Fotós hírek

Olympus E-620: minden tudásunk egyben

 

 

2009 február 24. – A világ legkisebb és legkönnyebb, beépített képstabilizátorral rendelkező, kreativitásra hangolt digitális tükörreflexes fényképezőgépe megérkezett! Az új Olympus E-620 a profik számára elengedhetetlen technikai kifinomultságot a hobbifotósoknak kedvező egyszerűen kezelhető funkciókkal ötvözi.

Ennek eredményeként az ambíciózus fotósok magasabb szintre emelhetik kreativitásukat. Az egyedi 7-pontos dupla pontosságú AF rendszerrel az E-620 kiváló élességállítást, míg a nagysebességű Live MOS szenzor segítségével nagyszerű, 12.3 megapixel felbontást biztosít. Mindemellett a felvételek megkomponálása sem okozhat gondot – köszönhetően az Élőkép technológiának és a bármely szögből jól látható 6.9cm/2.7” HyperCrystal III LCD kijelzőnek. A fényképezőgépbe épített művészi szűrők a fotós számára egy gombnyomással alkalmazható stílusos effekteket nyújtanak. Az E-620 mindent tud, ami az Olympus NégyHarmad szabványú digitális tükörreflexes fényképezőgépeket naggyá teszi -  az E-System új tagja kiváló kreativitás támogatásában és technikai megoldásokban egyaránt. A piaci megjelenés 2009 április végén várható  € 699 fogyasztói ártól (váz).

Maga a kreativitás
Az E-620 ösztönzi a kreativitást – így hozza elő a fotósból a művészt. Új felvételi funkcióinak segítségével számítógép és speciális szoftver használata nélkül a legkülönfélébb stílusú felvételek készíthetők.A használni kívánt szűrők hatása már a komponálás során látható a kijelzőn. Az E-30-nál megismert módon a művészi szűrők hat különböző, egyedi  hangulatot biztosító felvételi módot kínálnak. Harsány, intenzív, színes képeket szeretnénk? Válasszuk a Pop Art szűrőt. Ugyancsak egyedi hangulatot kelthetünk a többi - Pin Hole, Lágy fókusz, Halvány és világos szín, Világos tónus és Szemcsés film szűrők használatával is. Más jellegű művészi hatást érünk el a Multi-expozíció alkalmazásával: az Élőkép segítségével két képet szuperponálhatunk felvétel módban, illetve akár három, előzetesen RAW formátumban mentett képet szerkesztés módban. A Multi-képméretarány funkció lehetővé teszi a leginkább megfelelő képkivágás kiválasztását négy különböző képméretarány – 4:3 (standard), 3:2 (35mm-es kisfilmes képarány), 6:6 (középformátum), illetve 16:9 (szélesképernyős) – közül.

Az E-620 elegáns kivitele és a benne található korszerű technológia egyaránt inspirálják a kreativitást. A beépített képstabilizátor a felvételi körülményektől és a fókusztávolságtól függetlenül éles képeket garantál. Érzékenysége 4 FÉ-lépésnek felel meg, mely a legtöbb esetben elég kitarthatóságot biztosít, így szükségtelenné teszi állvány használatát. A szinte bármilyen irányból jól látható 6.9cm/2.7” méretű HyperCrystal III LCD 176° látószögének segítségével eddig ismeretlen perspektívákból készíthet képeket – például egy bogár szemszögéből! A fényképezőgép kontraszt AF* és Élőkép funkcióinak köszönhetően a kijelzővel történő komponálás minden eddiginél pontosabb eredményt hozhat. Tökéletes fényviszonyok érhetők el az elsőként az E-3 modellnél alkalmazott legfeljebb három különálló, vezeték nélküli vakucsoport vezérlés funkció használatával. Portréfotózáshoz nagy segítséget nyújt a kényelmes HLD-5 akkumulátortartó-markolat, mely kiegészítő áramforrásként támogatja az elhúzódó fotózásokat. Az E-620 lehetőségeinek csak a fotós képzelete szab határt.

Mindenből a legjobbat
Egy kreativitást támogató fényképezőgép csak tökéletesen funkcionális lehet – és az E-620 ebben sem okoz csalódást. A fényképezőgép egyik legizgalmasabb jellemzője az új 7-pontos dupla pontosságú AF, melynek hét mérési pontja közül öt keresztszenzor típusú. Az Olympus a professzionális E-3 autofókusz technológiájának kifejlesztése fényképek ezreinek összehasonlításával és professzionális fotósok megkérdezésével zajlott. Ez a technológia került átszabásra a hobbifotósok igényeinek megfelelően: az öt mérési pontot vízszintes és függőleges szenzorvonalak határozzák meg. Az így mért adatok alapján végzett élességállítás nagy pontosságot és tűéles képeket eredményez. Mindemellett az AF kifejezetten a Supersonic Wave Drive (SWD) rendszerű objektívekkel való tökéletes együttműködésre lett hangolva. Az E-620 modellel a hibás fókusztávolság-mérés a múlté.A lenyűgöző AF mellett az E-620 a 12.3 megapixel felbontású Live MOS szenzorral és a legfejlettebb TruePic III+ processzorral hódít – segítségükkel minden kép kristálytiszta, még az elképesztő 4 fps sebességgel készült képek is. A komponáláshoz a kijelzőt nem szívesen használók számára a nagyszerű,  95% látómezőt és 0.96x nagyítást biztosító optikai kereső áll rendelkezésre. Az élénk és valósághű színeket az automatikus fehéregyensúly beállítással érhetjük el.

Veled tart és azt teszi, amit szeretnél
A NégyHarmad technológia egyik nagy előnye tökéletesen érzékelhető az E-620 modell esetén: a gép kompakt és könnyű, így bárhová elvihetjük magunkkal. Kézben tartva kifejezetten kényelmes – az ergonómikus markolatnak köszönhetően. A por hatásai ellen az Olympus által kifejlesztett Supersonic Wave Filter rendszer nyújt védelmet – mely ráadásul a leghatékonyabb pormentesítő rendszer a digitális fényképezőgépek piacán. Az éjszakai fotózáshoz a világító jelöléssel ellátott gombok nyújtanak értékes segítséget.Az Olympus E-620 közel az összes E-System kiegészítővel és tartozékkal bővíthető – például 33 objektívvel és különböző vakurendszerekkel. Az Olympus új, robusztus vakutartói – mint például az FL-BK04 – maximális rugalmasságot és jó fényviszonyok megteremtésének lehetőségét biztosítják minden derítést igénylő helyzetben. Nem jelenthet problémát két vaku használata sem: a praktikus FL-BKM03 vakutartóval bármilyen standard vaku, illetve az STF-22 kettős vakuszett is alkalmazható. Az E-620 víz alatti fotózáshoz is használható az Olympus új PT-E06 vízalatti tokjával - 40m mélységig.

E modellben minden megtalálható, ami a kreativitást szem előtt tartva elképzelhető egy digitális tükörreflexes fényképezőgépben. Élvezhetjük vele az Olympus E-System minden előnyét – például a Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszert, az Élőkép, vagy akár a Művészi szűrő funkciókat. Keresse az új E-620 modellt a boltokban 2009 április végétől,  600 €ur-os  (váz) fogyasztói áron.

Olympus E-620 digitális tükkörreflexes fényképezőgép – fő jellemzők:

Kreativitás
·    Művészi szűrők, multi-expozíció, vezeték nélküli vakuvezérlés, multi-képméretarány
·    Kényelmes Élőkép funkció a nagysebességű kontraszt AF jóvoltából
·    Bármilyen szögben forgatható 6.9cm/2.7” méretű HyperCrystal III LCD-kijelző
·    12.3 megapixel felbontású Live MOS képalkotó szenzor
Funkcionalitás
·    Beépített képstabilizátor legfeljebb 4 FÉ-lépés hatékonysággal
·    7 pontos dupla pontosságú automatikus élességállítás (5 keresztszenzor)
·    Optikai kereső kb. 95% látómezővel, illetve kb. 0.96x nagyítással
Hordozhatóság
·    Könnyű és kisméretű kivitel

Az Olympus E-620 további jellemzői:
·    Multi-expozíció funkció, mely az LCD-kijelzőn jeleníti meg az aktuális nézetet az előzőleg felvett képre vetítve
·    Automatikus árnyalás-kompenzáció a csúcsfények és árnyékok elkerülésére
·    Arcfelismerő és árnyékkompenzáció technológia
·    Automatikus fehéregyensúly-vezérlés
·    Beállítás előnézet teszi lehetővé a különböző beállítások eredményeinek összehasonlítását a tényleges kép felvétele előtt
·    Megbízható Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer
·    Beépített vaku (GN12) vezérlő funkcióval a nem a fényképezőgépre szerelt vezeték nélküli vaku szinkronizálásához
·    Vezeték nélküli vakuvezérlés legfeljebb 3 különálló vakucsoporthoz (külön kioldó az Olympus FL-50R és FL-36R vakuegységekhez)
·    Sokoldalú ISO, fehéregyensúly, expozíció és derítési üzemmód sorozat funkciók
·    NégyHarmad szabvány
·    Világító gombjelölések
·    Ergonomikus felépítésű váz, kezelőszervek és felhasználói felület az egyszerű kezelhetőségért
·    Egyénileg testreszabható AE/AF rögzítés funkció
·    ISO 100-3200 érzékenység
·    Nagysebességű USB 2.0 interfész
·    Nagysebességű adatírás és veszteségmentes RAW tömörítés a gyors feldolgozásért
·    Egyidejű RAW és JPEG formátumú mentés
·    29 expozíció-vezérlési program (5 expozíció-vezérlési üzemmód, 5 kreatív üzemmód, 13 jelenetválasztás, 6 művészi szűrő)
·    Széles dinamikatartomány az erősen megvilágított részeken
·    Dupla memóriakártya nyílás CompactFlash és xD-Picture Card memóriakártyák számára (UDMA nagysebességű CF és Microdrive memóriakártya támogatással)

Az Olympus E-620 az alábbi összeállításokban kapható:
·    Olympus E-620 objektív kit
(E-620 váz ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 objektívvel)
·    Olympus E-620 dupla zoom kit
(E-620 váz ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 és ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6 objektívvel)
·    Olympus E-620 fix fókuszú objektív kit
(E-620 váz ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2.8 objektívvel)

Új kiegészítők:
·    HLD-5 markolat
·    FL-BK04 vakutartó
·    FL-BKM03 dupla vakutartó
·    PT-E06 víz alatti tok

*    A teljes kontraszt AF-funkció az új Olympus objektívekkel használható, beleértve a
ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm 1:4.0-5.6, ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6, ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6, ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2.8 fix fókuszú és a ZUIKO DIGITAL 14-54mm 1:2.8-3.5 II objektíveket is.

Nyomtatás