• Kezdőlap
  • Hírek
  • Az új Nikon D3200 készülékkel bárki nagyszerű fényképeket készíthet

            

Fotós hírek

Az új Nikon D3200 készülékkel bárki nagyszerű fényképeket készíthet

 

Amszterdam, Hollandia, 2012. április 19. – A Nikon bemutatta a D3200 modellt, egy új, könnyen használható, belépőszintű D-SLR készüléket, amely a legújabb Útmutató móddal rendelkezik, és képes full HD felbontású videó rögzítésére, így gyönyörű, kiváló minőségű képek és mozifilm-minőségű videók készíthetők vele.


Marina Gurevich a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta el: „A D3200 az Európában legnagyobb példányszámban eladott D-SLR fényképezőgép, a D3100 nyomdokaiba lép . A nagy teljesítményű fényképezőgép nagy megapixelszáma kiemelkedő képminőséget és full HD-videorögzítést biztosít. Azoknak, akik most ismerkednek a D-SLR rendszerű fényképezéssel, jó hír, hogy az Útmutató mód segítségével könnyedén készíthetnek lélegzetelállító képeket. A mód lépésről lépésre világos magyarázattal és képekkel vezeti végig a felhasználót a fényképezés folyamatán. A fényképezőgép ideális azok számára, akik egyszerűen szeretnének szép képeket készíteni a számukra fontos dolgokról, mint például a családról vagy az utazásokról.”

 

 

 

D-SLR rendszerű fényképezés könnyedén
A D3200 tökéletes választás azoknak, akik minőségi fényképeket és videókat szeretnének rögzíteni. Legyen szó akár családi fényképről, akár egy utazásról, a D3200 könnyen használható funkcióival nagyszerű képeket készíthet, még ha korábban nem is használt D-SLR rendszerű fényképezőgépet.


A korábbi, népszerű D3000 és D3100 D-SLR fényképezőgépeken már megismert Útmutató mód a harmadik generációba lépett. A számtalan fejlesztésnek köszönhetően kreatívabb lehetőségek nyílnak meg, és lépésről lépésre ismerkedhet meg a képkészítés folyamataival. Ezzel párhuzamosan az Assist Images (Segédképek) vizuális példákon keresztül segít megtalálni az elképzelt fotót. Még soha nem volt ennyire egyszerű a csodálatos, elmosódott hátterű portrék vagy a játszó gyerekeket bemutatót éles fényképek készítése. A Fejlett működés menü új elemekkel bővült. A funkciók segítségével például fokozható a vörös naplemente hatása, vagy csökkenthető az elmosódottság.


A Nikon automatikus Fényképezési helyzetfelismerő rendszer funkciója gondosan elemzi az objektív elé táruló helyszínt, és az optimális eredményhez állítja be az élességet, az expozíciót és a fehéregyensúlyt. Sőt, ha a fényképezőgépre szeretné bízni a teljes feladatot, számos automatikus funkció – például a Scene Auto Selector funkció (az Automatikus motívumválasztó funkció) az Élő nézet és a Motívum program részeként – képes elvégezni a megfelelő beállításokat.


Kiemelkedő képminőség
A D3200 kiemelkedően magas, 24,2 megapixeles felbontása részletgazdag fényképeket eredményez, így a kedvenc részletek kivághatók és kinagyíthatók, és az emlékek nem veszítenek a képélességükből. Az EXPEED 3, a Nikon legújabb képfeldolgozója gyors működést biztosít. Az elkészült képek kiemelkedően tiszták és kiválóan visszaadják a színeket, és a videorögzítés is fejlettebb lett. A 100 és 6400 között állítható (és 12800-nak megfelelő értékig emelhető) ISO-érzékenység még kevés fény mellett is garantálja az éles fényképeket. A példátlanul éles, 11 pontos automatikus élességállító rendszer gondoskodik arról, hogy minden részlet a helyén maradjon, és akkor is éles képeket eredményez, ha a téma nem középen van, vagy kiszámíthatatlan a mozgása, például egy mosolygó vagy nevető baba esetében. A D3200 négy képet képes készíteni másodpercenként, így a gyorsan mozgó témákat – például gördeszkázó gyerekeket – is a megfelelő pillanatban kaphatja el.


Ha nagyon kontrasztos, például ellenfényes környezetben fényképez, a Nikon Aktív D-Lighting funkciója automatikusan alkalmazkodik a megvilágításhoz, és mind a világos, mind a sötét részeken megtartja a részleteket, így lélegzetelállító és természetes kontrasztú képek készíthetők.


Továbbfejlesztett HD-videók
Amikor a döntő pillanat megörökítéséről van szó, például a gyerek első lépéseiről vagy az iskolai előadásról, a fénykép nem mindig elég.
A D3200 esetén azonban egyetlen gombnyomással rögzíthető full HD (1080p) felbontású videó, amely később nagy felbontású televízión is lejátszható. A fényképezőgép nagyméretű érzékelője és magas ISO-értéke kivételes képminőséget biztosít. A fényképezőgép saját, kiváló minőségű mikrofonnal rendelkezik, de ha még professzionálisabb hangot szeretne rögzíteni, csatlakoztathat külső mikrofont is. A videók könnyedén szerkeszthetők a fényképezőgépen: például beállítható a kezdő- és a végpont, illetve egy-egy képkocka is menthető. Így biztosan nem marad le egyetlen pillanatról sem. A rendelkezésre álló számtalan NIKKOR objektív segítségével fantasztikus mozihatással kelthetők életre a HD-videók.


A fényképezőgép csatlakoztatása
A képek vezeték nélküli kapcsolaton vihetők át a fényképezőgépről más eszközre a külön beszerezhető WU-1a vezeték nélküli mobiladapterrel. Ezáltal a képeket könnyedén megoszthatja barátaival és családjával a közösségi hálózatokon vagy e-mailben, de akár biztonsági mentést is készíthet róluk útközben. A WU-1a vezeték nélküli mobiladapter ideális kiegészítő az utazásokhoz, mivel nincs szükség Wi-Fi kapcsolatra a képek átviteléhez. Az intelligens eszközről még távirányítható is a fényképezőgép, így Ön is szerepelhet a csoportképeken, sőt a fényképek előnézete is megtekinthető a felvétel előtt. A D3200 kompatibilis az Android rendszerű eszközökkel.


Beépített képszerkesztés
Számos szerkesztőfunkció áll rendelkezésre ahhoz, hogy kihozza magából a művészi hajlamokat. Az elkészült képhez a különböző kreatív hatásokkal személyes vonást adhatunk: ilyen lehet Miniatűr, a Kiválasztott szín, a Színes vázlat és különböző (például meleg vagy lágy) szűrőeffektusok. A képek át is méretezhetők, retusálhatók, vagy akár meg is vághatók közvetlenül a fényképezőgépen, így gyorsan és egyszerűen javíthatjuk a fényképek minőségét. A nagy méretű, 7,5 cm-es (3 hüvelykes) és nagy felbontású (921 ezer képpontos) LCD-monitoron a videók és fényképek megtekintése és szerkesztése élvezetes.


Egyszerű működés
A könnyű, kis méretű váznak köszönhetően a D3200 minden csomagba befér, és bárhová elvihető, így sosem marad le a fontos pillanatokról. A fényképezőgép használata során rá fog jönni, hogy a vezérlők elhelyezése intuitív módon történt, és a készülék biztosan és kényelmesen illik a kézbe. Az általános funkciók, például az Élő nézet és a Kioldási mód külön gombbal rendelkeznek. A külön beszerezhető ML-L3 távvezérlő segítségével saját magát is könnyedén lefényképezheti, mivel a D3200 az elején és a hátulján is rendelkezik vevővel. Ha segítségre lenne szüksége, az Info gomb mindig a keze ügyében van.


Egyéb kiemelt funkciók:
•    Intelligens automatikus élességállítás a videókhoz: folyamatos automatikus élességállítás (AF) a D-videók rögzítése közben. Mozgó témák esetén az állandó motoros AF (AF-F) és a témakövető AF tartja meg az élességet. Az arcprioritásos AF ideális, ha különösebb megerőltetés nélkül szeretne videózni – a fényképezőgép az arcokra állítja az élességet.
•    Bővített videólehetőségek: a felvétel rögzíthető Full HD (1080p) felbontásban, és a fényképezőgép támogatja a Nikon ME-1 sztereó mikrofonját. A beépített funkciókkal olyan feladatok hajthatók végre, mint a videó kezdő- és végpontjának beállítása. A mini HDMI-kimenet segítségével a készülék HDTV-hez csatlakoztatható.
•    NIKKOR objektívek: a Nikon legendás NIKKOR objektívjeinek segítségével színgazdag, kontrasztos és nagy részletezettségű képek készíthetők, sőt filmes effektusok is alkalmazhatók. A gyors, fix objektívekkel lélegzetelállító portrék, a makróobjektívekkel életnagyságú közelképek készíthetők, a telefotó-objektívekkel pedig távoli témák fényképezhetők.
•    Lehetőségek a Nikon rendszerében: a számtalan kiegészítő a kreatív lehetőségek tárházát kínálja. Ezek között szerepel a GP-1 GPS-egység, amelynek segítségével mindig emlékezni fog a kép készítési helyére. A D3200 rendelkezik egy kényelmes, beépített, előugró vakuval, de külső vaku használatával a fényképezés még egyszerűbbé és kreatívabbá tehető. A kompakt és könnyű SB-400 intelligens i-TTL vakuvezérlést és indirekt vakuzást biztosít, hogy éles árnyékoktól mentes, természetes fényhatású képeket készíthessen. A multifunkciós SB-700 izgalmas lehetőséget kínál a körvaku használatára a Nikon Kreatív Megvilágítási Rendszerén keresztül.Amennyiben a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu

Nyomtatás