• Kezdőlap
  • Hírek
  • A Sony bemutatja az Alpha 9 II-t fejlett kapcsolódási lehetőségekkel és sportfotósok és újságírók számára kialakított munkafolyamat-támogatással

            

Fotós hírek

A Sony bemutatja az Alpha 9 II-t fejlett kapcsolódási lehetőségekkel és sportfotósok és újságírók számára kialakított munkafolyamat-támogatással

Az új Alpha 9 II új funkciókkal vegyíti az Alpha 9 utolérhetetlen sebességét a szakmai igények érdekében

A Sony bejelentette az Alpha 9 II-t(ILCE-9M2), a népszerű α™(Alpha™) full-frame cserélhető objektíves fényképezőgép-termékcsalád legújabb tagját, melyet kifejezetten sportfotósok és fotós újságírók számára alakítottak ki.

Az új Alpha 9 II tartalmazza az Alpha 9 legnépszerűbb elemeit: a szédítő sebességet, az akár 20 képkocka/másodperc sebességű  elsötétülés mentes folyamatos fényképezést automata fókusszal és expozíciókövetéssel, valamint a másodpercenként 60-as AF/AE műveletet , és további meghatározó funkciókat, melyeket a szakértők iránymutatásai alapján alakítottak ki.

A fejlesztések között megtalálhatjuk a lényegesen megújult kapcsolódási és fájlátviteli lehetőségeket, a 10 kép/másodperc sebességű mechanikai záras folyamatos képalkotást, az optimalizált algoritmusokkal fejlesztett AF-et, és a tartósságot és a kezelhetőséget szem előtt tartó, újra tervezett kialakítást.

“A felhasználóink visszajelzése kiemelten fontos a Sony számára, mindig nyitottak vagyunk a konstruktív kritikára – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója.

“Az Alpha 9 II-t különböző ügynökségek, sportújságírók és fotósokAlpha9-el kapcsolatos visszajelzései alapján alakítottukki. A kapcsolódási és hálózati fejlesztések jelentősen felgyorsítják a professzionális munkafolyamatot, a felhasználói élményt pedig a kialakítást és feldolgozási teljesítményt érintő apróbb módosítások egészítik ki. Az eddig összesen 55bemutatott natív objektívből álló rendkívül sokoldalú E-bajonet szériánk – melyben szerepel többek között a szuper-telefotó 600mm-es és a 400mm-es G Master™ széria – kiegészíti ezt az újdonsült fényképezőgépet, amely a korábbiakban elképzelhetetlen lehetőségeket teremt a professzionális fotósoknak, legyen szó bármilyen helyszínről vagy körülményről.”

Magasabb színvonalú kapcsolódási lehetőségek a professzionális munkafolyamatok érdekében

Az Alpha 9 II beépített 1000BASE-T hálózati adapterrel rendelkezik, ami nagy sebességű és stabil adatátvitelt tesz lehetővé nagy méretű fájlok esetén is.

Ezen felül a digitális biztonság érdekében a fényképezőgép támogatja az SSL és a TLS (FTPS) titkosítási protokollt, ami jelentősen megnöveli az asztali számítógépes távoli fotózás sebességét, csökkenti az időbeli akadozást és az élőkép késését a ‘Remote Camera Tool’ asztali alkalmazás használatakor.

Az Alpha 9 2.4 GHz-s sebességéhez képest szintén nőtt a beépített vezeték nélküli LAN kapcsolódás sebessége, amely az Alpha 9 II esetében immáron 5 GHz (IEEE 802.11ac) , és teljes támogatással rendelkezik az IEEE 802.11a/b/g/n/ac szabványok terén.

Az Alpha 9 II rendelkezik egy VoiceMemo funkcióval, mely lehetővé teszi a hang alapú információk társítását a képekhez egy visszajátszható auditív emlékeztetőként, ezzel pedig jelentősen segíti a hírszolgáltatók munkáját.

A hangadatok és képek könnyedén továbbíthatók lesznek a szerkesztőknek, akik így már rendelkeznek a szerkesztéshez szükséges fontos információkkal.

Egyéb esetben pedig a fotós a ‘Transfer&Tagging add-on’ “Imaging Edge™” applikációval átküldheti a fotókhoz csatolt hangüzeneteit mobiltelefonjára, és a hanganyagokat automatikusan átalakíthatja szöveggé IPTC metadata formájában a JPEG képekhez társítva.

A fenti opciók automatikusan és manuálisan is elérhetők lesznek a fotós beállításától függően.

A vezeték nélküli hang/kép transzfer és az automatikus hang-szöveg átalakítás összehangolása és az FTP által csatolható hangmellékletes képtranszfer lehetővé teszi, hogy akár okostelefon nélkül is használjuk a fényképezőgépet és küldjük FTP szerverre munkánk eredményét.

 

A gyorsabb munkafolyamatok érdekében az alkalmazáson belüli FTP beállításokat a kamerára is átküldhetjük Bluetooth® segítségével.

Platinaszintű sebesség és automatikus fókusz

Az új Alpha 9 II az Alpha 9-nél megismert 35mm full-frame beépített gyorsítótárral rendelkező 24.2 MP Exmor RS™ CMOS képszenzort használja, ezzel biztosítva a páratlan gyorsaságot és a kiemelkedő képminőséget.

Az új modell folyamatosan és teljes csendben képes akár 20 képkocka/másodperces sebességre és akár 361 JPEG kép  vagy 239 tömörített RAW képet  készíthetünk vele a képkereső elsötétülése nélkül, így a fotókészítés közben semmi nem zavarja az EVF működését.

A mechanikus redőnyzár használata esetén az Alpha 9 II képes 10 kép/másodperces sebességre, mely nagyjából a duplája az Alpha 9 teljesítményének.

A fényképezőgép másodpercenként 20 képet készít és minden képkocka elkészítéséhez 3 élességinformációt ad az objektívnek, így a gép 60 AF és AE (fénymérési) információval segíti az élesség állító algoritmus munkáját, amely érzékelhetően javítja az AF pontosságát és gyorsaságát– ezáltal a legkiszámíthatatlanabb mozgásokat - különösen a sporttevékenységeket is a legmagasabb fokú precizitással lehet rögzíteni.

Sporteseményeknél szintén hasznos funkció az új fényképezőgép anti-flicker villódzásmentes rögzítési módja , mely automatikusan észleli a fluoreszkáló vagy mesterséges fényeket, és alkalmazkodik hozzájuk a képminőség maximalizálásának érdekében.



Az Alpha 9 II megújult fókuszrendszere 693 fázisérzékeléses AF pontot tartalmaz, amely a képterület körülbelül 74%-át fedi le, és 425 pontos kontrasztérzékeléssel is rendelkezik.

A FastHybrid AutoFocus rendszer elképesztően gyors és megbízható teljesítményt garantál, mellyel rendkívül pontos felvételeket készíthetünk még a nagy sebességű alanyokról is.

A pontosságot tovább növelik az egyéb fókuszálási funkciók, mint például a valós idejű Eye AF állatoknál 

– melyet most egy új algoritmus, a filmekhez kialakított valós idejű Eye AF  vezérel; a valós idejű követés , a választható színű fókuszkeret valamint az érintőképernyő fókuszpontja és a képkereső közös használata.

Az autofókusz F16-nál gyorsabb blende esetén is folyamatos követésre képes , ami megnöveli a pontosságot alacsony zársebességű fotózások esetén is.

Kifinomult kialakítás és műveletek

•    Megújult BIONZ X™ képfeldolgozó processzor a képszenzor gyors olvasási sebességének maximális kihasználása érdekében. A Bionz X processzor munkáját egy LSI chip segiti, amely megnöveli az AF/AE érzékelés, a képfeldolgozás és az arcfelismerés sebességét

•    Megnövelt por- és nedvesség ellenállás  a kialakításban, a legnagyobb kihívást jelentő kültéri körülményekhez. Erősebb szigetelés a fényképezőtest illesztéseinél, az elemtartó rekesz fedelénél és a memóriakártya foglalatnál

•    A legújabb képfeldolgozó algoritmus csökkenti a zajt a közepes és magas érzékenységi tartományban készített képek esetén és javítja a felbontást és a képminőséget

•    Beépített öttengelyes képstabilizáló algoritmus,mely akár 5,5 fokozattal nagyobb zársebességet képes nyújtani

•    Megújult markolatbeállítás a megnövelt kényelemért és biztos fogásért. Kompatibilis a Sony VG-C4EM függőleges markolatával

•    Javított gombkialakítás és érzés. Megnövelt átmérő és visszacsatolás az ‘AF-ON’ gombnál, kifinomult joystick kialakítású választógomb, tárcsarögzítő gomb exponáláshoz, újratervezett és áthelyezett hátsó tárcsa

•    Újratervezett zármechanizmus az apró bemozdulások okozta elmosódások csökkentésére. A rekesz 500.000 rekeszmozdulat után is tartósan működik

•    USB Type-C™ csatlakozó, amely támogatja az USB 3.2 Gen 1 gyors adatátvitelt

•    Dupla memóriakártya foglalat, amely az UHS-I és az UHS-II típusú SD kártyákat is támogatja, amely nagyobb összkapacitást és gyorsabb írási/olvasási sebességet tesz lehetővé

•    Digitális audio interfésszel ellátott Multi InterfaceShoe™ (MI Shoe), mellyel az új ECM-B1M puskamikrofon és a XLR-K3M XLR adapter közvetlenül csatlakoztatható a kiváló minőségű zajmentes hangfelvételekért

Elérhetőség

Az új Alpha 9 II 2019 októberétől kapható Európában, hozzávetőleg 5490 EUR áron.

Az Alpha 9 II bemutatóvideója

Nyomtatás