• Kezdőlap
  • Hírek
  • ÚJ AKCIÓHŐS! A CANON INC. BEJELENTI AZ1 DX MARK III FEJLESZTÉSÉT.

            

Fotós hírek

ÚJ AKCIÓHŐS! A CANON INC. BEJELENTI AZ1 DX MARK III FEJLESZTÉSÉT.

2019. október 24. – A Canon Inc. ma jelenti be az EOS-1D X Mark III fejlesztését, mely a világszerte népszerű EOS-1D X Mark II utódja.

A sport- és természetfotózáshoz tökéletes digitális tükörreflexes fényképezők zászlóshajóját valós körülmények között folytatott tesztekben a világ minden részén dolgozó profi fotósokkal fejlesztik.

A Canon az EOS-1D X Mark III-ban komoly teljesítménynövelést ígér.

A fényképezőgépet használó szakemberek magabiztosan fotózhatnak, úgy, hogy meglesz az „A KÉP”, amit elképzeltek, és minden eddiginél gyorsabban tudják azt megosztani, ami a szakma gyorsuló tempóját figyelembe véve fontos szempont.

 

A Canon továbbra is vezető a tükörreflexes fényképezők terén.

Az új fejlesztésekkel erősíti előnyét, a hamarosan érkező EOS-1D X Mark III szívét a sebesség, az autofókusz és a nagy sebességű kommunikáció képezi.

Különösen a sport- és a természetfotózásra szakosodott profik számára fontos, hogy a pillanat törtrésze alatt zajló akciókat kiváló minőségben tudják rögzíteni és a képet mielőbb továbbítani.

Vetélytárs nélkül: léptetéssel változtatható autofókusz

Az EOS-1D X Mark III elképesztően gyors.

Kivételesen nagy szabadságot ad a fotósnak a nagy teljesítményű autofókusz és a gyors célpontkövetés.

A fényképező új, az egyes képeknél a fókusz pontos követését biztosító, mély tanulás (deep learning) technológiát alkalmazó autofókusz algoritmusa javítja a stabilitást és a követést, csakúgy, mint az optikai kereső és a LiveView alkalmazás.

Az optikai kereső használata során az EOS-1D X Mark III a szenzor középpontjában népszerű elődje, az EOS-1D X Mark II szenzorának mintegy 28-szorosát nyújtja felbontásban.

Richard Heathcote, a Getty Image egyik vezető sportfotósa szerint:“Az EOS-1D X Mark III új autofókusz algoritmusa intuitív vezérlésével és pontos eredményeivel új szintre emeli a célpontkövetést. Teljesíti azt, amit a sportfotós csúcsfényképezőtől várunk.”

A nagyobb precízió mellé bővített autofókusz fényerőtartományt kínáló EOS-1D X Mark III egy sor autofókusz lehetőséget biztosít a fotósoknak, hogy minden eddigit felülmúló fotót készíthessenek.

A LiveView üzemmódban a felhasználók a képérzékelő mintegy 90x100 százalékát lefedő Dual Pixel CMOS AF rendszer alkalmazásával 525 autofókusz-területet vehetnek igénybe.

Az optikai kereső használatával azonos autofókusz algoritmus használatával még több rugalmasságot biztosít a képkivágás megválasztásához, legyen szó a pályán száguldó versenyautóról vagy egy elreppenő madárról.

Az EOS-1D X Mark III jelentősen gyorsabb képkocka-arányokat biztosít teljes autofókusz és AE mellett az optikai kereső (akár másodpercenként kb. 16 képkockát rögzítő mechanikus zár), és a LiveView (akár másodpercenként kb. 20 képkockát rögzítő mechanikus vagy elektronikus zár) alkalmazása során is, emellett a fényképező Cfexpress kártyabemenetei az előd RAW burst mélységének ötszörösét teszik lehetővé.

Kihívás a kreativitásnak

A Canon kiváló optikai technológiájával elkötelezetten tolja egyre messzebb az innovatív képalkotás határait, ennek jó példája az érkező EOS-1D X Mark III.

Vadonatúj saját fejlesztésű CMOS érzékelő és DIGIC processzor segítségével készít ez a gép még magasabb ISO-beállításokkal is jobb minőségű képeket.

A HEIF fájlformátum alkalmazásával 10bit minőségű állóképek készítésére képes.

A 4K felbontás életre kelti a történeteket, és a 10bit Canon Log belső felvételkészítés segítségével lehetővé teszi a 4K – ideértve a 4K60p-t is – moziminőségű fogatást is.

Az EOS-1D X Mark III mozgó- és állóképet RAW minőségben is készít, ezzel csökkenthető a profik felszerelésigénye a különböző projekthez.

Minden eddiginél gyorsabb tartalomszolgáltatás

A szakemberek számára a tartalom gyors leszállítása ugyanolyan fontos, mint a legjobb képek elkészítése.

Az EOS-1D X Mark III a GPS mellett a beépített Wi-Fi és alacsony fogyasztású Bluetooth összeköttetéssel ezt segíti.

Az egyre rövidülő határidőkre tekintettel a fényképező a beépített ethernet vagy az új, opcionális drótnélküli fájltovábbító – a WFT-E9 – alkalmazása során az EOS-1D X Mark II-nél kétszer  gyorsabban továbbítja az adatokat, ez utóbbi a Canon nemrégiben piacra dobott CinemaEOS C500 Mark II kamerájával is kompatibilis.

Mivel a hálózat beállítása is egyszerűbbé vált, az  EOS-1D X Mark III nagyban segíti a profi munkafolyamatokat.

A profi kellékestáska bővítése

Az EOS-1D sorozat valamely tagját használók számára már ismerős lesz az EOS-1D X Mark III, kezelése, a már ismerős ergonomikus kialakításon simán eligazodnak, míg a magnéziumötvözet váz a Canon EOS-1 kameráitól elvárt tartósságot biztosítja.

A majdani használói ugyanarra az impozáns minőségre számíthatnak, mint ami az EOS-1D X Mark II-ről már ismerős.

Remek szigetelése révén a fényképező a zord, szeles, esős, párás időjárási körülmények között is tartós.

Sötétben az EOS-1D X Mark III világító gombjaival könnyebb a munka.

A fényképező emellett az AF-ON gombba beépített további vezérlési lehetőséget kínál az autofókusz-pontok kiválasztásához, lehetővé téve, hogy a fotós a legjobb kompozíció érdekében menet közben változtassa az autofókuszt.

Az azonos LP-E19 akkumulátor jelentősen meghosszabbodott élettartama hosszabb fotózási időtartamot biztosít anélkül, hogy elemet kellene cserélni, ezzel is a fotós kényelmét szolgálva.Nyomtatás