Fotós hírek

KÉT KIEMELKEDŐ TELEFOTÓ ZOOM OBJEKTÍV

2020. január 7.: A Nikon két új, professzionális telefotó zoom objektívet mutat be.

Az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR objektívet D-SLR - fényképezőgépekhez, illetve a NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S objektívet a Nikon Z tükör nélküli fényképezőgépekhez.

Ezek a strapabíró, telefotó zoom objektívek a fix objektívvel egyenértékű optikai teljesítményt biztosítva új magasságokba emelik a lécet az objektívtervezésben.

Akár egy sportrendezvényen fotózik, akár éjszaka a szabad ég alatt, az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR kiemelkedő felbontóképességével és AF - teljesítményével lenyűgözően teljesít.

Ez a figyelemre méltó objektív a régóta várt gyújtótávolság-tartomány bevezetését is elhozta.

Mostantól a 300 mm-rel fényképezni kívánó fotósokat már nem köti egyetlen gyújtótávolság.

Emellett az optikai teljesítményt sem kell kockára tenniük telekonverterrel felszerelt zoom objektív használatával.

A nagy fényerejű, teljes képes NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S a Nikon tükör nélküli objektívhármasának második tagja.

Akár sportot, eseményt vagy riportot rögzít, ez az S sorozatú telefotó zoom objektív az állóképektől a videókig mindenhol kitűnően teljesít.

Az élességállítás gyors, gördülékeny és hangtalan.

Az élesség a kép teljes területén kivételes – még akkor is, ha a legnagyobb rekeszérték mellett készít felvételeket.

Amikor videót rögzít, az élességállítás közbeni látószög-instabilitás (az ún. „fókuszlégzés”) szinte teljesen megszűnik.

További előrelépést jelent az optikai teljesítményben, mindkét professzionális minőségű objektív a Nikon új SR, illetve ED üvegelemeit használja a színeltérés leküzdésére.

Ennek eredményeként az elszíneződés nagy mértékben csökken, és a nehezebben kezelhető kék fény (rövid hullámhosszú spektrum) ellensúlyozása is hatékony.

Így minden eddiginél élesebb, kivételes kontrasztú képeket készíthet.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta:

„A Nikon zoom objektívjei közül eddig legfejlettebb optikai kialakítással rendelkező új telefotó zoom objektívek új mércét állítanak a professzionális objektívek teljesítménye terén. A Nikon átgondolt ergonómiai megoldásai és kiváló időjárásálló tömítőrendszere teszik teljessé a képet: bármit is fényképez, készen áll a távolság áthidalására.”

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Professzionális, F-bajonettes telefotó zoom objektív.

Az objektív f/2,8-as maximális rekeszértékkel biztosítja a sokoldalú 120–300 mm-es gyújtótávolság-tartományt.

Sima, precíz AF. A fix objektívekéhez hasonló teljesítményének köszönhetően képes lépést tartani a gyorsan vagy szabálytalanul mozgó témákkal.

Az elektromágneses írisz pontos expozíciót biztosít nagy képkockasebességgel készített felvételek mellett is.

Fejlett optikai kialakítás. 25 objektívelem 19 csoportban, a Nikon ED és SR üvegelemeivel, valamint ARNEO és Nanokristály bevonatokkal.

A színeltérés, a becsillanás, a szellemkép és az erős fényforrások hatékonyan kiküszöbölése.

Kiváló stabilitású VR. A Nikon rázkódáscsökkentő (VR) rendszere négy lépésköznek megfelelő előnyt nyújt akkor is, ha a telekonverter be van kapcsolva.

A híres Nikon ergonómia. A hozzárendelhető funkciógombok, valamint a vízszintes és függőleges tájolás közötti zökkenőmentes váltás nyújtotta előnyök.
Beépített állványtalp. Az optimális egyensúly érdekében az objektív eleje felé néz, ami kényelmesebbé teszi a szállítást.

Strapabíró kialakítás. Az objektív a stabil felépítésének és alapos szigetelésének köszönhetően kiválóan teljesít a sportpályák mellett, legyen szó bármilyen időjárásról is.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Professzionális, Z-bajonettes telefotó zoom objektív. Az objektív f/2,8-as maximális rekeszértékkel biztosítja a sokoldalú 70–200 mm-es gyújtótávolság-tartományt.

Remek teljesítmény. Kivételes élesség és kontraszt a kép teljes területén. Az élességállítás gördülékeny, gyors és hangtalan.

Fejlett optikai kialakítás.

21 objektívelem 18 csoportban, a Nikon ED és SR üvegelemeivel, valamint tükröződésgátló ARNEO és Nanokristály bevonatokkal.

A színeltérés, a becsillanás, a szellemkép és az erős fényforrások hatékonyan kiküszöbölése.

Készen áll a videózásra.

A „fókuszlégzést” szinte teljesen semlegesítettük, a sima és stabil rekeszvezérlés pedig természetes hatású expozícióváltást biztosít az egész jelenetben.

OLED információs panel az objektíven.

Gyorsan ellenőrizheti a rekeszértéket, a fókusztávolságot, a pontos gyújtótávolságot és a mélységélességet az objektíven.

Fn gomb.

Az objektív Fn gombjához az AF-rögzítéstől a fénymérésen át a sorozatkészítésig akár 21 különböző funkció is hozzárendelhet.

Megbízható: Strapabíró, kompakt kialakítás a portól és a nedvességtől védő szigeteléssel.

Nyomtatás