Fotós hírek

Új Omega Carbon állványok a Hamától

Szén, amit köznyelven használtak fűtésre vagy hogy írjanak vele, napjainkban szénrosttal műanyagokat erősítenek meg, használják olyan termékekben, amik magas stabilitást igényelnek egy viszonylag könnyű súlynál, mint például személygépkocsik karosszériája vagy a profi sportolók sporteszközeik. A Hama is e két jó tulajdonság végett fejlesztette két új szénszálas fotó állványát az új Omega Carbon II és III-at melyek a stabilitás mellett nagyon könnyűek.

 

Könnyű óriás: Omega Carbon III
Omega Carbon III magassága 71cm-től a lenyűgöző 202 centiméterig állítható, a háromlábú kivitel ideális minden fotós helyzetben. A sokoldalú 3D precíziós gömbfejjel együtt az állvány súlya nem éri el a három kilógrammot. Ez a tökéletes utazástárs. A teljesen kivehető központi oszlop szintén nagy segítség hisz ez egy 54 és 158cm magasság között állítható monopoddá válhat vagy, beilleszthető megfordítva is az állványba így makró fényképezésnél is jól használható.

A kistestvér: Omega Carbon II
Az öcs, az Omega Carbon II, 68-174 centiméter között állítható méretével, nyom csak 2.5 kilogrammot. A központi oszlop alján megtalálható horog segítségével tovább növelhetjük a stabilitást, akár úgy is hogy csak kényelmi funkcióként oda akasszuk a fotóstáskánkat..

Mindkét állványon megtalálható a stabil 3D precíziós gömbfej, valamint beépített vízszintező és iránytű. A négy részre tagolt lábakat egészen vízszintesig nyithatjuk szét. A nagy szorító kapcsok segítenek a lábakat beállítani a már helyesen beállított helyzetben. Gumilábak egy labdaízülettel és kitekerhető acéltüskével még durva terepben is gondoskodnak a teljesen stabil elhelyezésről. A lábak körül megtalálható a már kötelezőérvényű habszivacs, hogy mind a kényelmes és biztos fogás mellett a hidegben se fagyjon rá az ember keze. Mindkét modell nagy súlyt vesz le a fotós válláról.

Nyomtatás