• Kezdőlap
  • Hírek
  • Nagyteljesítményű 22x zoomos nagylátószögű objektív egy bárhová magunkkal vihető kompaktban

            

Fotós hírek

Nagyteljesítményű 22x zoomos nagylátószögű objektív egy bárhová magunkkal vihető kompaktban

 

Új, all-in-one ultra zoom SP-610UZ kompakt az immáron tíz éve sikeres SP sorozatból

2011. Január 6, Hamburg – Az Olympus bemutatja az SP sorozat nagyteljesítményű és sokoldalú ultra zoom kompaktjainak legújabb tagját: az SP-610UZ fényképezőgépet. Ez a kifinomult gép minőségi funkciókat kínál és tökéletes megoldást jelent azok számára, akik a magasabb szintű fotózás kihívásait szeretnék kipróbálni. Kompakt kivitele ellenére a kompromisszum egyáltalán nem jellemzi az új fényképezőgépet: például objektívje 22x (28mm-616mm*) optikai zoomátfogást biztosít. Az SP-610UZ méltó az SP sorozat pedigréjéhez – azokhoz a kompaktokhoz, melyek ultrazoom teljesítményt és lenyűgöző képminőséget kínálnak. A funkciók között ráadásul megtaláljuk a 3D felvételi módot és a vezeték nélküli Eye-Fi memóriakártya-kompatibilitást. Mindezek mellett még egy dolog nem tűr kompromisszumot: az ár. Az SP-610UZ fekete színben, 59.990.- HUF áron, 2011 februárjától érhető el.

 

Az ultrazoom kompaktok új mércéje
Az Olympus állandó törekvése az all-in-one kompaktok folyamatos fejlesztése – és ez az SP-610UZ esetén sem történt másként. Természetesen megtalálhatjuk benne az SP sorozat erősségeit: a kifinomult, nagy zoom-átfogású, bárhová magunkkal vihető fényképezőgép minden jellemzőjét. Az SP-610UZ: élvezetes funkciók és kiváló képminőség egy kompakt testbe zárva. Igencsak hasznos és élvezetes jellemző az Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás (mely automatikus képfeltöltést biztosít számítógépre, illetve weboldalakra), az azonnal indítható HD videofelvétel és a nyolc Mágikus szűrő (az új Akvarell és Csillagfény szűrővel ). A szűrők nagy része – a kategóriában először – rendelkezésre áll fotók és videók felvétele esetén is. A 3D felvételi mód a három dimenzió lenyűgöző hatását kínálja a közelképektől a tájképekig. Ezekből a remek funkciókból egy valóban sokoldalúan használható fényképezőgép áll össze.

Extrém közelképek, extrém nagylátószögű panorámafotók
Az SP-610UZ nagyszerű képminőséget és különleges felvételeket biztosító kifinomult funkcióinak köszönhetően messze megelőzi vetélytársait. A 22x nagylátószögű zoomoptika által még több minden fér a képbe – vagy még közelebb lehetünk a történésekhez. Az Olympus TruePic III+ képprocesszor, 14 megapixel felbontás és a kettős képstabilizátor részletgazdag, elmosódástól mentes képeket, csodaszép színeket és alacsony képzajt kínálnak. A beépített panoráma, a kisállat felismerés, a továbbfejlesztett arcfelismerő és a követő AF funkciók csak egy kisebb válogatás az izgalmas automatikus felvételi módok között, melyek a képek és videók rögzítését könnyebbé és gondtalanná teszik. A 3” méretű LCD kijelzővel a kompozíció és az elkészült felvételek visszanézése egyszerűen végezhető.

Minőség kompromisszumok nélkül, igen kedvező áron
Az SP-610UZ fényképezőgépben többek között beépített vakut, beépített használati útmutatót, [ib] programot, képböngészés funkciót és SD memóriakártya kompatibilitást** találunk, valamint – ráadásul ezen az áron szinte hihetetlen módon – 22x zoomot. Kapható 59.990.- HUF áron, 2011 februárjától.

Az SP-610UP kiemelt jellemzői:


Képminőség:
•    22x optikai zoommal felszerelt nagylátószögű (28-616mm*) objektív fantasztikus közeli és csoportképekhez
•    TruePic III+ képprocesszor a kiváló színreprodukció és a kisebb képzaj érdekében
•    Kiváló minőségű 720p HD videofelvétel hangrögzítéssel
•    14 megapixel felbontás, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is
•    Kettős képstabilizátor a gyorsan mozgó témák bemozdulásmentes felvételéhez

Használhatóság:
•    Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás a képek weboldalakra, vagy számítógépre történő automatikus, vezeték nélküli feltöltéséhez
•    3” méretű, 230,000 képpont felbontású színes LCD kijelző a képek egyszerű megkomponáláshoz, és a felvételek élvezetes megjelenítéséhez
•    Kisállat felismerő funkció a kutyák, illetve macskák portréjának automatikus fotózásához
•    Továbbfejlesztett arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia az emberi arcok egyszerű kihangsúlyozásához
•    Intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz
•    Retus funkció a bőrhibák eltűntetéséhez
•    Témafüggő felvételi módok a speciális körülményeknek leginkább megfelelő beállítások automatikus kiválasztásával
(pl.: Tájkép, Éjszakai felvétel funkció)
•    Egyszerűen használható Live Wheel menü a módok és beállítások gyors kiválasztásához


Kreativitás és sokoldalúság:
•    3D felvételi mód háromdimenziós hatású képekkel
•    Mágikus szűrők a fotók és HD videofelvételek kreatív effektezéséhez:
Punk, Pop Art, Pin Hole, Rajz, Halszem, Halszem (csak fotókhoz), illetve az új Csillagfény (csak fotókhoz) és az Akvarell

További kiemelt funkciók

•    [ib] szoftver a felvételek böngészéséhez, rendszerezéséhez, illetve megtekintéséhez a szereplő, hely, terület és esemény alapján
•    HDMI TV csatlakozó – a fényképezőgép TV-n keresztül történő vezérléséhez
•    Panoráma funkció az egyszerűen kivitelezhető panorámafotózáshoz
•    SD memóriakártya (SDHC és SDXC kompatibilis)**
•    Beépített vaku
•    Beépített használati útmutató
•    USB töltés funkció

* 35mm ekvivalens.
** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye.

A részletes ismertető


3D felvétel mód (3D fotó)
Egy témát két látószögből rögzít, így (3D kompatibilis képernyőn) háromdimenziós hatást érhetünk el. Kétféle 3D mód közül választhatunk: manuális és automatikus. Mindkét módban a fényképezőgép jelzi, ha a fényképezőgépet az első kép elkészítése után át kell úsztatnunk vízszintesen a második felvétel pozíciójába. Automatikus beállításnál a második felvételi pozíciót elérve a felvétel automatikusan elkészül. A manuális üzemmód a 3D-ben jártas fotósok számára készült – ahol a fotós dönti el, melyik a megfelelő pozíció a második felvétel elkészítéséhez.

Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. A továbbfejlesztett arcfelismerő technológia akár 16 arc megkülönböztetésére képes.

Követő AF
E funkció a mozgó témát automatikusan követi és folyamatosan fókuszban tartja. Így a mozgás ellenére a kép bármikor optimálisan fókuszált és tökéletes expozíciójú lehet. Amennyiben a téma kimozog a látótérből, majd visszatér, a fényképezőgép felismeri, mint témát és tovább folytatja a követést.

Retus üzemmód
A retus üzemmód segítségével fotóalanyunk bőrhibáit, ráncait, illetve árnyékait tüntethetjük el – akár a kép elkészülte után is. A funkció felismeri az arcokat és a problémásnak ítélt részleteket automatikusan simábbnak, világosabbnak, így sokkal fiatalosabbnak mutatja.

Kettős képstabilizátor
A megkettőzött védelemnek köszönhetően a fényképezőgép mozgatásától, vagy a gyorsan mozgó témából adódó elmosódás teljes mértékben kiküszöbölhető. A speciális funkció nagy ISO értéket és a beépített gyro-szenzort használó, CCD-mozgatásra képes mechanikus képstabilizátort együttesen alkalmazza.

Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás
Az Eye-Fi memóriakártya segítségével az új fotók és HD videók automatikusan, vezeték nélküli kapcsolattal számógépre, illetve fotómegosztó weboldalakra kerülnek.

HD videofelvétel (720p High Definition)

A nagy felbontású (High-definition – HD) mozgóképfelvétel funkcióval készült filmek lenyűgöző minőségben jeleníthetők meg HD TV-készüléken. A HD videofelvétel 1280x720 képpont felbontással és másodpercenként 30 kép sebességgel készít MPEG-4 AVC/H.264 formátumú kisfilmeket.

i-Auto mód
Az “intelligens-Automatikus” üzemmód kifinomult automatikus szituációfelismerő rendszere a hat leginkább használt témát felismeri és a fényképezőgép beállításait automatikusan a témának leginkább megfelelőre hangolja.

[ib] szoftver
Az [ib] az Olympus legújabb fejlesztésű, integrált fotókereső és rendszerező szoftvere.  Általa a képek rendszerezhetők a rajtuk szereplő személy szerint (az új arcfelismerő technológia felhasználásával), helyszín szerint (a GPS alapú helymeghatározó funkciónak köszönhetően), illetve alkalom szerint.

Mágikus szűrők
Segítségükkel speciális effekteket használhatunk közvetlenül a fényképezőgépen:
Halszem (csak fotók): a halszem optika különleges hatását érhetjük el, mely teljesen új perspektívákat nyit meg a maga „körülölelő” felvételi képességével.
Pin Hole: csökkenti a periferikus fényt, mintha tűlyukon keresztül látnánk a képet. Ehhez adódik az egyedi színárnyalat, ami titokzatosságot sugalló stílust, vagy olyan portrékat eredményez, mintha elvesztünk volna egy másik dimenzióban vagy az űrben.
Pop Art: fokozza, erősebbé és élénkebbé teszi a színeket, melyekkel jobb hatású fotók készíthetőek, melyek a pop art stílus érzetét fejezik ki.
Punk: a képeket rózsaszín és fekete kontraszttal teszi élesebbé, ezzel punk stílus hatását kelti.
Rajz: olyan érzést kelt, mintha a témát egy művész csupán vonalakkal vázolta volna fel.
Lágy fókusz: lágy tónust, légies, másvilági hangulatot kölcsönöz a képeknek. Olyan megjelenést ad, mintha a képre mennyei fény borítana fátylat, a részleteket, mint például a hajat vagy virágszirmokat azonban nem tompítja.
Csillagfény (csak fotók): a tárgyakon megcsillanó fényt örökíti meg.
Akvarell: művészi varázslat, melynek köszönhetően a fotók lágy fénnyel körülölelt, vízfestékkel festett képekké változnak.

Kisállat felismerő funkció

Automatikusan ismer fel kutyákat, illetve macskákat (két különböző módban) és működik együtt az automatikus önkioldó funkcióval – így pontosan az a pillanat örökíthető meg, amikor kedvencünk a fényképezőgép felé fordul.

Képböngészés
E megjelenítés funkció segítségével a képek között dátum, téma, személy, illetve helyszín szerint kereshetünk.

Téma felvételi mód
A fotózni kívánt témának leginkább megfelelő felvételi mód kiválasztásával a téma – például tájkép, éjszaka, vízpart és hó, valamint kisállatok - fotózásához ideális beállítások automatikusan kerülnek megadásra.

Árnyékkompenzáló (SAT) technológia

A SAT technológia a sötét képterületek expozíciójának növelését végzi. Egy emberi szemhez hasonlóan működő szenzor a kompozíció sötét részeit (például egy fa árnyékát) meghatározza, majd a fényképezőgép az expozíció beállításait ennek megfelelően módosítja. Az eredmény egy még inkább valósághű és részletgazdag kép.

TruePic III+ képfeldolgozó processzor
Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb él-reprodukció) és a feldolgozási sebességet. Mindemellett a processzor által alkalmazható Mágikus szűrők felvételkészítés funkciók példátlan kreatív önkifejezést tesznek lehetővé.

Nyomtatás