Fotós hírek

EOS 500D

 

 

Amstelveen, Hollandia, 2009. március 25.: A Canon bejelentette az új 15,1 megapixeles EOS 500D fényképezőgép forgalomba hozatalát, amely kiváló jellemzőkkel és funkciókkal igyekszik majd elnyerni a fotósok rajongását. A Canon a tavalyi év során - 2008 szeptemberében - hozta forgalomba első, videókat is készítő EOS fényképezőgépét, az EOS 5D Mark II-t. A most bejelentett kompakt és könnyű kialakítású digitális tükörreflexes modell szintén biztosítja a felhasználóknak a teljes méretű nagyfelbontású (HD) videofelvételeket is.

Az EOS 500D fényképezőgép 15,1 megapixeles APS-C CMOS képérzékelővel rendelkezik, amely részletgazdag, hatalmas méretekben kinyomtatható képek készítését teszi lehetővé. A gyenge fényviszonyok esetére az EOS 500D ISO érzékenysége 3200-ig állítható, ez azonban kibővíthető akár 12800-ra is, így a felhasználó a leggyengébb fényben is készíthet megfelelő minőségű felvételeket. A kiváló zajcsökkentési jellemzőket a DIGIC 4 processzor biztosítja.
Az EOS 500D vadonatúj funkciója lehetővé teszi a fotózás iránt rajongók számára, hogy egy új perspektívából is megörökíthessék a világot maguk körül. A kiváló minőségű fotók mellett a géppel most nagyfelbontású HD 1080P videók is készíthetők. A hosszabb felvételek készítésénél a felhasználó választhatja a 720P vagy VGA felbontást is helytakarékossági célból. A beépített HDMI kimenet lehetővé teszi a fotók és videófelvételek azonnali megtekintését kompatibilis HDTV-n.


Részletgazdagság
A felvételek a 3.0”-os Clear View LCD képernyőn tekinthetők meg. A 920 000 képpontból felépülő képernyő először az 5D Mark II gépben jelent meg, melynek segítségével megjeleníthetők az elkészült felvételek, ellenőrizhető az élesség és kezelhető az EOS menürendszer. Az Élőkép módban különleges szögekből is készíthetők felvételek, és használhatók a kontraszt alapú és Arcfelismerés autofókusz funkciók. Ezeknek köszönhetően a kompakt fényképezőgépekből jól ismert autofókusz funkció úgy használható, hogy közben a kép valós időben követhető az LCD képernyőn.

Gyors képfeldolgozás, gyors élességállítás
A DIGIC 4 processzor segítségével 3,4 kép/mp-es sebességű sorozatfelvételek készíthetők, akár 170 JPEG  felvételig egy sorozatban. A nagy lefedésű autofókusz rendszer 9 egyedi érzékelőt használ, köztük egy kereszt típusú középső pontot, amely akár f/2.8 objektívekhez is használható, és ennek segítségével gyors egymásutánban készíthetők kiváló minőségű felvételek.
A DIGIC 4 a CMOS képérzékelővel együttműködve végzi a zajcsökkentési műveleteket, és a 14 bites képfeldolgozással finom árnyalatokat és természetes színeket hoz létre a képen. Ezenkívül a DIGIC 4 felelős a gyors indítási időért és az elkészült felvételek szinte azonnali megjelenítéséért az LCD képernyőn.

Megkülönböztetett EOS minőség
A kompakt, könnyű váz ellenére az EOS 500D fényképezőgép az EOS rendszer minden elemét tartalmazza. A gép jellemzői és funkciói, többek között a nagy fényerejű kereső és az intuitív EOS menürendszer, világszínvonalú felhasználói élményt nyújtanak a fotós számára.


A képminőséget az EOS Integrált Tisztítási Rendszer őrzi, amely csökkenti a lerakódó por mennyiségét, valamint taszítja és eltávolítja a port a képérzékelőről. A makacs porszemek nyomai a képhez hozzáfűzhető Portérkép segítségével később a Digital Photo Professional szoftverrel eltávolíthatók.

A Digital Photo Professional egy, a RAW formátumú képek szerkesztését is lehetővé tévő szoftvercsomag, olyan funkciókkal, mint körbevágás, ellenőrzés, bélyegző, valamint a fényerő, a fehér-egyensúly és a Képstílus módosítása. A szoftvercsomag része az EOS Utility és a Képstílus szerkesztő is.

A fényképezőgép kompatibilis a Canon EF és EF-S objektívek és az EX-sorozatú Speedlite vakuk teljes választékával, többek között a kivételesen kompakt, nagy teljesítményű, vadonatúj Speedlite 270EX vakuval, amely indirekt és zoom vakufejet tartalmaz, és 2 db AA méretű elemről működik. Az így összeállítható képalkotási rendszer igazán egyedülálló a maga nemében.

“Az EOS 500D tovább emeli a mai digitális fényképezőgépek színvonalát, és a fényképezés mellett már nagyfelbontású HD videók is készíthetők vele. A fotózás iránt rajongók a jelentősebb pillanatokat ezért mától még több kreativitással örökíthetik meg.” - mondta Rainer Fuehres, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője.
A Canon fényképezőgépeket használók bejelentkezhetnek a CANON iMAGE GATEWAY  szolgáltatásra, amely hozzáférést nyújt a legújabb EOS információkhoz, frissítésekhez, és exkluzív EOS tartalmakhoz, de olyan eszközöket is biztosít, amelyekkel a felhasználók saját videó podcastokat hozhatnak létre, és az interneten bemutathatják felvételeiket.

A főbb jellemzők röviden:
-    15,1 megapixeles, APS-C méretű CMOS képérzékelő
-    Teljes HD minőségű videófelvételek, HDMI kimenet a felvételek HDTV-n történő megtekintéséhez
-    ISO 100-3200 érzékenység (12800-ig bővíthető)
-    3,4 kép/mp-es sorozatfelvételek
-    Akár 170 nagy méretű JPEG felvétel egy sorozatban
-    3.0”-os ClearView LCD kijelző Élőkép móddal
-    9 pontos, nagy lefedésű AF, kereszt típusú középső ponttal
-    Nagysebességű DIGIC 4 processzor, kiváló képminőség
-    EOS Integrált Tisztítási Rendszer
-    Teljes kompatibilitás a Canon EF és EF-S objektívekkel, valamint az EX-sorozatú Speedlite vakukkal, többek között az új 270EX, TS-E17, TS-E24 modellekkel


Nyomtatás