Fotós hírek

Önkifejezés az új Olympus E-30 fényképezőgéppel

 

 

Hamburg, 2008. november 5. – A kreatív fotózás lényege az önkifejező funkciókban rejlik – az Olympus E-30 minden ehhez szükséges funkcióval rendelkezik. A maximális művészi kifejezéshez az E-30 hat Művészi szűrőt kínál, amelyek mindegyike különböző beállításokkal hoz létre elképesztő fotografikus hatásokat, melyek elérése normális esetben plusz objektívekkel, szűrőkkel vagy komplex szerkesztési munkával lennének elérhetők. Az új fejlesztésű, nagysebességű 12,3 megapixeles Live MOS szenzor és a TruePic III+ képfeldolgozó processzor kiváló minőségű képi eredményeket garantál. A beépített képstabilizátor segítségével a képek, a csatlakoztatott objektívtől függetlenül, rendkívül élesek. Mivel a tökéletes felvételi lehetőség gyakran egy szempillantás alatt elillan, az E-30 számos kivételesen gyors funkcióval rendelkezik: villámgyors autofókusz sebesség, 5 fps sorozatfelvételi sebesség és akár 1/8000 mp. zársebesség. Az E-30 2009. január közepétől lesz kapható.

Kreatív fotózás

Az Olympus E-30 nem csak elképesztő minőségben reprodukálja a képeket, hanem művészi elképzeléseik megvalósításában is támogatja a fotósokat. A szokásos manuális vezérlési lehetőségeken kívül ez az úttörő digitális tükörreflexes modell további opciók széles kínálatával ösztönöz az egyedi alkotások létrehozására. Hat Művészi szűrő funkció segíti a képfelvételt különböző hatásokkal, és kölcsönzi mindegyik kompozíciónak a megjelenés egyedi érzetét – plusz objektív, szűrő és számítógépes feldolgozás nélkül. A szűrők hatása az LCD-kijelzőn tekinthető meg komponálás közben, melyek az alábbiak: Pop art, Lágy fókusz, Halvány és világos szín, Világos tónus, Szemcsés film és Pinhole. Egyéb művészi hatások érhetőek el Multi-expozíció üzemmódban. Ez lehetővé teszi több kép szuperponálását egy előzetesen RAW formátumban rögzített képre közvetlenül a fényképezőgépen, a kereső illetve Élőkép üzemmód alkalmazása esetén is. A vezeték nélküli vakuvezérlés kielégíti a kreatív megvilágítási igényeket. Ennek köszönhetően több külső vaku is vezérelhető, amelyek a téma körül bárhol elhelyezhetőek – egyetlen kábel nélkül.

A kifejező fotózást tovább támogatja a Multi-képméretarány funkció. Kilenc különböző képméretarány közül választhatunk, mint például a standard 4:3, filmszerű 16:9 és a középformátumú 6:6. Ez lehetővé teszi a fotós számára a kép levágását a kívánt stílus szerint.

A képek megkomponálása történhet a hagyományos keresőben, amely kb. 98%-os látómezőt és 1.02x-os nagyítást (-1m-1, 50 mm, végtelennél) biztosít. Ennél nagyobb rugalmasságot nyújt a 2,7”/6,9 cm átmérőjű HyperCrystal II LCD használata 176°-os látószögekkel. Bármilyen szögben forgatható felépítésének köszönhetőn teljes szabadságot élvezhetünk a képek megkomponálása során, ami a legvakmerőbb perspektívákat is lehetővé teszi. A beállítások eredménye így valós időben is ellenőrizhető. A továbbfejlesztett, nagysebességű kontraszt AF funkció* jóvoltából az LCD-kijelzőn történő megjelenítés rendkívül gyors és valósághű, ami az élőképes komponálást jelentősen kényelmesebbé teszi a korábbiakhoz képest. A képek 5x-ös, 7x-es vagy 10x-es méretre nagyíthatóak, így a fotós ráközelíthet a témára pl. az élesség ellenőrzéséhez.

Színvonalas képminőség

Az új fejlesztésű, 12,3 megapixeles Live MOS szenzor garantálja a legapróbb képrészlet megörökítését is. A bizonyított MOS jelerősítő technológiáknak köszönhetően a szenzor alacsony fogyasztású jellemzői mellett folyamatos Élőkép alkalmazást tesz lehetővé. Az E-30 új TruePic III+ képfeldolgozó processzora nagysebességű feldolgozást és professzionális képminőséget biztosít. Ide tartoznak az erősebb árnyalás, színhűség és a kreatív kifejezés számos lehetősége a művészi szűrőknek köszönhetően – miközben csökkenti a képzajt.

Az E-30 által produkált eredményeket tovább javítja a beépített mechanikus képstabilizátor. Érzékenysége 5 FÉ-lépésnek felel meg, amivel nagyon nagy mértékben csökkenti az életlenség lehetőségét. A fotós többféle helyzetben is borotvaéles fotókat készíthet – legyen szó akár gyenge fényviszonyokról vagy hosszú fókusztávolságról. Mivel a képstabilizátor a fényképezőgépvázba van beépítve, bármilyen objektív csatlakoztatásával elérhető a kívánt eredmény.

A por hatásai ellen a Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer nyújt védelmet. Az Olympus által kifejlesztett technológiát alkalmazza valamennyi E-System modellnél. Megszünteti a normál használat közben, illetve objektívcsere során a vázba kerülő a por által okozott képhibákat.

Gyors

Az Olympus E-System E-3 zászlóshajó modelljénél alkalmazott teljesen biaxiális, 11-pontos AF-rendszerrel az E-30 ugyanolyan kimagasló automatikus élességállítási sebességekre és teljesítményre képes. Vízszintes és függőleges irányú szenzorsorokból áll, így összesen 44 különböző adatpont áll rendelkezésre az optimális élesség beállításához. Mindemellett az AF-szenzor érzékelési tartománya rendkívül széles, -2 - 19 FÉ, ami nagy pontosságú automatikus élességállítást biztosít gyenge fényviszonyok mellet is, ami a farkasfog elrendezésének köszönhető.

Nagyobb sebességet tapasztalhatunk olyan helyzetekben, amikor a másodperc töredéke is számít: az E-30 fényképezőgéppel akár 5 fps sebességgel rögzíthetünk sorozatképeket teljes, 12,3 megapixeles minőségben (sorozatfelvétel üzemmódban 12 kép tárolható a RAW puffer memóriában) gyors mozgás megörökítésekor. A nagysebességű események lefagyasztásához – vagy fotózáshoz nagyra nyitott fényrekesszel fényes napsütésben – ez a modell 1/8000 mp. zársebességre is képes. Mi több, a vaku szinkronideje akár 1/250 mp. is lehet, ami tovább növeli rugalmasságát és művészi lehetőségeit.

Tökéletes és egyszerű

Az E-30 további funkciók segítségével javítja a képi eredményt. Az automatikus árnyalás funkció Árnyékkompenzáló technológia alkalmazásával segít elkerülni a csúcsfényt és az árnyékokat, miközben biztosítja, hogy a nagy kontrasztú témák is természetesek maradjanak. Az arc- és háttérszabályozó funkció Arcfelismerő technológia alkalmazásával optimalizálja az előtérben elhelyezkedő témák és a háttér egyensúlyát.

A különböző fényképezőgép beállítások eredményei felvételkészítés előtt a beállítás előnézetben ellenőrizhetőek. A fotó elkészítése előtt lehetővé teszi négy különböző expozíció-kompenzáció vagy fehéregyensúly beállítás hatásának ellenőrzését az LCD-kijelzőn.

Az egyszerű kezelést és a fényképezőgép beállításainak kiváló láthatóságát támogatja a felülre szerelt LCD-panel, amely az aktuális zársebességet, rekeszértéket, expozíció-kompenzációt és más fontos beállításokat jelenít meg. Ezek és más beállítások természetesen a Super Control Panel ellenőrző panelen is megtekinthetőek, amely a fényképezőgép LCD-kijelzőjén látható, és intuitív, grafikus menü segítségével navigálható.

Kreativitást támogató tartozékok

A Négy Harmad Szabványra épülő Olympus E-System tagjaként sok objektív és egyéb tartozék áll rendelkezésre, melyek biztosítják, hogy az E-30 magasabb szintre emelje a kreativitást. A halszemtől a makró és ultra-nagylátószögű objektíveken át egészen az ultra-zoom modellekig, a ZUIKO DIGITAL objektívsorozat nem hagy kívánnivalót maga után. A sorozatban új a ZUIKO DIGITAL 14-54 mm 1:2.8-3.5 II objektív, amely teljes kontrasztú AF lehetőséget is kínál az E-30-cal kombinálva. Az Olympus két vezeték nélküli vakut is kínál: az FL-50R és FL-36R a maximumot hozza ki a fényképezőgép vezeték nélküli vakuvezérlő funkciójából. Hosszas használat esetén a HLD-4 akkumulátortartó – praktikus exponáló gombbal –  a töltés kihagyásával is biztosítja a hosszan tartó felvételkészítést.

Az Olympus kreatív stúdiót kínál a fotósok számára. Minden megvan benne, ami a kreativitás kiéléséhez és kifejezéséhez szükséges, miközben élvezhetjük a professzionális szintű képi eredményeket, vezérlést és teljesítményt. 2009. január közepén kerül a boltokba.

Olympus E-30 digitális tükörreflexes fényképezőgép – fő jellemzők:

Kreativitás

· Művészi szűrők, Multi-expozíció, Vezeték nélküli vaku, Multi-képméretarány

· Kényelmes Élőkép funkció a nagysebességű kontraszt AF jóvoltából

· Bármilyen szögben forgatható 2,7”/6,9 cm átmérőjű HyperCrystal II LCD-kijelző

Képminőség

· Új fejlesztésű 12,3 megapixeles Live MOS szenzor

· TruePic III+ processzor gondoskodik az ideális színreprodukcióról és alacsony zajszintről

· Beépített képstabilizátor max. 5 FÉ-lépéses hatékonysággal

Sebesség

· Nagysebességű 11 pontos, teljesen biaxiális AF-funkció

· Max. 5 fps

· 1/8000 mp. nagysebességű zár és 1/250 mp. vaku szinkronidő

Az Olympus E-30 egyéb jellemzői:

· Multi-expozíció funkció, mely az LCD-kijelzőn jeleníti meg az aktuális nézetet az előzőleg felvett képre vetítve

· Automatikus árnyalás-kompenzáció a csúcsfények és árnyékok elkerülésére

· Arc- és háttérvezérlés az előtérben elhelyezkedő téma és a háttérben húzódó látványosság gyönyörűen kiegyensúlyozott expozíciójáért

· Beállítás előnézet teszi lehetővé a különböző beállítások eredményeinek összehasonlítását a tényleges kép felvétele előtt

· Megbízható Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer

· Beépített vaku vezérlő funkcióval a nem a fényképezőgépre szerelt vezeték nélküli vaku szinkronizálásához

· Nagyméretű optikai kereső kb. 98%-os látómezővel és kb. 1.02x-os nagyítással

· A felvételi információk a fényképezőgép tetején elhelyezkedő LCD-panelen és a Super Control Panel LCD-kijelzőn jeleníthetőek meg, így kiválóan láthatóak, ami egyszerű kezelhetőséget biztosít

· Nagy pontosságú, 49-mezős fénymérő rendszer

· A felvételi funkciók mintakép kiválasztásával egyszerűen aktiválhatóak

· Sokoldalú ISO, fehéregyensúly, expozíció és villantási üzemmód sorozat funkciók

· Átvilágítódoboz (Lightbox) nézet nagyítás funkcióval a képek egyszerű, egymás melletti összehasonlításáért

· Négy Harmad Szabvány

· Ergonomikus felépítésű váz, kezelőszervek és felhasználói felület az egyszerű kezelhetőségért

· Egyénileg testreszabható AE/AF rögzítés funkció

· Super Control Panel másodkijelző

· ISO 100-3200 érzékenység

· Beépített vaku (GN13) és vezeték nélküli vakuvezérlés közvetlenül a fényképezőgépvázról

· Vezeték nélküli vakuvezérlés akár 3 csoportban (külön sajtóközlemény vonatkozik az Olympus FL-50R és FL-36R vakukra)

· Nagysebességű USB 2.0 interfész

· Nagysebességű adatírás és veszteségmentes RAW tömörítés a gyors feldolgozásért

· Egyidejű RAW és JPEG formátumú mentés

· 27 expozíció-vezérlési program (5 expozíció-vezérlési üzemmód, 5 kreatív üzemmód, 11 jelenetválasztás, 6 művészi szűrő)

· Széles dinamikatartomány az erősen megvilágított részeken

· Dupla memóriakártya nyílás CompactFlash és xD-Picture Card memóriakártyák számára (UDMA nagysebességű CF és Microdrive memóriakártya támogatással)

Az Olympus E-30 az alábbi összeállításokban kapható:

· Olympus E-30 váz

· E-30 váz ZUIKO DIGITAL ED 12-60 mm 1:2.8-4.0 objektívvel

· E-30 váz ZUIKO DIGITAL 14-54 mm 1:2.8-3.5 II objektívvel

· E-30 váz ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5-5.6 objektívvel

Teljes kontraszt AF-funkció az új Olympus objektívekkel érhető el, beleértve a
ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4.0-5.6, ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5-5.6, ZUIKO DIGITAL ED 40-150 mm 1:4.0-5.6, ZUIKO DIGITAL 25 mm 1:2.8 fix fókuszú és az új ZUIKO DIGITAL 14-54 mm 1:2.8-3.5 II objektíveket is.

Nyomtatás