Fotós hírek

A Nikon két DIWA arany díjat nyert

 

 

Amszterdam, Hollandia, 2008. november 12. – a Nikon örömmel jelenti be, hogy a Nikon D60 és Nikon D300 fényképezőgépek révén újabb két DIWA arany díjjal gazdagodott. A DIWA (Digital Imaging Websites Association) a digitális képalkotással foglalkozó, független webhelyek nemzetközi hálózata. Díjait a professzionális fotós weboldalak ítélik oda, egyedi tesztek és a szabványos értékelőlap alapján bevizsgált, több mint 200 funkció és tulajdonság kiértékelése alapján. A kategóriájukban legjobb minősítést kiérdemlő termékek jutalma a DIWA arany díja. A most elnyert két arany díj tovább erősíti a Nikon professzionális fényképezés terén betöltött vezető pozícióját, elismerve a vállalat következetes erőfeszítéseit, amelyeket a kiváló teljesítmény folyamatos fenntartása érdekében tesz.

A Nikon az alábbi kategóriákban kapott arany díjat: félprofi D-SLR (Nikon D300) és amatőr D-SLR (Nikon D60).

Brigitta Wetterlind, a Nikon Europe marketing-kommunikációs menedzsere a következőket mondta: „Nagyszerű év volt az idei a Nikon számára. A TIPA, EISA és most a DIWA díjai is megerősítik, hogy az elkötelezettségünk, amellyel a fotográfiai ipar legjobb képalkotási és optikai technológiáinak kifejlesztésére törekszünk, kifizetődik.”

A legjobb amatőr D-SLR: a Nikon D60
„A Nikon D60 kiemelkedő képminőségéért, ergonomikus kialakításáért és hasznos funkcióiért kapja az arany díjat. Kiváló minőségű, 10 megapixeles képérzékelője, kiemelkedő képfeldolgozási teljesítménye, valamint innovatív és hatékony porosodás-csökkentő rendszere remek kombinációt alkotnak, és fantasztikus amatőr fényképezőgéppé teszik a D60-at. Ezen felül a készülék rendelkezik az aktív D-Lighting funkcióval és a Nikon exkluzív EXPEED technológiájával, így magas szintű, optimális eredményt kínáló képfeldolgozást tesz lehetővé” – mondta a DIWA.

A legjobb félprofi D-SLR: a Nikon D300
A DIWA szerint: „A kiváló ergonómiának, a csúcsminőségű funkcióknak és az innovatív technológiáknak köszönhetően a Nikon D300 mind a profik, mind pedig a komoly amatőrök igényeit kielégíti. Az elsőosztályú, 12 megapixeles CMOS-érzékelőt nagy teljesítményű EXPEED feldolgozó, új CAM3500DX AF érzékelő és 14 bites A/D átalakító támogatja, a nagy érzékenység-tartomány ISO 6400 értékig terjed. A tökéletesen együttműködő elemek és funkciók páratlan képminőséget és teljesítményt eredményeznek. Mindezen felül a Nikon D300-nak nagy felbontású, 7,62 centiméteres, Élő nézet funkcióval rendelkező monitora van.”
Kai Thon, a DIWA tesztelési menedzsere a következőt mondta: „A Nikon hosszú évek óta a technológiai innováció iparági vezetője, ám az utóbbi hónapokban minden eddiginél jelentősebb fejlesztéseket mutattak be, elsősorban a D60 és a D300 modelljükben. A DIWA laboratóriumának összetett, számítógépes vizsgálati eredményei, valamint a DIWA-tag webhelyek szakértőinek véleménye alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy mindkét modell igen versenyképes a saját piacán.”

A Nikon kiváló termékeinek folyamatos fejlesztésével arra törekszik, hogy valamennyi fotós első számú partnerévé és szolgáltatójává váljék.
Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, akkor látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu

Nyomtatás