Fotós hírek

Olympus E-520

 

 

Hamburg, 2008. május 13. – A tökéletes pillanat nem vár. A fotózás iránt elhivatott fotósoknak fontos a komoly felszerelés, hiszen ezáltal lehetnek felkészültek a különböző helyzetekre. Professzionális funkcióinak és kiváló képminőségének köszönhetően az új Olympus E-520 digitális tükörreflexes fényképezőgép tökéletesen alkalmas erre a célra. Az EISA díjnyertes E-500 sorozat új tagjának beépített képstabilizátora, a csatlakoztatott kompatibilis objektívtől függetlenül, állvány használata nélkül is gondoskodik az éles képekről – legyen az akár nagylátószögű, akár teleobjektív. A Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszernek és a továbbfejlesztett Élőkép funkciónak köszönhetően gyakorlatilag korlátlan szabadságot élvezhetünk a képek megkomponálásában és a kristálytiszta fotók készítésében. A jövőbe tekintő „digitális felhasználásra tervezett”, NégyHarmad szabványra épülő, 10 megapixeles, élőkép funkciós E-520 kompromisszumoktól mentes, digitális tükörreflexes minőséget garantál. A fényképezőgép 2008 júniusában kerül forgalomba.

 

A kulcsszó a rugalmasság

Az E-520 száműzi az életlen fotókat. Beépített képstabilizátora gondoskodik a képélességről – fényképezzünk akár egy motorkerékpár hátsó üléséről, vagy nehéz terepen, örökítsünk meg egy spontán „meglesett pillanatot” egy piaci forgatagban. Mivel a képstabilizátor a fényképezőgép vázában, és nem az egyes objektívekben került elhelyezésre, a fotósok kihasználhatják a képstabilizálás nyújtotta

előnyöket, bármilyen kompatibilis objektív csatlakoztatásával. Magabiztosan fotózhatnak a nagylátószögű modellektől, mint amilyen a hamarosan megjelenő ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4.0-5.6 objektív, egészen a nagyteljesítményű zoom objektívekig, mint amilyen az új ZUIKO DIGITAL ED 70-300 mm 1:4.0-5.6 (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva 140-600 mm-nek felel meg).

A 3.5fps sebességű sorozatfelvétel üzemmódban akár nyolc kép is tárolható a RAW puffer memóriában, ami lehetővé teszi minden fontos pillanat megörökítését. A gyors feldolgozási sebesség és a kivételesen alacsony zajszint a TruePic III image processzornak köszönhető, magabiztosságot nyújt a gyorsan pergő események közben is. Sokoldalúságát tovább bővíti az ISO 100-1600 között állítható fényérzékenység, míg az automatikus sorozat funkciók segítségével különböző expozíció, élesség és fehéregyensúly beállításokkal készíthetőek sorozatképek, amelyek közül kiválasztható a legjobb kép.

Gyenge fényviszonyok mellett a fotósok használhatják a beépített vakut, vagy választhatnak opcionális külső vakut. Vezeték nélküli vakuk távvezérlése is lehetséges ezzel a modellel, amivel egyszerűen valósítható meg a testreszabott megvilágítás.

Az Olympus E-System kínálat többi tagjához hasonlóan az E-520 is Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszert alkalmaz, ami eltávolítja az objektívcsere, illetve normál használat során a vázba kerülő port, így a fotósok mindig hibátlan fotókat készíthetnek.

Összetett funkciók – egyszerű használatra tervezve

Magas felszereltsége ellenére, a NégyHarmad szabványra épülő E-520, használata kellemes élményt nyújt. Az ergonomikus vázba zárt funkciók nem csak a képminőséget javítják, hanem gazdagítják a fotózás élményét. A továbbfejlesztett Élőkép funkció erősíti a készülék felhasználóbarát tulajdonságát. A mélységélesség előnézete mellett, az expozíció-kompenzáció és a fehéregyensúly vezérlését a kijelzőn,  valós időben lehet megtekinteni, az Arcfelismerés és az Árnyékkompenzáló technológia hatásai a 6,9 cm/2,7” átmérőjű HyperCrystal II LCD kijelzőn ellenőrizhetők, hasonlóan az autófókusz beállításaihoz, ami szintén közvetlenül a kijelzőn követhetőek nyomon. Mindezt a kontraszt AF rendszer* alkalmazása teszi lehetővé a hagyományos fáziskülönbség-érzékelő AF rendszer mellett, ami azt jelenti, hogy a tükörnek nem kell leeresztett állapotban lennie az AF mérésekhez, ami élőképen végezhető el és jeleníthető meg előnézetben.

Az LCD 176°-os látószöget biztosít, míg látómezeje a kép 100 %-át fedi le. Az Élőkép funkció ideálisan alkalmazható a makró fotózás igényeinek támogatására, ha a fotós vizuálisan kívánja beállítani az élességet, mint ahogyan a téma egyes részeinek 7x-es vagy 10x-es nagyítása a manuális élességállítást segíti.

Az E-520 összesen 32 felhasználóbarát programmotívum egyszerű felvételkészítést tesz lehetővé bármilyen helyzetben: legyen az gyertyafényes vacsora, portréfotó vagy búvárfotózás. Kezelése egyszerű: a képernyőn megjelenített menü 10 nyelven navigálható, és további nyelvek tölthetőek le interneten keresztül. A nagy kapacitású akkumulátor hosszabb felvételi időt biztosít. A CompactFlash és xD-Picture Card memóriakártya kompatibilitás rugalmas tárolási lehetőséget nyújt, míg a gyors adatátvitelről a nagysebességű USB 2.0 csatlakozófelület gondoskodik.

Teljes rendszer a kreatív fotózáshoz

Az Olympus E-System tagjakét az E-520 gyakorlatilag az összes rendszer-kiegészítővel kompatibilis. Ezek közé tartozik számos vaku, köztük a vezeték nélküli FL-36R és FL-50R, melyekkel kihasználhatóak a vaku távvezérlési funkciójának előnyei. Több mint 20 ZUIKO DIGITAL objektív, valamennyi közel telecentrikus felépítésű, áll rendelkezésre, melyek 14-600 mm-es (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) gyújtótávolság-tartományt fednek le. Ide tartoznak az új E-System objektívek is, mint például a hamarosan piacra kerülő ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4.0-5.6 (18-36 mm), az ED 14-35 mm 1:2.0 SWD (28-70 mm),az ED 70-300 mm 1:4.0-5.6 (140-600 mm), valamint a 25 mm 1:2.8 (50 mm) fix objektív. A NégyHarmad szabványú rendszer egyedülálló kompatibilitásának jóvoltából fotósok a szabványt alkalmazó más gyártók objektívjeit is használhatják.

A fotózási lehetőségeket tovább szélesíti az E-520 modellhez a későbbiekben megjelenő speciális búvártok 40 méteres mélységig vízálló, így egy teljesen új dimenziót nyit meg a kreatív fotózás előtt.

A professzionális igényeket kielégítő, mégis meglepően kompakt Olympus E-520 fényképezőgéppel készített képek a beépített képstabilizátornak köszönhetően mindig borotvaélesek. A fényképezőgép 2008 júniusában kerül az üzletekbe.

Olympus E-520 digitális tükörreflexes fényképezőgép – fő jellemzők:

· A beépített képstabilizátor a kompatibilis objektíveket is stabilizálja

· Autófókuszos élőkép

· Kiváló pormentesítő rendszer

· 100 %-os digitális tükörreflexes minőség

· Arcfelismerő technológia és Árnyékkompenzáló technológia

· 6,9 cm/2,7" átmérőjű HyperCrystal II LCD

· 10 megapixeles Live MOS szenzor

· 3.5fps sebességgel 8 sorozatkép tárolhatóa RAW puffer memóriában

· Beépített vaku és vezeték nélküli vakuvezérlés

· 32 expozíció-vezérlési program

· Opcionális búvártok

· NégyHarmad szabvány

· Kompakt és ergonomikus felépítés

· Automatikus sorozat funkciók

· ISO 100-1600

· AF/ AE rögzítés funkció

· Mélységélesség előnézet

· Rázkódás elleni (tükörrögzítés) funkció

· Egyérintéses fehéregyensúly

· „Tökéletes kép” előnézet

· Tökéletes expozíció

· 100 %-os látómező az LCD kijelzőn

· TruePic III képfeldolgozó processzor

· Részletes lejátszási információ kijelző és hisztogram

· Nagysebességű USB 2.0 csatlakozófelület

Az Olympus E-520 a következő összeállításokban kapható:

· Olympus E-520 Objektív Kit

(E-520 váz, ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5-5.6 objektív)

· Olympus E-520 Dupla Zoom Kit

(E-520 váz, ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5-5.6 és ZUIKO DIGITAL ED 40-150 mm 1:4.0-5.6 objektív)

· Olympus E-520 Dupla Zoom Teleobjektív Kit

(E-520 váz, ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5-5.6 és ZUIKO DIGITAL ED 70-300 mm 1:4.0-5.6 objektív)

· Olympus E-520 (csak váz)

· A teljes kontraszt teljesítményű AF az új Olympus objektívekkel érhető el, beleértve a ZUIKO DIGITAL 14-42 mm 1:3.5-5.6, a ZUIKO DIGITAL 40-150 mm 1:4.0-5.6 és az új ZUIKO DIGITAL 25 mm 1:2.8 fix objektívet. Az Olympus honlapjáról ingyenesen letölthető firmware frissítés korábban vásárolt objektívekkel is elérhetővé teszi ezt a funkciót. Az összes többi objektívvel a kontraszt AF funkció a fázis AF funkcióval együtt használható

Nyomtatás