Fotós hírek

HP Retail Photo Solutions tecnológia

A HP ma már nemcsak az otthoni nyomtatók élvonalbeli szállítójaként, hanem a kiskereskedelmi fotóelőhívó piac szereplőjeként is jól ismert a technológiai ágazatban. A vállalat a mai napon Magyarországon is bemutatta a professzionális kiskereskedelmi fénykép előhívó berendezését, a HP Retail Photo Solutions-t. A szolgáltatás először a Media Markt és Saturn áruházakban válik elérhetővé.

Az elmúlt néhány év alatt a képalkotás komoly fejlődésen ment keresztül. Az analóg technika helyét átvette a digitális képalkotás, mely gyorsabb, időtakarékosabb és költséghatékonyabb megoldásokat kínál, és amit a szabadsága és egyszerűsége miatt egyre többen választanak.  Az ügyfelek egyre kreatívabbak, és a hagyományos 0x15 cm-es fotók már nem elégítik ki igényeiket. „Fontos, hogy megfeleljünk az új követelményeknek és a digitális nyomtatási szolgáltatások széles körével álljunk ügyfeleink rendelkezésére. A fotókioszkkal ellátott üzletekben az ügyfelek maguk nyomtathatják ki digitális adathordozóról fotóikat és akár kreatív megoldásokat is alkalmazhatnak a kivitelezésnél” - tájékoztat Dr. Czinege László, a HP Magyarország vezérigazgató-helyettese, a Képalkotási és Nyomtatási Divízió igazgatója.

A digitális előhívók egyértelmű előnyei közé sorolható továbbá, hogy az analóg technikához képest sokkal környezetbarátabb megoldások, hiszen a fotók kinyomtatásához semmilyen vegyszerre, kemikáliára nincsen szükség. A HP fotókioszk megoldása mindezek felett a fotó-és képalkotási iparág európai „Oscar-díját” is magáénak tudhatja, 2007-ben a legjobb fotókioszk címmel bekerült a TIPA (Technical Image Press Association) díjas termékek sorába.

A HP Photosmart PE1000 Express Station jelenleg az egyetlen Magyarországon működő tintasugaras technológiára épülő önkiszolgáló fotóelőhívó rendszer. Az expressz előhívó rendkívül egyszerűen használható kezelőfelületének köszönhetően a vásárló saját maga, eladói segítség nélkül „hivathatja elő” fotóit, melyeket azonnal, hihetetlenül rövid időn belül kézhez is vehet. Az első nyomat általában 25 másodpercen belül készül el, ezt követően 5-5 másodpercre van szükség a további képek nyomtatásához, ami összesen 700 nyomat/óra sebességet jelent. Ráadásul a tökéletes minőségű fotók színtartósságát a HP akár 200 évig is garantálja!

A HP Photosmart Studio a kreatív lehetőségek egész tárházát nyújtja a felhasználók számára. A vásárlók a hagyományos 10x15-ös mérettől egészen a 60x90 cm-es plakátig, a legkülönbözőbb méretekben nyomtathatják ki fotóikat. Továbbá a digitális technológiának köszönhetően számtalan kreatív funkció közül választhatnak, úgy mint egyedi fotós naptárak készítése, fotóalbumok, üdvözlő kártyák szerkesztése és nyomtatása.

Nyomtatás