• Kezdőlap
  • Hírek
  • Az Adobe bemutatta a Photoshop Lightroom 4 nyilvános bétaverzióját az Adobe Labs webhelyen

            

Fotós hírek

Az Adobe bemutatta a Photoshop Lightroom 4 nyilvános bétaverzióját az Adobe Labs webhelyen

A Lightroom 4 ingyenes bétaverziója páratlan képfeldolgozást és hatékony munkafolyamatot biztosít a fényképészek számára
SAN JOSÉ, Kalifornia – 2012. január 10. – Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) a mai napon bejelentette a Windows® és Mac rendszerekhez az Adobe® Photoshop® Lightroom® 4 bétaverzióját. Az Adobe Labs webhelyről ingyenesen letölthető Lightroom a digitális fényképészeti munkafolyamathoz kapcsolódó alapvető megoldásként segíti az amatőr és a profi fényképészeket a képeik gyors importálásában, kezelésében, javításában és bemutatásában. A Lightroom 4 bétaverziója a Lightroom 4, 2012 első felében várható végső kiadásában elérhető új szolgáltatásokba és képességekbe enged betekintést. A bétaverzió kifinomult technológiája az árnyékok és csúcsfények kiváló feldolgozását biztosítja, kibővített kezelési képességeket kínál, beleértve a továbbfejlesztett DSLR videotámogatást, valamint gyönyörű fotókönyvek készítését teszi lehetővé közvetlenül a Lightroom szoftveren belül. Az Adobe minden fényképészt arra biztat, hogy próbálja ki a próbaverziót, és küldjön visszajelzést a termékfejlesztő csapatnak.

„Azzal, hogy a Lightroom új verzióit korán elérhetővé tesszük a felhasználók számára, segítséget nyújtunk csapatunknak egy olyan, éles körülmények között tesztelt termék készítésében, amely minden szempontból megfelel a világszerte dolgozó fényképészek igényeinek – nyilatkozta Winston Hendrickson, az Adobe digitális képfeldolgozási termékekért felelős részlegének alelnöke. – A régóta várt Lightroom 4 béta ezt a hagyományt folytatja, és bizonyítja, hogy az Adobe milyen nagyra értékeli a felhasználók fényképészeti munkafolyamatokkal kapcsolatos észrevételeit.”
A Lightroom 4 bétaverziójának új szolgáltatásai
A Lightroom 4 bétaverziója egy jelentős szoftverfrissítés, amely a fényképészek közösségének visszajelzésein alapuló új képességek széles tárházát biztosítja. A teljesen új, alapvető tónuskorrekciós vezérlőelemek a fényképezőgépek teljes dinamikatartományát kihasználják, így hihetetlen részletességgel ábrázolják az árnyékokat és csúcsfényeket. A szoftver emellett helyi korrekciós vezérlőelemekkel is rendelkezik, ilyen például a zajcsökkentés, a moire korrigálása és a fehéregyensúly beállítása.
Az új, natív videotámogatás segítségével a fényképészek lejátszhatják és vághatják a DSLR fényképezőgépekkel, automata fényképezőgépekkel és okostelefonokkal készített videókat, illetve képkockákat emelhetnek ki azokból. A Lightroom számos alapvető képkorrekciós vezérlőeleme videókra is alkalmazható, a módosított videók pedig H.264 fájlként exportálhatók, vagy közvetlenül feltölthetők a Facebook vagy Flickr oldalakra.
A Lightroom 4 bétaverziója olyan eszközöket biztosít a fényképészek számára, amelyekkel lenyűgöző fotókönyveket hozhatnak létre a szolgáltatásokban Rich Text típusú vezérlők és a számos egyszerűen használható sablon segítségével, emellett a szoftver közvetlen kapcsolatot kínál a fotókönyvek létrehozását lehetővé tevő szolgáltatáshoz, amely az új Book modulból érhető el. Az új, intuitív Map modul már helyszínhez rendelve jeleníti meg a képeket, vezérlőelemeket biztosít a helyszínek címkézéséhez, a helyszínek mentésével pedig roppant egyszerűvé teszi a fényképészek számára a gyakori helyszínek hozzárendelését.
A Develop modulban a képernyőn megjelenő ellenőrző minta nyújt segítséget a fényképészeknek a képek kívánt színtérben való hangolásához, így a nyomatok és a webes tartalmak mindig a lehető legjobban jelennek meg. Mindezeken felül a felhasználók már közvetlenül a Lightroom szoftverből küldhetik el e-mailben a képeket egy tetszőleges e-mail fiók, például egy Gmail, Hotmail vagy Yahoo! Mail fiók használatával.
Az Adobe Photoshop termékcsalád
Az Adobe Photoshop CS5 és a Photoshop CS5 Extended a Photoshop termékcsalád lelke, amelyet számos, a különböző szintű felhasználók számára fejlesztett megoldás egészít ki annak érdekében, hogy a felhasználók a legtöbbet hozhassák ki digitális képeikből otthon, az irodában vagy útközben. A Photoshop Lightroom 4 bétaverziója az amatőr és a profi fényképészek munkafolyamatokkal kapcsolatos igényeit is kielégíti, hatékony módszerekkel segítve őket a képeik létrehozásában, kezelésében, és bemutatók készítésében. A Photoshop Elements 10 hatékony, mégis egyszerűen használható eszközöket biztosít a fényképek rendezéséhez, szerkesztéséhez, készítéséhez és megosztásához. Mobileszközök esetén a Photoshop Touch alkalmazás a Photoshop alapvető, táblagépekre optimalizált szolgáltatásainak segítségével alakítja át a képeket, az ingyenes Photoshop Express alkalmazás pedig a fényképek egyszerű javítását és módosítását, valamit közösségi hálózatokban való megosztását teszi lehetővé.
Árak és elérhetőség
Az Adobe Photoshop Lightroom 4 bétaverziója bárki számára azonnal, ingyenesen letölthető Windows és Mac platformokra a http://labs.adobe.com/downloads/ webhelyről. A felhasználók a közösségi visszajelzési webhelyre küldhetik el visszajelzéseiket, amely a következő címen érhető el: http://feedback.photoshop.com. A felhasználók közvetlenül is kapcsolatba léphetnek a Lightroom csapatával a Facebook oldalon (www.facebook.com/lightroom), a Twitter segítségével (www.twitter.com/lightroom) vagy az Adobe Lightroom blogon (http://blogs.adobe.com/lightroomjournal). A Lightroom használatával kapcsolatos videókat a http://www.youtube.com/lightroom webhelyen tekintheti meg.

Nyomtatás