Fotós hírek

PIXMA Pro9000 Mark II

Hollandia, Amstelveen, 2009. március 25 A mai naptól kapható a Canon új PIXMA Pro9000 Mark II fotónyomtatója, amellyel professzionális minőségű A3+ és 14” széles fotónyomatok készíthetők. A PIXMA Pro9000 utódjaként a PIXMA Pro9000 Mark II további fejlesztéseket tartalmaz, gyorsabb és jobb minőségű fekete-fehér nyomtatásra képes, többféle nyomathordozóval használható, és tartalmazza az új Környezeti fény korrekció funkciót is.

Galéria és portfolió fotók nyomtatása
A Canon képalkotási technológiáinak kihasználásával a PIXMA Pro9000 Mark II élénken vibráló, professzionális minőségű nyomatokat készít. Az alapnyomtatási sebesség monokróm nyomtatásnál most a korábbinál háromszor gyorsabb , a pontos színreprodukciót a nagy színtartomány egészében a nyolcszínű ChromaLife100 tintarendszer biztosítja, színenként független tintákkal. A csatornánként 16 bites nyomtatás és a 276 milliárd különböző előállítható szín finom árnyalatok létrehozását teszi lehetővé.

A Canon FINE nyomtatófej nagy pontossággal helyezi el az apró 2 pl-es tintacseppeket. A hulladék mennyisége is csökkent azzal, hogy a PIXMA Pro9000 Mark II színenként cserélhető tintatartályokat használ.

Nyomathordozó minden esetre
A PIXMA Pro9000 Mark II a nyomathordozók igen nagy választékára képes nyomtatni. A Canon saját hordozói között találhatók fényes, félfényes, és matt fotópapírok, és különböző művészi hatású papírok. A felhasználó a
PIXMA Pro9000 Mark II nyomtatóba speciális nyomathordozókat is adagolhat – például Baryta típusokat, vásznat, és számos eltérő művészi hatású papírt olyan gyártóktól, mint a Canson, a Hahnemühle, az Innova, a PCM Takeo és a Pictorico. Az egyenes utas papíradagolási lehetőség biztosítja, hogy még az 1,2 mm vastag nyomathordozók is gyűrődés és hajtás nélkül áthaladnak a nyomtatón.

Precíziós színvezérlés
A PIXMA Pro9000 Mark II nyomtatóhoz jár az Easy-PhotoPrint Pro szoftver , amely egy beépülő modul az Adobe Photoshop, Canon Digital Photo Professional és a csomagban lévő Adobe Photoshop Elements 6 programhoz. Az Easy-PhotoPrint Pro szoftverrel kötegelt nyomtatás végezhető a Photoshop vagy Digital Photo Professional programokból, és leegyszerűsíti a nyomtatás műveletét azzal, hogy a beállítások egyetlen képernyőn elérhetők. A Digital Photo Professional szoftver esetén a beépülő modul lehetővé teszi a Canon EOS fotósok számára, hogy közvetlenül nyomtassanak RAW fájlokat köztes formátumok használata nélkül. Más D-SLR fényképezőgépek használatakor a RAW fájlok az Adobe Photoshop Elements programmal konvertálhatók és kinyomtathatók.

A PIXMA Pro9000 Mark II új funkciója a Környezeti fény korrekció, amely a Canon Kyuanos technológiáját használja . A felhasználó kiválaszthatja, hogy milyen megvilágításban lesz bemutatva a kinyomtatni kívánt fotó; ezután a nyomtató a nyomat színeit automatikusan úgy módosítja, hogy az eredmény a fotós elvárásainak a lehető legjobban megfeleljen.
„A komoly fotósok azt szeretnék, ha fotónyomataik jól mutatnának, bárhová is kerüljenek. A PIXMA Pro9000 Mark II teljes körű megoldást kínál erre az igényre.” -mondta Rainer Fuehres, a Canon Consumer Imaging, Europe vezetője.

Főbb jellemzők: PIXMA Pro9000 Mark II
·    A3+ és 14” széles formátumú professzionális tintasugaras nyomtató
·    4800 x 2400 dpi felbontás, 2 pl-es tintacseppek, és FINE nyomtatófej
·    8-színű ChromaLife100 tintarendszer színenként cserélhető tintákkal
·    Canon és más gyártmányú nyomathordozók támogatása
·    Mellékelt Adobe Photoshop Elements 6 szoftver és Canon Easy-PhotoPrint Pro beépülő modul
·    Környezeti fény korrekció funkció
·    Csatornánként 16 bites fotónyomtatás
·    PictBridge kompatibilitás az önálló használathoz
·    DVD/CD nyomtatás


Technológiai ismertető
FINE kazetták és színenként cserélhető tinták
A Canon szabadalmaztatott FINE félvezető-gyártási technológiája szokatlanul nagyszámú és sűrűn elhelyezkedő fúvókákkal ellátott nyomtatófejeket használ az 1 vagy 2 pikoliteres tintacseppek papírra juttatására. Ezzel a Canon PIXMA tintasugaras nyomtatók igen gyors nyomtatási sebességet érnek el, és szinte teljesen szemcsementes, fotólabor minőségű képet nyomtatnak még a normál Standard módban is.

A modelltől függően a PIXMA nyomtatók vagy FINE kazettát, vagy a Canon színenként cserélhető tintákból álló rendszerét használják. A maximális kényelem érdekében a FINE kazetták tartalmazzák a tintát és a nyomtatófejet is, és pár másodperc alatt cserélhetők. A FINE kazetták ráadásul kivételesen gyors nyomtatást tesznek lehetővé. A színenként cserélhető tintákból álló rendszer 8 külön tintatartályt alkalmaz; ezért bármelyik kifogyott szín bármikor cserélhető, és a vesztesség is minimális szinten marad.

Canon nyomathordozók
A Canon fotópapírok teljes választékát kínálja, mindegyik kiváló minőségű és kedvező áron kapható. A fényes, félfényes és matt papírokon kívül kaphatók nagyfelbontású fotópapírok, fotócímkék és művészi hatású papírok, 10x15 cm és A3+ közötti méretekben. 

ChromaLife100
A Canon ChromaLife100 rendszerével olyan fotónyomatok készíthetők, amelyek élénk színűek és újszerűek maradnak akár 100 évig is. A ChromaLife100 rendszer a csodaszép, hosszú élettartamú nyomatokat a FINE technológia, a Canon fotópapírok és a festékalapú tinták segítségével hozza létre. Albumban tárolva akár 100 éves élettartam is elérhető a PT-101, PR-201, PP-201, SG-201 és GP-501 esetén. További információkat a következő honlapon talál: http://www.canon-europe.com/chromalife100

Kyuanos
A Canon Kyuanos CMS (színkezelési rendszer) technológiája növeli a kompatibilitást a be- és kimeneti eszközök között a színkezelés területén, és ezzel lehetővé teszi az automatikus és pontos színillesztést. További információkat a
következő honlapon talál: http://www.canon.com/technology/canon_tech/explanation/color_management.html

Nyomtatás