• Kezdőlap
  • Hírek
  • Kimagasló teljesítmény, szemrevaló forma – új Canon teleobjektívek

            

Fotós hírek

Kimagasló teljesítmény, szemrevaló forma – új Canon teleobjektívek


EF 500mm F/4L IS II USM    EF 600mm F/4L IS II USM

Budapest, 2011. február 7. – A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a vezető EOS digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépekhez használható két új teleobjektívét, az EF 500mm F/4L IS II USM és az EF 600mm F/4L IS II USM modelleket. Az objektívek kialakítása megfelel a legigényesebb sport- és természetfotósok elvárásainak: mindkét modell kimagasló teljesítményt, minden esetben csúcsminőségű felvételeket, valamint hihetetlen mobilitást biztosít. A Canon 2010 augusztusában már bejelentette az objektívek fejlesztését, a prototípusokat pedig kiállította a kölni Photokina 2010 szakmai vásáron.


Az elismert EF 500mm F/4L IS USM és EF 600mm F/4L IS USM típusokat leváltó új modellek a Canon profiknak szánt L családjának tagjai, amelyek páratlan képminőséget biztosítsanak a felhasználók számára. Az objektívek a legjobb minőségű optikai elemekkel, illetve a Canon legújabb képstabilizáor (IS) technológiájával rendelkeznek. A magnézium ötvözetből és titánból készült alkatrészeknek köszönhetően az új modellek elődeiknél jelentősen könnyebbek és strapabíróbbak. Az EF 600mm F/4L IS II USM kategóriájának legkönnyebb objektíve1 – elődjéhez képest 27 százalékkal (1,4 kg) csökkent a tömege –, az EF 500mm F/4L IS II USM objektív esetében pedig 17 százalékos (680 g) a súlycsökkenés.

 


Kiváló teljesítmény, új szinten


A teljesen áttervezett objektívek 16 darab, 12 csoportba rendezett lencsetagból állnak. A két nagy teljesítményű, fluorittal bevont lencsetag használata – melynek gyártása terén a Canon több mint 40 év tapasztalattal rendelkezik – kimagasló felbontású, kontrasztos, minden területen részletgazdag képek készítését teszi lehetővé.


Az objektívek optikai elemei megkapták a Canon Super Spectra és SubWavelength Structure (SWC) bevonatot, amelyek hatékonyan csökkentik a szellemképek megjelenését és a becsillanást. Az objektív első és utolsó lencsetagjának külső felülete víztaszító fluoros bevonattal rendelkezik, amely a tisztább képek készítése érdekében taszítja a port és a szennyeződéseket, foltmentesen tartja az első lencsetagot, így a vízcseppek gyorsan leperegnek róla.


Továbbfejlesztett képstabilizátor, precíz autofóku
sz
A Canon legújabb képstabilizátor technológiája kimagasló minőséget garantál akkor is, ha a felhasználó a gépet kézben tartva fényképez, valamint akár négyszer hosszabb záridők használatát teszi lehetővé, mint más objektívek esetében. A képstabilizátor 2-es módja új algoritmusokkal működik, amelyek a fényképezőgép mozgatása közben is javítják a teljesítményt, az új 3-as mód pedig csak exponálás közben aktiválja a képstabilizátort, így segít a felhasználóknak a különböző témák közötti váltásban.


Mindkét objektív állandó f/4-es rekeszértékkel rendelkezik, amely segítségével a felhasználók  rossz fényviszonyok között is kiváló képminőséget érhetnek el, valamint a gyorsan mozgó témákról is éles, tiszta felvételeket készíthetnek. A nagy blendenyílás segítségével a téma kreatívan elkülöníthető a háttértől, a kilenclamellás kör alakú blendekialakítás pedig gyönyörűen elmosódott hátteret eredményez, amely azonnal különleges hangulatot kölcsönöz a képnek.


A gyűrűs ultrahangos motornak (USM) köszönhetően az autofókusz működése gyors és csendes. Az élesség minden esetben manuálisan is állítható, így a felhasználóknak még az autofókusz használata közben is lehetőségük van az élesség finomhangolása, mely pontosabb felvételkészítést tesz lehetővé. Az elektromosan vezérelhető fókuszálási mód videofelvételek készítése közben is elérhető, így a fókusz a fókuszgyűrű forgatásával filmezés közben is állítható.

 

Felső kategóriás forma és teljesítmény


Mindkét objektív a csúcsminőségű optikát a stílusos formával ötvöző, professzionális Canon L-család tagja. Az újragondolt elrendezésnek köszönhetően a gondosan elhelyezett kezelőszervek még inkább megkönnyítik a mindennapos használatot. Az autofókusz leállító gombok kiosztása szabadon módosítható: a felhasználók maguk dönthetik el, hogy az objektív gyűrűjén hol helyezkedjenek el a gombok.


A fejlesztések részeként az objektívek opcionálisan hosszú és rövid állványrögzítőkkel is rendelhetők, melyek alkalmasak egy- és háromlábú állványok használatára. A továbbfejlesztett állványgyűrű-forgató mechanizmus finomabb mozgást tesz lehetővé abban az esetben is, amikor a felhasználó elforgatja az objektívet, hogy álló helyett fekvő formátumú képet készítsen. A Kensington típusú zárnak köszönhetően a felhasználók akkor is biztonságban tudhatják az objektívet, amikor sokáig egy adott helyen fényképeznek. A vízálló kivitel vízálló EOS vázzal párosítva lehetővé teszi az objektívek használatát extrém időjárási körülmények között is.Nyomtatás