Fotós hírek

Az Olympus minden eddiginél finomabb zoomja

Új zoom objektív az új PEN generációhoz:
M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ
2011.  December 14, Hamburg – Az Olympus legújabb generációs PEN fényképezőgépeihez ezentúl egy új standard zoom objektív, az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ típus is választható. Az új, elképesztően finom és halk működésű, elektromágneses elven működő zoom-mechanizmus kiküszöböli a „durva” bemozdulásokat okozó kézi zoomállítás problémáit. A nagyszerű videofelvételek készítése ezáltal bárki számára egyszerűvé válik. Az új zoom objektív állítható zoom sebessége és a villámgyors autofókusza által tökéletes portréfotózáshoz és videók rögzítéséhez – emellett ideális csúcsminőségű makrófelvételek és nagylátószögű képek készítéséhez egyaránt. A 84° látószög, a 24-100mm* gyújtótávolság és a manuális zoom üzemmód segítségével ez az egyedülálló objektív minden elképzelhető lehetőséget felkínál a PEN tulajdonosoknak. A PEN kollekció így egy hozzá teljes mértékben illő, szerteágazó tudással büszkélkedő standard zoom objektívvel gazdagodott. Az új objektív 2012 január végétől, 139.990.- HUF fogyasztói áron érhető el.

Finomabb és csöndesebb
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ a videofelvételre szánt zoom objektívek számára új mércét állít fel. Az elektromágneses elven működő zoom mechanizmusnak köszönhetően a zoom funkció egyszerre finom, halk és kiválóan vezérelhető. Ezáltal megmenekülünk a kézi zoomállítás okozta bemozdulásoktól, illetve az objektív mozgatásáért felelős motor zajától, mely korábban igencsak leronthatta felvételeink élvezetét. A zoomállítás sebessége három fokozatban választható: a ‘lassú’ beállítás a kép komponálása közben nyújthat pontos segítséget, míg a ‘gyors’ segítségével egy felvételről sem maradhatunk le.

Gyorsabb és még közelebb
Az új objektív 4.2x standard nagyítást és meglepő gyorsaságot kínál. Az elektromágneses motor azonnali reakciót, valamint – az Olympus által szabadalmaztatott – MSC (Movie and Still Compatible, „álló- és mozgókép rögzítésére is alkalmas”) technológiája által gyors és halk automatikus élességállítást tesz lehetővé. Az új objektív fejlesztésénél az Olympus tovább lépett az MSC technológiával: a lineáris motorvezérlésnek köszönhetően az elektromágneses elven működő motor még gyorsabb és még halkabb élességállítást tesz lehetővé – így minden eddiginél jobb videók felvételéhez.

Automatikus és manuális

Ahogyan az elvárható egy Olympus PEN objektívtől, az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ fantasztikus képminőséget biztosít számunkra – többek között a többrétegű bevonattal ellátott lencséknek és a zoom által okozott torzulások kiküszöbölésére alkalmas két aszférikus lencsének köszönhetően. A kompromisszum nélküli minőség magától értetődő makró üzemmódban is, mely 0.72x* nagyítást kínál 20 – 50cm-ig. A PEN objektívek között újdonság az L-Fn gomb, melynek segítségével megakadályozhatjuk, hogy fényképezőgép nem megfelelő témára fókuszáljon: ha valami „bejön a képbe” az objektív és a főtéma közé, a gomb megnyomásával az autofókusz ideiglenesen kiiktatható, míg az a bizonyos „valami” ki nem kerül a látómezőből. A klasszikus kézi beállítások hívői egy ugyancsak különleges funkciónak örvendhetnek – mely lehetőséget nyújt az autofókusz kiiktatására és a manuálisan állítható zoomgyűrű használatára.

A Mikro-NégyHarmad szabvány a PEN fényképezőgépeket kivételesen kompakttá és hordozható teszi, így a PEN tulajdonosok bárhol és bármilyen körülmények között készíthetnek fotókat és videofelvételeket. Ráadásul megnyugtató a tudat, hogy az eredetileg a high-end-et képviselő ZUIKO DIGITAL Top Pro sorozat objektívjeihez kifejlesztett por és fröccsenésálló mechanizmus védi új objektívünket is. Így – bármerre is kalandozunk PEN gépünkkel – objektívünk eléggé ellenálló ahhoz, hogy mindig velünk legyen.

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ külön, illetve a három legújabb PEN – a PEN Lite (E-PL3), PEN Mini (E-PM3), valamint a zászlóshajó PEN E-P3 – fényképezőgéppel együtt, kitben érhető el. Megfelelő védő-szűrő, objektív tok és burkolat szintén elérhető.

* 35mm rendszer ekvivalens.Nyomtatás