Fotós hírek

EIZO EasyPIX

Az Eizo Nanao Corporation bemutatta a szín-összehasonlításra kifejlesztett EIZO EasyPIX nevű eszközt, amely egy szabadalmazott szoftvert és EIZO EX1 szín-összehasonlító szenzort tartalmaz.

Az EIZO bejelentette amatőr fotósok számára kifejlesztett szín-összehasonlító eszközét

Az EIZO EasyPIX egyszerű és költségkímélő megoldás monitorok, fotók és online fotók közti szín-összehasonlításhoz

Budapest, 2008. október 17. – Az Eizo Nanao Corporation bemutatta a szín-összehasonlításra kifejlesztett EIZO EasyPIX nevű eszközt, amely egy szabadalmazott szoftvert és EIZO EX1 szín-összehasonlító szenzort tartalmaz.

Az EasyPIX amatőr fotósok számára nyújt költségkímélő megoldást professzionális fotók és online képek készítéséhez. Az EIZO által kifejlesztett EasyPIX az amatőr digitális fotózás egyre nagyobb népszerűségére válaszul, a monitorok, fotók és online fotók közti színeltérések korrigálására született.

Az EasyPIX szoftver három üzemmódban használható. A “Matching” üzemmódban a felhasználók a monitor színárnyalatát és fényerejét igazíthatják úgy, hogy a monitoron úgy jelenjen meg a kép, ahogy majd a fotópapíron fog. A “Viewing Photos” üzemmód a monitor színhőmérsékletét állítja be 5500 K-ra, mivel ez az a beállítás, amelyben a digitális kamerák a legtöbb esetben működnek. A “Web Viewing” üzemmódban a szoftver 6500 K-ra állítja a monitor színhőmérsékletét, így megtekinthetjük, hogy néznek majd ki fotóink a weblapokon.

Az EasyPIX szoftverrel és az EX1 szenzorral mindhárom módban kialakítható színprofil a monitor fényerejének igazításával. “Matching” üzemmódban a színprofilt egy fotóretusáló szoftver is észlelheti, így a nyomatok színei megegyeznek majd a monitoron szereplőkkel.

Az EasyPIX bizonyos FlexScan és ColorEdge LCD monitorokkal használható. A szoftver Macintosh OS X 10.3.9 valamint Windows XP (32-bit és 64-bit) és Vista (32-bit és 64-bit) operációs rendszerekkel kompatibilis.

Az EIZO-ról

Az Eizo Nanao Corporation a felsőkategóriás képi megjelenítő eszközök vezető gyártója a világon. A cég LCD monitorok széles skáláját kínálja. Termékeit kiemelkedő képminőség, hosszú távú megbízhatóság, és innovatív megoldások teszik az egész világon kereskedőházak, kórházak, hivatalok és design-stúdiók keresett típusaivá. Az EIZO központja Japánban található, és a világ több mint 50 országában tart fenn exkluzív képviseletet. Az EIZO monitorok magyarországi képviselete és kizárólagos disztribútora az Avnet Technology Solutions Kft. Az EIZO monitorokkal kapcsolatos hazai információkért kérjük, látogasson el a www.eizomonitor.hu weboldalra!

Nyomtatás