képes multiexpozíciós fotó készítésére – az autók lámpáinak fénycsíkjai, illetve a csillagjárás témája pedig rendkívül egyszerűen a Live Composite móddal örökíthető meg.

A csendes üzemmód – mely a kioldó hangját és a működést visszajelző hangokat némítja – már elérhető a P, A, S és M módokban, valamint az AP módban.

A kompakt méretű, könnyű és nagyteljesítményű M.Zuiko objektívek sokfélesége tovább növeli a kreativitás lehetőségeinek tárházát: az Olympus PEN használók örök kedvencei között találjuk a fényerős fix objektíveket, mint például az M.Zuiko Digital 45mm F1.8 modellt, vagy a lenyűgöző mélységélességet biztosító ED 30mm F3.5 Macro objektívet.

A jelenleg több mint húszféle Olympus M.Zuiko objektív mellett a megfelelő – opcionális – adapterekkel több száz további objektívet is használhatunk.

Minden helyzetben tökéletes: könnyebb, mint egy kisüveges víz (akár objektívvel is) – valamint háromféle színben érhető el


Az E-PL10 fehér, fekete és barna színben érhető el.

A színek, illetve a felületek gondos kiválasztásának eredménye a letisztult, harmonikus megjelenés, mely mindenféle outfittel tökéletesen passzol.

 

 PEN E-PL10 Black

A fekete modell ráadásként sötét fém részeket kapott a hagyományos acél színű változat helyett – mely így a tökéletesen fekete kivitel különlegességét eredményezi.

Ha a 14-42mm standard kit objektívvel szereljük, a fényképezőgép még mindig könnyebb, mint egy félliteres vizes palack!

Az Olympus PEN világáról érdekes cikkek, valamint tippek és trükkök találhatók itt - emellett látványos tartalmakért érdemes felkeresni az Instagram oldalt is!

 

 

 

 

Elérhetőség / árak

Az Olympus PEN E-PL10 már elérhető -199.990.- HUF3. javasolt fogyasztói áron – kitben pedig az M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ objektívvel 249.990.- HUF3. javasolt fogyasztói áron.

Mint minden Olympus fényképezőgép és objektív, az E-PL10ingyenes hat hónapos jótállási idő-hosszabbítással kapható4. – ehhez mindössze a MyOlympus rendszerébe kell regisztrálnunk itt

Válogatott kiegészítők (külön beszerezhető termékek)

Stílusos divatkiegészítők széles választéka áll rendelkezésünkre a különleges szíjaktól kezdve a trendi bőr táskákon át a mintás objektív-zsákokig – még kifinomultabbá téve megjelenésünket.

Az Olympus PEN sorozathoz különösen jól illik az Olympus Bucket Bag zsáktáska, valamint a különleges vállszíjak.

További információ

 

1.Akár 3,5 zársebesség-lépés kompenzáció. M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ objektív f=42mm (35mm ekvivalens érték: f=84mm) gyújtótávolsággal. A CIPA szabvány szerint, két tengelyen mérhető elmozdulás (elfordulás / döntés) esetén

2.Csak Pop Art I és Soft Focus esetén

3.Ajánlott fogyasztói ár

4.A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.

Nyomtatás

A határ a csillagos ég Asztrofotós géppel bővül a Canon fullframe család

2019. november 7. A Canon szüntelenül fejleszt, hogy a világ vezető képalkotó megoldásait kínálhassa a fotósok számára.

Az elismert EOS R rendszer új tagja az EOS Ra az első Canon fullframe fényképezőgép, amelyet kifejezetten a csillagfotózásra fejlesztett.

 

Az EOS Ra egyedi a piacon– az ismert fullframe asztrofényképezőktől eltérően ez könnyen hordozható, és nem szükséges számítógéphez vagy külső erőforráshoz csatlakoztatni.

A kompatibilis változatos objektív sorozattal egészen kivételes fotókat készíthetünk az éjszakai égboltról.

A 2018 szeptemberében bemutatott EOS R alapjaira tervezett EOS Ra is gyors autófókuszt kínál és éles képeket sötétben is ( -6EV ), 35mm fullframe CMOS érzékelőt megközelítőleg 30.3 millió effektív pixelt és a DIGIC 8 processzort.

Az EOS Ra érzékelője előtt egy új, infravörös szűrőegység található, amely négyszer több hidrogén-alfa fény továbbítását teszi lehetővé a normál EOS R-hez képest.

Ez lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép megörökítse a csillagködök jellegzetes vöröses színét.

A Canon optikai szakértelme megtestesül az EOS Ra fényképezőgépben.

Szenzora mind a 30.0 millió pixelt megörökíti, nem veszhet el fontos részlet a képből.

Ha a csatlakoztatott teleszkóp keresője kisebb a szenzor képmezőnél, akkor különböző arányokban crop-olható akár 11.6 MP (4176x2784) arányra.

Az EOS Ra nagyobb teljesítményű nagyításos megtekintő funkcióval rendelkezik a képek a fényképezőgép LCD-kijelzőjén történő megtekintéséhez, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 180%-ban ráközelítsenek a képekre és megvizsgálják a rögzített tartalom minden részletét.

A csillagfotózásban eddig egyedülálló módon az EOS Ra 4K videókat és 4K timelapse sorozatokat is készít az éjszakai égboltról.

Az EOS R rendszer objektív foglalat rengeteg kreatív opciót tesz lehetővé.

Három féle adapterével teleszkóp és több, mint 70 féle EF és EF-S objektív használható hozzá, így a korábbi EOS DSLR  gépekkel megszokott fantasztikus képminőséget adja.

 Az EOS Ra kicsi, könnyű és egyszerűen rögzíthető teleszkópra.

 

 A kiváló képek készítését megkönnyíti az EOS R rendszer ergonomiája és az érintéses és áthúzásos AF funkcióval rendelkező, változtatható látószögű érintőképernyő.

Távirányítható a felvételkészítés az EOS Utility és a Canon Camera Connect alkalmazások segítségével, ami nagy hidegben hasznos, hiszen nem kell odafagyni a géphez a különleges képekért.

 

 

A Bluetooth és Wi-Fi csatlakozással egyszerűen továbbíthatók a képek és a GPS a helyszín pontos meghatározását is segíti.

 

 

 

EOS Ra főbb jellemzők:

•Méretek (ma × szé × mé): 135,8 × 98,3 × 84,4 mm

•Tömeg (csak a váz): Kb. 580 g; kártyával és akkumulátorral: 660 g

• IR: Optimalizált infravörös szűrő
• 30,3 megapixel, teljes képmezős CMOS-érzékelő
• IS0 100–40 000
• -6 EV AF: fókuszálás kevés fény mellett
• 4K és 10 bites felvételek, video és timelapse
• Bluetooth és Wi-Fi kapcsolat
• USB 3.1

Teljes műszaki leírás itt:

Nyomtatás

Két új, L-bajonettes cserélhető objektívet mutatott be a Panasonic a LUMIX S sorozat full-frame fényképezőgépeihez

LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S.(S-E70200)
LUMIX S PRO 16-35 mm F4 (S-R1635)

Wiesbaden, Németország, 2019. november 6. - A Panasonic büszkén mutatta be két új, L-bajonettes, objektívjét, amelyeket a LUMIX S sorozat full-frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek.

A kifejezetten professzionális felhasználásra készült LUMIX S sorozat célja, hogy kimagasló minőségű fényképezőgépeivel és objektívjeivel kompromisszumok nélküli fotós kifejezési lehetőségeket nyújtson.

A LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S. (S-E70200)

 

egy nagy fényerejű, teleobjektív, amely a teljes zoomtartományban kimagasló felbontóképességet biztosít.

A LUMIX S PRO 16-35 mm F4 (S-R1635) egy sokoldalú, nagy látószögű zoomobjektív, amely kompakt mérete és pehelykönnyű súlya ellenére nagy felbontású képeket és gyönyörű bokeh hatást nyújt.

A LUMIX S PRO objektívek kimagasló optikai teljesítménnyel rendelkeznek, hogy megfeleljenek a LEICA szigorú szabványainak.

 

 

LUMIX S PRO/S objektívválaszték (2019 novemberi állapot)

A Panasonic elkötelezte magát, hogy 2021 márciusáig még legalább tizenegy objektívet tervezzen és fejlesszen, külön hangsúlyt fektetve a LUMIX S PRO modellekre, ezzel tovább bővítve az S sorozat objektívjeinek választékát.

 

LUMIX S PRO 50 mm F1.4 (S-X50)
[ÚJ] LUMIX S PRO 16-35 mm F4 (S-R1635)
LUMIX S PRO 24-70 mm F2.8 (S-E2470)
LUMIX S 24-105 mm F4 MACRO O.I.S. (S-R24105)
[ÚJ] LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S. (S-E70200)
LUMIX S PRO 70-200 mm F4 O.I.S. (S-R70200)

 

Jelenleg összesen több mint 46 cserélhető, L-bajonettes objektív kapható vagy lesz hamarosan kapható a Panasonic, a Leica Camera AG és a Sigma kínálatában.

Az L-bajonett így a kreatív lehetőségek szinte határtalan tárházát nyújtja.

LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S.(S-E70200)

A LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S. (S-E70200) egy nagy fényerejű, teleobjektív, amely a teljes zoomtartományban kimagasló képfelbontást biztosít.

Ezt az objektívet kifejezetten professzionális terepi fényképezéshez tervezték és fejlesztették.

Az objektív 17 csoportba rendezve összesen 22 elemet tartalmaz, többek között kettő UED (ultra extra-alacsony szórású) és három ED (extra-alacsony szórású) lencsét, amelyek hatékonyan csökkentik a tengely menti és a nagyításból eredő kromatikus aberrációt.

Az asztigmatizmust is képesek korrigálni az aszférikus lencsék, amelynek köszönhetően kiváló felbontás érhető el.

A kettős fókuszrendszer még kis távolságoknál is képes kiiktatni az aberráció ingadozásait, amely a nagy rekesz ellenére kiváló részletgazdagságot eredményez a kép középpontjától egészen a sarkokig, a teljes zoomtartományban.

A 70 mm és 200 mm közötti tartománnyal rendelkező objektív egy telekonverterrel akár 280 mm-es (az 1.4x DMW-STC14 telekonverterrel) és 400 mm-es (a 2x DMW-STC20 telekonverterrel) szuper teleobjektíves*1 képek készítésére is képes, maximum 480 fps fókuszvezérléssel a rendkívül gyors és pontos autofókuszáláshoz.

Az objektív optikai képstabilizátor rendszere (O.I.S.) együttműködik a vázban lévő képstabilizátorral (Body I.S.) és az öttengelyes Dual I.S. 2*2 lehetővé teszi az akár 6,5 fokozattal hosszabb záridőt*3 is.

A fókuszkuplungnak köszönhetően azonnal lehet váltani automata és manuális fókusz között, és pontos manuális fókuszálást lehet megvalósítani.

A teljes tartományban F2.8 értékű, nagy sebességű rekesznek köszönhetően gyönyörű bokeh hatás érhető el, és a csúcsfókuszú valamint szomszédos területek közötti színárnyalás finomsága is biztosított.

A LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S. objektív a videofelvételek terén is kimagaslóan teljesít, mert úgy tervezték, hogy felvétel közben elnyomja a nemkívánatos „focusbreathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, ami egy komoly hiba volt idáig a fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél.

A rugalmas hordozhatóság érdekében a por- és cseppálló*4 kivitellel mostoha körülmények között, akár mínusz 10 fokban is használható az objektív.

A szűrő átmérője 82 mm, és a kör alakú rekesz 11 lamellából áll.

LUMIX S PRO 16-35 mm F4 (S-R1635)

 

A LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635) egy sokoldalú, nagy látószögű zoomobjektív, amely kompakt mérete és pehelykönnyű súlya ellenére nagy felbontású képeket készít.

Az objektív fénykép és videó üzemmódban is kimagasló felbontóképességgel rendelkezik.

Az objektív 9 csoportba rendezve összesen 12 elemet tartalmaz, többek között három aszférikus, egy ED (extra-alacsony szórású) és egy UHR (ultramagas törésmutatójú) lencsét.

A lencséknek és az optimális elrendezésnek köszönhetően az objektív, kompakt mérete és könnyű súlya ellenére kimagasló MTF-teljesítménnyel rendelkezik.

Az objektív még széles állásban, nagyra nyitott rekesz mellett is lenyűgözően nagy felbontásra képes még a kép sarkaiban is, ráadásul lélegzetelállító bokeh hatást nyújt a kettős bokeh vonalak és a vignettálás kiszűrése mellett.

Az AF meghajtásáról a beépített, kettős mágneses, lineáris motor gondoskodik.

Kis mérete ellenére nagy teljesítményt biztosít, és akár 480 képkocka/másodperces sebességgel képes kommunikálni a képérzékelővel.

Az AF így rendkívül gyors és pontos, hogy egyetlen pillanatról se maradjon le a fotós.

A fókuszkuplungnak köszönhetően azonnal lehet váltani automata és manuális fókusz között, és pontos manuális fókuszálást lehet megvalósítani.

A LUMIX S PRO 16-35 mm F4 objektív a videofelvételek terén is kimagaslóan teljesít, mert úgy tervezték, hogy felvétel közben elnyomja a nemkívánatos „focusbreathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, ami egy komoly hiba volt idáig a fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél.

A rugalmas hordozhatóság érdekében a por- és cseppálló*4 kivitellel mostoha körülmények között, akár mínusz 10 fokban is használható az objektív.

A szűrő átmérője 77 mm, és a kör alakú rekesz 9 lamellából áll.

*1 A telekonverter használata 1 f/ (DMW-STC14) illetve 2 f/ (DMW-STC20) értékkel csökkenti a tényleges rekeszértéket.

*2 Az öttengelyes Dual I.S. 2 képstabilizátor a LUMIX S1R, S1 és S1H fényképezőgépekkel használható (2019. november 6-i állapot).

*3 A CIPA szabvány alapján (Fordulás/Bólintás iránya: fókusztávolság f=xxx  mm a LUMIX xxx használatakor)

*4 A por- és cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül por vagy víz éri.

• A L-Mount a Leica Camera AG bejegyzett védjegye.

A kialakítás és a specifikációk előzetes értesítés nélkül változhatnak.

Nyomtatás

ÚJ AKCIÓHŐS! A CANON INC. BEJELENTI AZ1 DX MARK III FEJLESZTÉSÉT.

2019. október 24. – A Canon Inc. ma jelenti be az EOS-1D X Mark III fejlesztését, mely a világszerte népszerű EOS-1D X Mark II utódja.

A sport- és természetfotózáshoz tökéletes digitális tükörreflexes fényképezők zászlóshajóját valós körülmények között folytatott tesztekben a világ minden részén dolgozó profi fotósokkal fejlesztik.

A Canon az EOS-1D X Mark III-ban komoly teljesítménynövelést ígér.

A fényképezőgépet használó szakemberek magabiztosan fotózhatnak, úgy, hogy meglesz az „A KÉP”, amit elképzeltek, és minden eddiginél gyorsabban tudják azt megosztani, ami a szakma gyorsuló tempóját figyelembe véve fontos szempont.

 

A Canon továbbra is vezető a tükörreflexes fényképezők terén.

Az új fejlesztésekkel erősíti előnyét, a hamarosan érkező EOS-1D X Mark III szívét a sebesség, az autofókusz és a nagy sebességű kommunikáció képezi.

Különösen a sport- és a természetfotózásra szakosodott profik számára fontos, hogy a pillanat törtrésze alatt zajló akciókat kiváló minőségben tudják rögzíteni és a képet mielőbb továbbítani.

Vetélytárs nélkül: léptetéssel változtatható autofókusz

Az EOS-1D X Mark III elképesztően gyors.

Kivételesen nagy szabadságot ad a fotósnak a nagy teljesítményű autofókusz és a gyors célpontkövetés.

A fényképező új, az egyes képeknél a fókusz pontos követését biztosító, mély tanulás (deep learning) technológiát alkalmazó autofókusz algoritmusa javítja a stabilitást és a követést, csakúgy, mint az optikai kereső és a LiveView alkalmazás.

Az optikai kereső használata során az EOS-1D X Mark III a szenzor középpontjában népszerű elődje, az EOS-1D X Mark II szenzorának mintegy 28-szorosát nyújtja felbontásban.

Richard Heathcote, a Getty Image egyik vezető sportfotósa szerint:“Az EOS-1D X Mark III új autofókusz algoritmusa intuitív vezérlésével és pontos eredményeivel új szintre emeli a célpontkövetést. Teljesíti azt, amit a sportfotós csúcsfényképezőtől várunk.”

A nagyobb precízió mellé bővített autofókusz fényerőtartományt kínáló EOS-1D X Mark III egy sor autofókusz lehetőséget biztosít a fotósoknak, hogy minden eddigit felülmúló fotót készíthessenek.

A LiveView üzemmódban a felhasználók a képérzékelő mintegy 90x100 százalékát lefedő Dual Pixel CMOS AF rendszer alkalmazásával 525 autofókusz-területet vehetnek igénybe.

Az optikai kereső használatával azonos autofókusz algoritmus használatával még több rugalmasságot biztosít a képkivágás megválasztásához, legyen szó a pályán száguldó versenyautóról vagy egy elreppenő madárról.

Az EOS-1D X Mark III jelentősen gyorsabb képkocka-arányokat biztosít teljes autofókusz és AE mellett az optikai kereső (akár másodpercenként kb. 16 képkockát rögzítő mechanikus zár), és a LiveView (akár másodpercenként kb. 20 képkockát rögzítő mechanikus vagy elektronikus zár) alkalmazása során is, emellett a fényképező Cfexpress kártyabemenetei az előd RAW burst mélységének ötszörösét teszik lehetővé.

Kihívás a kreativitásnak

A Canon kiváló optikai technológiájával elkötelezetten tolja egyre messzebb az innovatív képalkotás határait, ennek jó példája az érkező EOS-1D X Mark III.

Vadonatúj saját fejlesztésű CMOS érzékelő és DIGIC processzor segítségével készít ez a gép még magasabb ISO-beállításokkal is jobb minőségű képeket.

A HEIF fájlformátum alkalmazásával 10bit minőségű állóképek készítésére képes.

A 4K felbontás életre kelti a történeteket, és a 10bit Canon Log belső felvételkészítés segítségével lehetővé teszi a 4K – ideértve a 4K60p-t is – moziminőségű fogatást is.

Az EOS-1D X Mark III mozgó- és állóképet RAW minőségben is készít, ezzel csökkenthető a profik felszerelésigénye a különböző projekthez.

Minden eddiginél gyorsabb tartalomszolgáltatás

A szakemberek számára a tartalom gyors leszállítása ugyanolyan fontos, mint a legjobb képek elkészítése.

Az EOS-1D X Mark III a GPS mellett a beépített Wi-Fi és alacsony fogyasztású Bluetooth összeköttetéssel ezt segíti.

Az egyre rövidülő határidőkre tekintettel a fényképező a beépített ethernet vagy az új, opcionális drótnélküli fájltovábbító – a WFT-E9 – alkalmazása során az EOS-1D X Mark II-nél kétszer  gyorsabban továbbítja az adatokat, ez utóbbi a Canon nemrégiben piacra dobott CinemaEOS C500 Mark II kamerájával is kompatibilis.

Mivel a hálózat beállítása is egyszerűbbé vált, az  EOS-1D X Mark III nagyban segíti a profi munkafolyamatokat.

A profi kellékestáska bővítése

Az EOS-1D sorozat valamely tagját használók számára már ismerős lesz az EOS-1D X Mark III, kezelése, a már ismerős ergonomikus kialakításon simán eligazodnak, míg a magnéziumötvözet váz a Canon EOS-1 kameráitól elvárt tartósságot biztosítja.

A majdani használói ugyanarra az impozáns minőségre számíthatnak, mint ami az EOS-1D X Mark II-ről már ismerős.

Remek szigetelése révén a fényképező a zord, szeles, esős, párás időjárási körülmények között is tartós.

Sötétben az EOS-1D X Mark III világító gombjaival könnyebb a munka.

A fényképező emellett az AF-ON gombba beépített további vezérlési lehetőséget kínál az autofókusz-pontok kiválasztásához, lehetővé téve, hogy a fotós a legjobb kompozíció érdekében menet közben változtassa az autofókuszt.

Az azonos LP-E19 akkumulátor jelentősen meghosszabbodott élettartama hosszabb fotózási időtartamot biztosít anélkül, hogy elemet kellene cserélni, ezzel is a fotós kényelmét szolgálva.Nyomtatás

A Sony bemutatja az Alpha 9 II-t fejlett kapcsolódási lehetőségekkel és sportfotósok és újságírók számára kialakított munkafolyamat-támogatással

Az új Alpha 9 II új funkciókkal vegyíti az Alpha 9 utolérhetetlen sebességét a szakmai igények érdekében

A Sony bejelentette az Alpha 9 II-t(ILCE-9M2), a népszerű α™(Alpha™) full-frame cserélhető objektíves fényképezőgép-termékcsalád legújabb tagját, melyet kifejezetten sportfotósok és fotós újságírók számára alakítottak ki.

Az új Alpha 9 II tartalmazza az Alpha 9 legnépszerűbb elemeit: a szédítő sebességet, az akár 20 képkocka/másodperc sebességű  elsötétülés mentes folyamatos fényképezést automata fókusszal és expozíciókövetéssel, valamint a másodpercenként 60-as AF/AE műveletet , és további meghatározó funkciókat, melyeket a szakértők iránymutatásai alapján alakítottak ki.

A fejlesztések között megtalálhatjuk a lényegesen megújult kapcsolódási és fájlátviteli lehetőségeket, a 10 kép/másodperc sebességű mechanikai záras folyamatos képalkotást, az optimalizált algoritmusokkal fejlesztett AF-et, és a tartósságot és a kezelhetőséget szem előtt tartó, újra tervezett kialakítást.

“A felhasználóink visszajelzése kiemelten fontos a Sony számára, mindig nyitottak vagyunk a konstruktív kritikára – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója.

“Az Alpha 9 II-t különböző ügynökségek, sportújságírók és fotósokAlpha9-el kapcsolatos visszajelzései alapján alakítottukki. A kapcsolódási és hálózati fejlesztések jelentősen felgyorsítják a professzionális munkafolyamatot, a felhasználói élményt pedig a kialakítást és feldolgozási teljesítményt érintő apróbb módosítások egészítik ki. Az eddig összesen 55bemutatott natív objektívből álló rendkívül sokoldalú E-bajonet szériánk – melyben szerepel többek között a szuper-telefotó 600mm-es és a 400mm-es G Master™ széria – kiegészíti ezt az újdonsült fényképezőgépet, amely a korábbiakban elképzelhetetlen lehetőségeket teremt a professzionális fotósoknak, legyen szó bármilyen helyszínről vagy körülményről.”

Magasabb színvonalú kapcsolódási lehetőségek a professzionális munkafolyamatok érdekében

Az Alpha 9 II beépített 1000BASE-T hálózati adapterrel rendelkezik, ami nagy sebességű és stabil adatátvitelt tesz lehetővé nagy méretű fájlok esetén is.

Ezen felül a digitális biztonság érdekében a fényképezőgép támogatja az SSL és a TLS (FTPS) titkosítási protokollt, ami jelentősen megnöveli az asztali számítógépes távoli fotózás sebességét, csökkenti az időbeli akadozást és az élőkép késését a ‘Remote Camera Tool’ asztali alkalmazás használatakor.

Az Alpha 9 2.4 GHz-s sebességéhez képest szintén nőtt a beépített vezeték nélküli LAN kapcsolódás sebessége, amely az Alpha 9 II esetében immáron 5 GHz (IEEE 802.11ac) , és teljes támogatással rendelkezik az IEEE 802.11a/b/g/n/ac szabványok terén.

Az Alpha 9 II rendelkezik egy VoiceMemo funkcióval, mely lehetővé teszi a hang alapú információk társítását a képekhez egy visszajátszható auditív emlékeztetőként, ezzel pedig jelentősen segíti a hírszolgáltatók munkáját.

A hangadatok és képek könnyedén továbbíthatók lesznek a szerkesztőknek, akik így már rendelkeznek a szerkesztéshez szükséges fontos információkkal.

Egyéb esetben pedig a fotós a ‘Transfer&Tagging add-on’ “Imaging Edge™” applikációval átküldheti a fotókhoz csatolt hangüzeneteit mobiltelefonjára, és a hanganyagokat automatikusan átalakíthatja szöveggé IPTC metadata formájában a JPEG képekhez társítva.

A fenti opciók automatikusan és manuálisan is elérhetők lesznek a fotós beállításától függően.

A vezeték nélküli hang/kép transzfer és az automatikus hang-szöveg átalakítás összehangolása és az FTP által csatolható hangmellékletes képtranszfer lehetővé teszi, hogy akár okostelefon nélkül is használjuk a fényképezőgépet és küldjük FTP szerverre munkánk eredményét.

 

A gyorsabb munkafolyamatok érdekében az alkalmazáson belüli FTP beállításokat a kamerára is átküldhetjük Bluetooth® segítségével.

Platinaszintű sebesség és automatikus fókusz

Az új Alpha 9 II az Alpha 9-nél megismert 35mm full-frame beépített gyorsítótárral rendelkező 24.2 MP Exmor RS™ CMOS képszenzort használja, ezzel biztosítva a páratlan gyorsaságot és a kiemelkedő képminőséget.

Az új modell folyamatosan és teljes csendben képes akár 20 képkocka/másodperces sebességre és akár 361 JPEG kép  vagy 239 tömörített RAW képet  készíthetünk vele a képkereső elsötétülése nélkül, így a fotókészítés közben semmi nem zavarja az EVF működését.

A mechanikus redőnyzár használata esetén az Alpha 9 II képes 10 kép/másodperces sebességre, mely nagyjából a duplája az Alpha 9 teljesítményének.

A fényképezőgép másodpercenként 20 képet készít és minden képkocka elkészítéséhez 3 élességinformációt ad az objektívnek, így a gép 60 AF és AE (fénymérési) információval segíti az élesség állító algoritmus munkáját, amely érzékelhetően javítja az AF pontosságát és gyorsaságát– ezáltal a legkiszámíthatatlanabb mozgásokat - különösen a sporttevékenységeket is a legmagasabb fokú precizitással lehet rögzíteni.

Sporteseményeknél szintén hasznos funkció az új fényképezőgép anti-flicker villódzásmentes rögzítési módja , mely automatikusan észleli a fluoreszkáló vagy mesterséges fényeket, és alkalmazkodik hozzájuk a képminőség maximalizálásának érdekében.Az Alpha 9 II megújult fókuszrendszere 693 fázisérzékeléses AF pontot tartalmaz, amely a képterület körülbelül 74%-át fedi le, és 425 pontos kontrasztérzékeléssel is rendelkezik.

A FastHybrid AutoFocus rendszer elképesztően gyors és megbízható teljesítményt garantál, mellyel rendkívül pontos felvételeket készíthetünk még a nagy sebességű alanyokról is.

A pontosságot tovább növelik az egyéb fókuszálási funkciók, mint például a valós idejű Eye AF állatoknál 

– melyet most egy új algoritmus, a filmekhez kialakított valós idejű Eye AF  vezérel; a valós idejű követés , a választható színű fókuszkeret valamint az érintőképernyő fókuszpontja és a képkereső közös használata.

Az autofókusz F16-nál gyorsabb blende esetén is folyamatos követésre képes , ami megnöveli a pontosságot alacsony zársebességű fotózások esetén is.

Kifinomult kialakítás és műveletek

•    Megújult BIONZ X™ képfeldolgozó processzor a képszenzor gyors olvasási sebességének maximális kihasználása érdekében. A Bionz X processzor munkáját egy LSI chip segiti, amely megnöveli az AF/AE érzékelés, a képfeldolgozás és az arcfelismerés sebességét

•    Megnövelt por- és nedvesség ellenállás  a kialakításban, a legnagyobb kihívást jelentő kültéri körülményekhez. Erősebb szigetelés a fényképezőtest illesztéseinél, az elemtartó rekesz fedelénél és a memóriakártya foglalatnál

•    A legújabb képfeldolgozó algoritmus csökkenti a zajt a közepes és magas érzékenységi tartományban készített képek esetén és javítja a felbontást és a képminőséget

•    Beépített öttengelyes képstabilizáló algoritmus,mely akár 5,5 fokozattal nagyobb zársebességet képes nyújtani

•    Megújult markolatbeállítás a megnövelt kényelemért és biztos fogásért. Kompatibilis a Sony VG-C4EM függőleges markolatával

•    Javított gombkialakítás és érzés. Megnövelt átmérő és visszacsatolás az ‘AF-ON’ gombnál, kifinomult joystick kialakítású választógomb, tárcsarögzítő gomb exponáláshoz, újratervezett és áthelyezett hátsó tárcsa

•    Újratervezett zármechanizmus az apró bemozdulások okozta elmosódások csökkentésére. A rekesz 500.000 rekeszmozdulat után is tartósan működik

•    USB Type-C™ csatlakozó, amely támogatja az USB 3.2 Gen 1 gyors adatátvitelt

•    Dupla memóriakártya foglalat, amely az UHS-I és az UHS-II típusú SD kártyákat is támogatja, amely nagyobb összkapacitást és gyorsabb írási/olvasási sebességet tesz lehetővé

•    Digitális audio interfésszel ellátott Multi InterfaceShoe™ (MI Shoe), mellyel az új ECM-B1M puskamikrofon és a XLR-K3M XLR adapter közvetlenül csatlakoztatható a kiváló minőségű zajmentes hangfelvételekért

Elérhetőség

Az új Alpha 9 II 2019 októberétől kapható Európában, hozzávetőleg 5490 EUR áron.

Az Alpha 9 II bemutatóvideója

Nyomtatás