• Kezdőlap
  • Hírek
  • A Canon bemutatta két legnépszerűbb objektívjét az RF termékcsaládból

            

Fotós hírek

A Canon bemutatta két legnépszerűbb objektívjét az RF termékcsaládból


A Canon bemutatta két legnépszerűbb objektívjét az RF termékcsaládból

Budapest, Magyarország, 2020. november 4. - A Canon Europe továbbra is elkötelezett aziránt, hogy minden fotós számára tükör nélküli megoldásokat kínáljon. A cég a mai napon bejelentette, hogy két legkedveltebb EF objektívje - az RF 50mm F1.8 STM és az RF 70- 200 mm-es F4L IS USM - immár RF kivitelben is elérhető lesz. A Canon EF 50mm f/1.8 STM új RF verziója - amelyet sokoldalúsága miatt „Nifty Fifty” objektívnek [50 mm fókusztávolságú normál objektív] neveznek - tökéletesen alkalmas választás az EOS R rendszerre áttérő, lelkes fotósok számára. A portréktól a tájképekig éjjel-nappal mindent megörökíteni kívánó fotósok számára a Canon hihetetlen képminőséget és új „Nifty Fifty” minőséget kínál az RF 50 mm F1.8 STM használatakor.

Az ugyancsak ma bejelentett RF 70-200 mm F4L IS USM modell egy L sorozatú teleobjektív, amely a világ legrövidebb és legkönnyebben cserélhető f/4 objektívje, saját fókusztartományát tekintve . Az RF 70-200 mm F4L IS USM az amatőr és a professzionális fotósok részére egyaránt nagy teljesítményt, rugalmasságot és kompakt kialakítást kínál, és a vadon élő állatoktól valamint a különféle sportoktól kezdve az utazáson keresztül a portrék készítéséig a legkülönfélébb témák megörökítéséhez bizonyul ideális választásnak.

Mindkét objektív csatlakozik az RF családhoz, amely már tartalmaz fix gyújtótávolságú objektíveket, zoomobjektíveket, teleobjektíveket és szuper teleobjektíveket, valamint hosszabbítókat (extender). Az objektíveket a forradalmian új EOS R rendszerben Canon teljes képmezős tükör nélküli fényképeőgépekkel használva - a nemrégiben piacra dobott EOS R5 és EOS R6 modellektől az EOS R és EOS RP típusokig terjedően - a fotósok és a videósok nagyobb teljesítményszint és nagyobb kreatív rugalmasság mellett dolgozhatnak.  

Hordozható útitárs
A könnyű és kompakt kivitelű RF 70-200 mm F4L IS USM modell mindössze 695 gramm súlyú és 11,9 cm hosszú. Méretének az EF modellekhez képest szinte hihetetlen, 32 százalékos mértékű csökkentésével ez az objektív ideális társ a gyakran úton lévő fotósok számára. Az RF 70-200 mm F4L IS USM modell még teljes hosszában is kivételesen jól hordozható az f/4 rekeszértékű teleobjektív kategóriában. Megfordítható napellenzővel rendelkezik, amely szépen illeszkedik a lencsetest tetejére, lehetővé téve a fotósok számára a rendezett tárolást különböző fényképezési forgatókönyvek között. Az RF 50 mm F1.8 STM is hasonló előnyökkel rendelkezik: kompakt, illetve mérete kisebb, mint az EF modell és a foglalat adapter együttvéve. Hasonlóan az RF-sorozat többi tagjához, ezek az objektívek a fotósok és a videósok számára egyaránt jelentősen kibővített fényképezési lehetőségeket kínálnak, jóval könnyebb objektívtáskával.Minőség kompromisszumok nélkül
Standard 50 mm-es látószögével és nagy f/1,8-as rekeszértékével az RF 50 mm F1.8 STM modell perspektívája hasonló az emberi szemhez - ideális portréfotósok számára, igazán természetes megjelenésű képek készítéséhez. A vadonatúj optikai rendszerrel rendelkező RF 50mm F1.8 STM modell nagy rekesze és PMo aszférikus lencséi kiváló képminőséget garantálnak maximális rekeszértéknél is, a tárgy és a háttér megfelelőbb elválasztásával, lehetővé téve a fotósok számára a gyenge fényviszonyok közötti fényképezést. Az RF 50 mm F1.8 STM modell minimális fókusztávolsága 0,3 m, azaz 5 cm-rel közelebbi a meglévő EF verzióhoz képest, így még közelebbről fényképezhet objektumokat rendkívül kis mélységélesség mellett. A 7 lamellás kör alakú rekesz - amely az EF 50mm F1.8 modellnél is megtalálható - defókuszált háttérhez vagy előtérhez, valamint gyönyörű „bokeh” felvételek [életlen részeken kialakuló fényfoltok] készítéséhez is használható. Az RF 50mm F1.8 STM modell a „Super Spectra bevonat” technológiát is magában foglalja, harmonizált színegyensúlyt hozva létre, amely csökkenti a szellemképet és a becsillanást, valamint a torzulást.

Az RF 70-200 mm F4L IS USM modell olyan további fejlesztéseket is tartalmaz, mint például az „Air Sphere bevonat”, a négy, rendkívül alacsony diszperziós (UD) objektív, és az 1 és 0,6 méter közötti csökkentett fókusztávolság, ami bizonyítja a Canon folyamatos elkötelezettségét az RF objektívek által biztosított jobb képminőség továbbfejlesztése iránt. Az RF 70–200 mm F4L IS USM modell - a teljes zoomtartományban is - 9 lamellás íriszével és teljes zoomtartományban f/4 rekeszértékével kiváló „bokeh” felvételeket garantál - hihetetlen részletesség biztosítása mellett. Az RF 70-200 mm F4L IS USM továbbfejlesztett képminősége, amely lenyűgöző képeket képes készíteni minden zoomtartományban, éles fényképeket garantál még a képek szélein is. A fényképek élénk, éles minőségben készíthetők mindkét új objektív alkalmazásával maximális rekeszérték mellett, amelyek ideálisak olyan portréfotósok számára, akik a finom arckifejezésekre fókuszálnak, vagy olyanok számára, akik pontos részleteket szeretnének megörökíteni kisebb tárgyakról.

Kreatív előny
Az RF 70-200 mm F4L IS USM modell a Canon 5 lépcsős optikai képstabilizátorával rendelkezik, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy kreatív határaikat feszegethessék, miközben az objektívek kiváló minőségű képeket készítenek, mindezt állvány nélkül. Az RF 70-200 mm F4L IS USM Dual Nano USM-mel és akár 7,5 fokozatú képstabilizátorral büszkélkedhet, ha az új Canon EOS R5 és EOS R6 fényképezőgépekkel együtt használjuk, miáltal éles, fókuszált képeket készíthetünk intenzív ütemben - gyenge fényviszonyok mellett is. A Dual Nano USM segítségével az RF 70-200 mm F4L IS USM hihetetlen szintű folyamatos fókuszálást is kínál, lehetővé téve a videósok számára, hogy szinte teljes csendben készítsék felvételeiket.

Az RF 50 mm F1.8 STM az akár 7 fokozatú képstabilizáció előnyeit is élvezi, ha az EOS R5 vagy az EOS R6 fényképezőgépekkel együtt használjuk. Továbbá STM-mel is rendelkezik a kifogástalan AF-teljesítmény érdekében, amely a lelkes videósok számára számos új fényképezési mód kipróbálására kínál lehetőséget, miközben szinte csendes, egyenletes minőségben készíthetik felvételeiket.

A praktikus szempontok szem előtt tartásával készült termék
Az RF 50 mm F1.8 STM modellt újraterveztük annak érdekében, hogy a fotósok kényelmesen rögzíthessék felvételeiket.  A modell kifinomult és diszkrét, kattanásmentes kombinált fókusz és objektív vezérlő gyűrűt tartalmaz, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy intuitív módon kezelhessék a fényképezőgépet és a fókuszbeállításokat, miközben a témát figyelik.

Az RF 70-200 mm F4L IS USM modell maximális praktikusságot kínál a szabadban történő használatra, fluor bevonattal, valamint por- és ütésállósággal. A Canon L-sorozatú objektívjeinél tapasztalt kiváló tartósság és robusztusság növelése érdekében az RF 70-200mm F4L IS USM hővédő bevonattal, valamint por- és vízálló kivitellel rendelkezik, így használata különösen meleg és hideg időjárási körülmények között is ajánlott.

További információkat a Canon RF típusú objektív-kínálatáról, beleértve az újonnan bevezetett RF 50mm F1.8 STM és RF 70-200mm F4L IS USM típusokat is, a lentielérhetőségen talál:

https://www.canon.hu/lenses/rf-50mm-f1-8-stm/

https://www.canon.hu/lenses/rf-70-200mm-f4-is-usm-lens/

RF 50 mm F1.8 STM Főbb jellemzők:
•    STM motor
•    Széles f/1,8 rekesz
•    Aszférikus lencse elem
•    RF foglalat
•    Super Spectra bevonat
•    Fókusz / objektív vezérlő gyűrű

RF 70-200mm F4L IS USM Főbb jellemzők:
•    f/4 állandó maximális rekeszérték
•    Dual Nano USM fókuszmotor
•    L sorozatú minőség
•    UD elemek és ASC bevonatok
•    5 fokozatú optikai képstabilizátor és 7,5 lépéses kombinált IS, ha az EOS R5 és az EOS R6 elemekkel együtt használják
•    Por- és vízálló tömítések
•    Objektív vezérlő gyűrűA Canon „kicsi, de erős”,új
ML-105 EF modellje sötétben is kiváló képeket készít

Budapest, Magyarország, 2020. november 4. - A Canon Europe a mai napon bejelentette az ML-105 EF típusú, nagy teljesítményű, multifunkciós kamera megjelenését, amely sötétben 2,07 megapixeles felbontású felvételeket képes készíteni. Az Emmy-díjas ME20F-SH típus sikerére alapozva a Canon új ML-105 EF modellje gyenge fényviszonyok mellett ugyanolyan teljesítményre képes kisebb és könnyebb kameratestben, amely ily módon ideális „megfigyelő kamerává” teszi ezt a modellt. A diszkrét kameratestet robusztus felépítés erősíti meg, amely ütés-, por- és vízálló, és ellenáll a szélsőséges éghajlati viszonyoknak is. Az ML-105 EF készüléket - négy modellváltozat egyikét - úgy tervezték, hogy az tökéletesen illeszkedjen a már meglévő rendszerekhez. A kamera SDI csatlakozóval és a Canon EF foglalat kínálta előnyökkel rendelkezik, ezáltal nagyobb objektív-választékot biztosítva a rendszerépítők számára igényeik kielégítésére.

Gyenge fényviszonyok mellett is kiváló teljesítmény
Az ML-105 EF készülék 4 milliós ISO-érzékenységgel, elképesztően jó fényérzékenységet biztosít gyenge fényviszonyok mellett kevesebb, mint 0,0005 lux fényerővel megvilágított tárgyak rögzítéséhez. A 2,07 megapixeles, teljes képmezős, 35 mm-es CMOS-érzékelő szinte teljes sötétségben is éles képeket készít, alacsony zajszint mellett. E funkciónak köszönhetően az ML-105 EF ideális éles képek készítéséhez, akár éjszaka is, például vadon élő állatokról szóló dokumentumfilmek készítése vagy kritikus fontosságú megfigyelés szükségessége esetén.

Kompakt és masszív
A kicsi, mégis robusztus ML-105 EF kamera mindössze 800 grammot nyom, és körülbelül 76 x 76 x 112 mm méretű, így korszerű, hordozható megoldást kínál, amely drónokra vagy járművekre is kényelmesen felszerelhető, s így dinamikusabb és rugalmasabb lehetőségeket kínál a videokészítéshez. Kompakt kialakítása révén 50%-kal kisebb és 30%-kal könnyebb, mint a nagyra értékelt ME20F-SH modell. Víz- és porálló kialakításával ez a zsebben is hordható kamera száraz sivatagban és esőáztatta tájakon egyaránt kényelmesen használható, miközben képes ellenállni akár -20 °C és +50 °C közötti hőmérsékletnek is, valamint rezgés- és ütésálló kialakítású.Ezen kívül az ML-105 EF tartós kivitelű ODU csatlakozóval rendelkezik azon esetekre, amikor nagyon fontos szempont a kamera gyors összecsomagolása és a kábelek kihúzása.Rugalmasság
Az EF foglalat lehetővé teszi, hogy az ML-105 EF tökéletesen illeszkedjen a szokásos munkafolyamatokba, és a felhasználók számára teljes objektív-választékot kínál igényeik kielégítésére. Különösen távoli tárgyak megörökítéséhez hasznos ez a kompakt kamera, amely ideális a Canon kiváló EF teleobjektívjeihez olyan megoldásoknál, amelyeknél gyenge fényviszonyok mellett tudunk több száz méterre lévő tárgyakat lefényképezni. A sokoldalúságot szem előtt tartva az ML-105 EF számos más gyártótól származó szűrővel kompatibilis, beleértve az IR Cut szűrőt, a Band Pass szűrőt, az IR Pass szűrőt és az ND szűrőt, hogy minden helyzetben egyformán kiváló képminőséget érhessünk el. Ez a modell SDI csatlakozóval - a leggyakrabban használt video kimeneti interfésszel - rendelkezik, hogy könnyedén integrálható legyen a meglévő infrastruktúrába.

A hatótávolság megerősítése
Az ML-105 EF típus mellett három másik könnyű súlyú kamera csatlakozik a Canon kínálatához; ezek az ML-100 EF, az ML-100 M58 és az ML-105 M58. A még jobb hordozhatóság érdekében minden modell modern, illetve kompaktabb helyigénnyel bír, mint a díjnyertes ME20F-SH. Az ML-100 EF és az ML-100 M58 modellek kombinált CoaXPress kábellel és Canon EF foglalattal rendelkeznek, illetve General M58 foglalattal egyaránt használhatók. Az ML-105 M58 modell SDI-csatlakozóval rendelkezik, miközben a General M58 foglalattal is használható.

További információkkalkésőbb tudunk szolgálni.

ML-105 EF Főbb jellemzők:
•    Gyenge fényviszonyok mellett is lenyűgöző felvételek készítése: 4 milliós ISO-érzékenységgel készít felvételeket olyan környezetekben, amelyek mindössze 0,0005 lux minimális fényerővel rendelkeznek.
•    Kicsi és kompakt: a kamera mérete 76 mm x 76 mm x 112 mm, súlya pedig 800 gramm
•    Robusztus és megbízható: por-, ütés-, rezgés- és vízálló, és -20 °C és 50 °C között ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek is
•    Kompatibilis az EF objektívek széles választékával: az EF objektívek széles választékával kompatibilis az EF foglalatnak köszönhetően
•    Zökkenőmentes munkafolyamat: integrálható a meglévő videórendszerekbe az SDI-csatlakozónak köszönhetően
•    Nagy felbontás: Full HD felbontás, 1080p video funkcióval
•    Kiemelkedő képminőség: 2,07 megapixeles, teljes képmezős, 35 mm-es CMOS-érzékelő nagy dinamikatartományt kínál    


Nyomtatás