Fotós hírek

Kalandra készült – Új Canon PowerShot D20 modell

 

Budapest, 2012. február 7. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a nagy teljesítményű PowerShot D20 modellt. A fényképezőgéppel akár szélsőséges körülmények között is kivételes minőségű felvételek, illetve Full HD (1080p) videók rögzíthetők. A víz-, ütés-, fagy- és porálló, robusztus és sportos házban található fejlett képalkotó technológiának köszönhetően a modell ideális megoldás még extrém helyzetekben is.


A PowerShot D20 Canon HS System rendszert tartalmaz mely a 12,1 megapixeles, nagy érzékenységű CMOS érzékelőt a DIGIC 4 képfeldolgozó processzorral egyesíti, így még rossz fényviszonyok között is lenyűgöző képminőséget biztosít. A kompakt, könnyű, könnyedén hátizsákba csúsztatható vagy karabinerre csatolható gép bármilyen kaland zord körülményeinek ellenáll.

Canon minőség minden felvételen


A csúcsminőségű, 28 mm-es, nagy látószögű Canon objektívnek, és 5-szörös optikai zoomnak köszönhetően egy egzotikus öböl víz alatti szépségének felfedezésekor, vagy akár egy hegyi túra után a világ tetején állva is pompás, festői látképek rögzíthetők. Az Intelligens képstabilizáló rendszer elemzi a témát, és annak érdekében, hogy a felhasználó rázkódásmentes videókat és éles állóképeket készíthessen, az optikai képstabilizátor hét különböző üzemmódja közül1 kiválasztja az optimális beállításokat. A Dinamikus képstabilizátor a videofilm készítésekor kompenzálja a kézremegésből és a haladásból származó rázkódást. A Mozgásos képstabilizátor tökéletes, ha egy madárraj repül át a jeleneten, hiszen a képstabilizáló rendszer ilyenkor csak egy irányba stabilizál. A Makró képstabilizátor pedig kiváló egy korallzátony részleteinek rögzítése során.

A Vízalatti makró üzemmód a Gyors autofókusz üzemmóddal együtt biztosítja a gyors és pontos fókuszálást, így a felhasználók a hullámok alatti élővilágot és a közeli részleteket is megörökíthetik. A vízalatti fehéregyensúly pontosságának továbbfejlesztésével, és a gyors beállítás lehetőségével gyönyörű, természetes színekben készíthetők felvételek a víz alatti világról. A külön megvásárolható, külső vakutámogatást biztosító WP-DC45 vízálló tokkal akár 40 m-es mélységben is rögzíthetők felvételek, amely lehetővé teszi a vakmerő utazók számára egy új világ megismerését.

A Kézi éjszakai üzemmóddal a felhasználók sötétben is magabiztosan fényképezhetnek: az üzemmód rögzíti a nagysebességű felvételek sorozatát, majd egyetlen éles, jól exponált képpé egyesít azokat. A Szuperlassú videó móddal pedig kiemelhető a gyors események izgalma.

Készen áll – bármikor és bárhol
A PowerShot D20 akár 10 m mélységig vízálló, és akár -10 °C-os hőmérsékletig ellenáll a dermesztő hidegnek. Az Active Display technológia segítségével egyes funkciók a fényképezőgép házának megérintésével is vezérelhetők, amely megkönnyíti a használatot kesztyű viselésekor. A tartós kialakításnak köszönhetően a gép akár 1,5 m-es zuhanásnak is ellenáll, a homok és por elleni külső szigetelés pedig megvédi a belül található fejlett képalkotó technológiát.

A felhasználók a GPS2 címkézés és az alacsony energiafogyasztású3 GPS naplózó funkcióval rögzíthetik az útvonalat, vagy térképet készíthetnek a kalandról. A funkciók lehetővé teszik a képek helyszínadatokkal való felcímkézését, vagy az útvonalak nyomon követését. A felfedezések pedig a mellékelt Map Utility szoftverrel és a Google Earth szolgáltatáson keresztül4 könnyedén megoszthatók. A Videomontázs mód 720p HD felbontásban rögzíti a fényképek készítése előtti 4 másodpercet, majd egy „így készült” filmmé fűzi össze a nap klipjeit. Így a felhasználók új és izgalmas módon dokumentálhatják élményeiket, a lenyűgöző felvételek történetének elmesélése pedig most még egyszerűbb lesz.

A fényképezőgépen található videofelvételi gombbal a felhasználók azonnal Full HD 1080p videominőségre válhatnak, és az 5-szörös optikai zoomnak köszönhetően nem maradnak le egyetlen fontos pillanatról sem. A felhasználók a CEC-kompatibilis HDMI csatlakozásnak köszönhetően – amely lehetővé teszi bármely klip megállítását, visszatekerését és újrajátszását egy kompatibilis HDTV távirányítójával – újból átélhetik az élményt egy nagy képernyőn.

Könnyű használat, könnyű felfedezés
A jelenetek egy pillanat alatt tökéletesen rögzíthetők a világos, élénk, 7,5 cm képátlójú, 460.000 képpontos PureColor II 4:3 oldalarányú LCD-kijelző segítségével. A felhasználók a Canon továbbfejlesztett integrált Smart Auto technológiának köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben, széles körű fényképezési tapasztalat nélkül is nagyszerű képeket készíthetnek. A technológia 32 különböző jelenetet érzékel, és annak érdekében, hogy minden kép jól exponált legyen, a legjobb fényképezőgép beállításokat alkalmazza.

A fényképezőgép hét5 kreatív effektusával minden felvételnek új hatás adható, amely lehetővé teszi a fényképészek számára a világ felfedezését, és annak bemutatását több stílusban is. A miniatűr effektussal makettszerű megjelenést kölcsönözhető a tájképeknek, a halszemobjektívhez hasonló effektus alkalmazásával pedig a világ teljesen egyedi szemszögből mutatható be.

Tartozékok a kalandhoz
A külön megvásárolható tartozékkészlet egy karabinert és csuklópántokat tartalmaz, amelyekkel a fényképezőgép túrázás vagy hegymászás közben is kéznél tartható. Továbbá egy speciális neoprén és egy szilikon tokot a még nagyobb védelem érdekében, valamint egy úszót, amely úszás közben a felszínen tartja a fényképezőgépet. A PowerShot D20 így számos kalandra készen áll.

Csatlakozzon a CANON iMAGE GATEWAY közösségéhez!

A fényképezőgép tulajdonosai csatlakozhatnak a továbbfejlesztett CANON iMAGE GATEWAY webhelyhez is, amely már akár 10 GB személyes tárhelyet biztosít a fényképek tárolásához, akár teljes felbontásban is. Az egyszerűen használható felületen a felhasználók képeket kereshetnek, fénykép- és videoalbumokat készíthetnek – amelyekhez az ismerősök megjegyzéseket fűzhetnek – és e-mailen, vagy közösségi hálózatokon közvetlenül megoszthatják az albumokat6.

A PowerShot D20 legfontosabb jellemzői

 

•    Robusztus kamera; 12,1 megapixeles HS System rendszer
•    Víz-, ütés-, fagy- és porálló
•    28 mm-es, 5-szörös optikai zoomot biztosító objektív; Intelligens képstabilizáló rendszer
•    GPS
•    7,5 cm (3,0") képátlójú PureColor II LCD-kijelző
•    Full HD filmek
•    Integrált Smart Auto technológia (32 téma felismerésére képes)
•    Különleges videofelvételi üzemmódok
•    Vízalatti funkciók
•    Külön megvásárolható, 40 m mélységig vízálló tok

Bővebb információért kérjük, látogasson el a Canon magyar nyelvű honlapjára: www.canon.hu


Nyomtatás