Fotós hírek

A Mikulás titkos élete képekben

A Sony észt fotós nagykövete, Kaupo Kikkas lencsevégre kapta hogyan készülődik a Mikulás a Karácsonyra.

Kíváncsi vagy mit csinál a Mikulás,amikor nem ajándékokat tesz a karácsonyfa alá és hogyan készül fel az ünnepi időszakra?

A választ a Sony nagykövete, Kaupo Kikkas mutatja meg képekben, aki a Télapó minden mozzanatát megörökítette az idén.

Az észt zenei és képzőművészeti fotós, Kaupo Kikkasa finnországi Vizuális Művészetek Intézetében tanult fotózni, díjnyertes klasszikus zenei portréit (klarinét, szaxofon- és ének) azonban a terepen szerzett tudásának tulajdonítja.

Tizenkét évig szinte csak képzőművészeti fotózásokat vállalt, és bár székhelye Észak-Európában van, gyakran dolgozik Londonban, Berlinben és az Egyesült Államokban.

Személyes és az Amazonas esőerdeiről szóló projektjei mellett elkészítette a temetőkről készült tanulmányát, a palabányászokról készült portrésorozatát és az egyiptomi sivatagban található elveszett mozi képeit.

Munkáit világszerte elismerik, számos könyv és klasszikus zenei album borítóját fotózta, munkáival pedig gyakran találkozhatunk magazinokban is.

2013-ban a WPPI Las Vegas 16x20-as fotópályázatán a legjobb kereskedelmi portréfotós díját nyerte el, 2011-ben pedig megkapta a legjobb észt portréfotósnak járó elismerést a Balti Fotográfiai Fesztiválon.

Amikor nem dolgozik, szívesen megy kempingezni (és fotózni) Lappföldre, néha még szaxofont is ragad, néhány ital után pedig akár énekel is.

 

 

 Az új Sony α Universe Europe weboldal 2018 augusztusától,22 európai nyelven várja az érdeklődőket.

A legfrissebb hírek és tartalmak regisztráció után válnak elérhetővé.


Nyomtatás