Fotós hírek

Kiemelkedő teljesítmény és hordozhatóság

Mindenből a legtöbbet hozza ki a LUMIX G90

•    Strapabíró kialakítású, hibrid, tükör nélküli fényképezőgép
•    5-tengelyes Dual I.S. 2 és villámgyors AF
•    4K Videó/Fotó technológia

2019. április 5.- A könnyű hordozhatóság és egyszerű használhatóság jegyében tervezett LUMIX G90 rengeteg funkcióval rendelkezik, amelyekkel kiváló álló- és mozgóképek készíthetők.

A 20,3 megapixeles Digital Live MOS képérzékelővel, a legújabb Venus Engine processzorral és az 5-tengelyes Dual I.S. 2 képstabilizációval a G90 készen áll, hogy a legkülönbözőbb helyzetekben, bármilyen környezetben képes legyen megörökíteni a jeleneteket.

A maximális kényelem és egyszerű egykezes használat érdekében külsőleg újratervezett G90 teljes mértékben szigetelt, hogy ellenálljon a vízcseppeknek és a pornak is.

Az integrált OLED élőképes keresővel és a szabadon elforgatható hátlapi, 3,0 hüvelykes OLED kijelzővel bármilyen szögből megalkothatja a kívánt képet.

Videokészítéshez a G90 4K és Full HD felvételt is nyújt különböző képrátákkal, külső felvétel lehetőségével, valamint 3,5 mm-es mikrofon-bemenettelés fejhallgató-bemenettel.

A LUMIX készülékből már ismert 4K Fotó a G90-ben most olyan új funkciókkal segít elkapni a tovatűnő pillanatokat, mint a sorozatkompozíció (Sequence Composition) vagy az automatikus jelölés (Auto Marking).

A Bluetooth és Wi-Fi csatlakoztathatósággal útközben is egyszerűen megoszthatja az élményeket, az USB-töltéssel pedig bármikor feltöltheti az akkumulátort.

Kiváló képminőség és szupergyors AF

A G90 20,3 megapixeles Digital Live MOS képérzékelője nem alkalmaz aluláteresztő szűrőt, hogy a lehető legtöbb részletet rögzítse.

A képérzékelő a Venus Engine képfeldolgozóval együtt természetes, valósághű és széles dinamikatartományú képeket állít elő.

A LUMIX G90 az optikai képstabilizációt (OIS) és a készülékház-képstabilizációt egyesítő 5-tengelyes Dual I.S. 2 képstabilizátorral akár 5 fokozattal hosszabb záridő mellett is képes kompenzálni a bemozdulásokat, hogy a képek mindig tűélesek legyenek.

Az 5-tengelyes Dual I.S. 2 képstabilizáció fényképeknél és videofelvételeknél is működik, beleértve a legnagyobb részletességet nyújtó 4K videó üzemmódot is.

A villámgyors, 0,07 másodperces autofókusszal (AF) és a nagy sebességű, 9 képkocka/másodperc (AFS) vagy 6 képkocka/másodperc (AFC) sorozatfelvételi móddal a gyorsan mozgó témák is élesek maradnak.

A Depth From Defocus (DFD) technológiával a G90 a mozgó témákat is képes követni- A felhasználó módosíthatja a fényérzékenységet, hogy az autofókusz működése a leginkább igazodjon a fényképezett témához.

Az arc- és szemfelismerő autofókusz érzékeli az emberi arcot, hogy éles fókuszt biztosítson a szemeknek.

A további autofókusz módok között megtalálható a precíziós AF, amellyel akár a legkisebb területre is lehet hajszál pontosan fókuszálni, valamint a gyenge fényviszonyokra tervezett AF és ez egyéni multi AF, amellyel a felhasználó 49 fókuszérzékelő terület közül választhatja ki a számára megfelelőket.

A manuális fókuszálásnál Focus Peaking funkció is elérhető.

Továbbfejlesztett külső és ergonómia

•    Új gombok a fő funkciók egyszerű és gyors eléréséhez
•    Átalakított markolat a kényelmes és stabil felvételkészítéshez
•    Csepp- és porálló kialakítás

A LUMIX G90-et újratervezték a könnyű, egykezes használathoz.

A fényképezőgép tetején egy sorban elhelyezett három új gombbal az expozíciót, az ISO-értéket és a fehéregyensúlyt lehet módosítani.

A hátoldalon a tárcsa körül elhelyezkedő gombok gyors hozzáférést biztosítanak a különböző beállításokhoz felvétel és lejátszás közben is.

Az elő- és hátoldali tárcsákkal közvetlenül lehet módosítani és egyéni igényekre szabni a beállításokat.

A kompozíciót a nagy méretű 2 360K képpontos, 100%-os látómezőt és 0,74x nagyítást biztosító OLED élőképes keresőn (LVF) vagy a 3 hüvelykes, 1 040K képpontos, szabadon forgatható hátsó érintőkijelzőn lehet megalkotni.

A G90 strapabíró kialakítása a magnéziumötvözetből készített vázzal kezdődik és a kényelmesebb fogáshoz és stabil felvételekhez újratervezett markolatban csúcsosodik ki.

A LUMIX G90 minden gombja és illesztése szigetelt, hogy a csepp- és porálló*1 kivitelnek köszönhetően bárhol bevethető legyen.

*1A por- és cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül por vagy víz éri.

Videó funkciók

A Lumix G90 egy igazi hibrid fényképezőgép, amelyben ugyanolyan fontosak a széles körű videorögzítési képességek is.

A fényképezőgép 4K videót (3840x2140) tud rögzíteni 30p/25p (50 Hz)/30p (60Hz) vagy 24p képrátával folyamatos autofókusz mellett, ill. Full HD (1920x1080) felbontású 60p/50p (50Hz), 60p (60Hz) képrátájú, felvételt.

A High Speed Videoval Full HD felbontásban lassított felvételeket is lehet készíteni 120 fps (1/4x), 90 fps (1/3x) és 60 fps (1/2x) képrátával.

Külön mikro HDMI kábel segítségével valósidejű képet is lehet továbbítani egy külső monitorra 4:2:2 / 8-bit*1 minőségben.

A V-Log már gyárilag megtalálható a fényképezőgépben, hogy széles dinamikatartományt biztosítson a színképzésnél az utómunkálatok során.

Továbbá rendelkezésre áll egy 3,5 mm-es mikrofonbemenet a kiváló minőségű hangfelvételhez és egy fejhallgató-csatlakozó is.

A G90-ben is megtalálhatók a LUMIX jól ismert 4K Fotó üzemmódjai.

A funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók képeket emeljenek ki a 30 fps képrátájú 4K felvételből.

Ráadásul, ez most még könnyebben megvalósítható az automatikus jelöléssel, amely magától érzékeli, mely képkockán változik a jelenet.

A sorozatkompozícióval „stromotion” képeket lehet alkotni több kép egyesítésével, amivel szórakoztató hatást lehet elérni.

*1 4:2:0 8-bit felvétel SD-memóriakártyán

Kreatív funkciók

Az automata, félautomata és manuális üzemmódokon kívül a G90 még számos lehetőséget biztosít, hogy szabadon engedhesse kreativitását:

•    Utólagos fókusz/fókuszsorozat és Focus Bracketing
•    Különböző fotóstílusok, köztük a dinamikus monokróm
•    Élőképes kompozit felvétel

A DFD (Depth From Defocus) AF teljesítményét a 4K Fotó üzemmóddal ötvözve a G90 lehetővé teszi, hogy a kép elkészítése után is változtathasson a fókuszponton (utólagos fókusz funkció).

A sorozatfókusz funkcióval több képet egyesíthet, hogy módosítani tudja a mélységélességet.

A felhasználók akár 999 képet is készíthetnek különböző fókuszpontokkal az új Focus Bracketing funkcióval, a Rekeszsorozat (ApertureBracket) funkcióval pedig többfajta mélységélességgel lehet képeket készíteni, amelyek közül utólag is ki lehet választani a megfelelőt.

A LUMIX fényképezőgépek számos fotóstílusán felül a G90 dinamikus monokróm fotókat is készít, amelyek úgy emelik ki a csúcsfényeket és az árnyékokat, hogy közben megőrzik a részleteket is.

A Monochrome és L.Monochrome opciók mellett már az L.Monochrome D is elérhető, amely még mélyebb sötét tónusokat ad.

Valamennyi monokróm módhoz adható szemcsés effekt is a filmszerű hatás eléréséhez.

Az új funkcióként megjelenő élőképes kompozit felvétel nagyon hasznos tűzijáték vagy csillagos égbolt megörökítésénél.

Ebben az üzemmódban a zár megadott időközönként old ki és a nagy fényerejű részeket egyetlen képben egyesíti a fényképezőgép, miközben a háttér változatlan marad.

 

Kiemelkedő teljesítmény

A G90-ben egy új energiatakarékos funkció működik, amely alvó üzemmódba helyezi a fényképezőgépet, ha a szemérzékelő nem észlel aktivitást egy előre megadott időtartamon belül.

A kioldógomb félig történő lenyomásával a fényképezőgép kilép az alvó üzemmódból és készen áll a felvételre.

Ez a funkció töltési ciklusonként körülbelül 900 képpel hosszabbítja meg az akkumulátor üzemidejét*1
Még ennél is hosszabb üzemidő érhető el a DMW-BGG1 pótakkumulátoros markolattal.

A markolat az akkumulátor üzemidő-meghosszabbításán kívül további vezérlési lehetőségeket is biztosít, hogy még kényelmesebben lehessen függőleges képeket készíteni.

A G90-nel megegyező módon a DMW-BGG1 is strapabíró, csepp- és porálló kialakítást kapott.*2

Még soha nem volt ennyire fontos, hogy a felvételeket már a helyszínről megoszthassa mindenkivel.

A beépített Bluetooth 4.2 és Wi-Fi 2,4 GHz-es kapcsolattal bárhonnan megoszthatja a legfrissebb élményeket a családdal és a barátokkal.

A Bluetooth Low Energy minimális energiaigényű, azonnali csatlakozást nyújt a gyors és egyszerű megosztásokhoz és opcionálisan GPS-címke is használható vele.

*  CIPA szabvány alapján a Panasonic által meghatározott vizsgálati körülmények között.

Ha az alvó üzemmódba lépéshez meghatározott időtartam 3 másodperc.

*2 A por- és cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül por vagy víz éri.

Piaci megjelenés

A Panasonic LUMIX G90 várhatóan 2019 júniusától vásárolható meg.

Nyomtatás